Reklama

Reklama

Můj přítel robot

  • USA The Adventure of A.R.I.: My Robot Friend (více)
Trailer

Obsahy(1)

Statečný chlapec sebere odvahu a pomůže přátelskému robotovi známému jako A.R.I., kterého unesl bezohledný ředitel laboratoře pracující pro mocnou korporaci. (Televize Seznam)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

kareluh 

všechny recenze uživatele

Příjemný dětský film. Konečně. Přesto viděno optikou milionu záběrů během jedné sekundy je to nuda, že. Ale téměř stará dobrá klasika s ne moc střihama a spíše delšíma záběrama oproti filmům, které vznikají posledních pět let. Dobrý nápad. Myslím, že pro děti dobrá myšlenka. (a to nejsem zastáncem UI, spíše opačně, nemusím ji téměř vůbec. Jsem pro, aby se lidé více bavili mezi sebou a společně, než byli rozdělováni a asocializováni, ale to je jiné téma). Poklidný příjemný film. Doporučuji. :) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu se zcela zjevně inspirovali klasikou daného žánru Číslo 5 žije, takže nic nového pod sluncem se nekoná. Každopádně si aspoň mohli dát trochu více práce se scénářem. Ovšem dětem by se tenhle sci-fi příběh mohl líbit, už jen proto, že robot probuzený k životu je velký sympaťák. (40%) ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Samotný ARI je sympatický, líbilo se mi objevování jeho schopností a celkově by ten film mohl mít dost co do sebe, ale nohy tomu hodně podkopává mizerný scénář, který děj rozvíjí hrozně divně, postavy a vztahy mezi nimi dostatečně nepředstaví a někdy ani do děje nezapojí ani v rámci svého žánru, vedlejší dějové linky se nahodile zjevují a zůstávají useknuté a nedořečené (láska Noaha a Bethany, šikana...) a celé je to prostě nefunkční. Navíc celá ta část se šikanou je tu hrozně na sílu, nejspíš jen proto, že to tak "je všude" - a přitom je to jedno obrovské klišé, používané skoro vždy a skoro všude úplně stejně, v těch dětských filmech. A určitě by tomu prospělo i víc humoru a nějaký lepší příběh, protože takhle je to často rozvleklé a mdlé. Jako jo, mohlo být i hůř, moc jsem od toho stejně nečekal, ale stejně to mohlo vypadat mnohem, mnohem líp. A znám docela dost lepších filmů, ve kterých se člověk spřátelí s robotem... 2* ()

ModryPlamen 

všechny recenze uživatele

[Spoilery] Čo sa týka filmových robotov, tak platí, že ide o sympatické postavy. Ono totiž vytvoriť nesympatického robota chce poriadnu dávku “umenia”, ktorou režisér A.R.Iho našťastie nedisponuje. Čoho som sa však bál, bolo prípadné kopírovanie staršieho filmu Číslo 5 žije. A asi z 15-20% sa tu kopíruje, pretože je tam tá istá motivácia záporáka, a to využitie Ariho na vojenské účely, teda ak neskončí na šrotovisku. To, že bol Číslo 5 lepší, asi nemusím hovoriť. Dej je šablóna typu “Nájdeme niekde neobvyklého kamoša, po ktorom pátrajú xyz a máme mu pomôcť”, ktorá nijako neprekvapuje. Hlavný problém ale je, že je tam dosť nerozvinutých vecí, napríklad vzťah hlavného hrdinu s frajerkou (mena si nepamätám). Vtipy typu “cvičenie robota”, túžba po škole alebo flirt s vysávačom strašne slabé, mňa to nebavilo. Zrejme to bude baviť len vekovú skupinu okolo 7 rokov. Ale aspoň to nebola vyložená nuda. A scéna so šikanou absolútne zbytočná, do filmu nepasovala. A pretože tu máme šablónu, tak má dej predvídateľnosť na strednej úrovni. Napríklad to, že tesne pred 100% - ým nabitím robota príde záporák a odpojí reštiku od elektriny. Ďalej tam pridali akúsi hru Dračí dech 5 či ako sa volala, zrejme aby dnešná mládež udržala pozornosť. Avšak ja hry, a už vôbec nie typu LoL nehrám. Sranda bola ešte na začiatku to, že z mikrovlnky strieľali blesky a hlavný hrdina si toho nevšimne. Z postáv som si vlastne zapamätal len hrozného klišovitého záporáka (meno samozrejme nie, ale to je jedno) a robota Ariho. Ten je tam jediný celkom sympatický. Vie všetko, a tým myslím naozaj všetko. Hovoriť, maskovať sa, robiť maskovacie štíty, lietať, rozdeliť sa (a tie kúsky tiež vedia lietať)… Čo už som vážne nemusel, bolo spojenie Ariho a hlavného hrdinu do podoby superhrdinského obleku, pripomenulo mi to Astro boy a z toho som nadšený nebol. Lepšie by bolo asi, keby to bol len boj dvoch robotov. Ostatné postavy nezaujali. Efekty Ariho boli celkom slušné, zbytok, a to hlavne výbuchy slabšie. Videl som to raz na Seznamu, a z dosť slabého trojhviezdičkového hodnotenia je zrejmé, že sa k tomu nebudem v najbližšej dobe vracať. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Adventure of A.R.I.: My Robot Friend" je viac-menej všetko, čo by ste od filmu reálne čakali. Je to typický rodinný film, kde chlapec získa výnimočného priateľa a musí ho ochrániť pred zloduchom filmu, ktorý ho chce získať pre jeho schopnosti a urobiť z neho zbraň a bla bla bla. Videli ste to miliónkrát, poznáte to, nemusím k tomu ani nič viac hovoriť. Príbeh je hold klišé. Film ako taký moc zaujímavý nie je. No sú tu 2 elementy, ktoré vyzdvihnem. Prvý z dobrého dôvodu a tým bude ARI 9 sám. Je milý, je vtipný a musím uznať, že sledovať tohto robota ma celkom bavilo. Plus nečakane odhaľujeme mnohé jeho schopnosti a musím povedať, že tam tvorcovia dali celkom nejakú tú dávku kreativity. Druhý element, ktorý ma baví je zloduch filmu. Ale je to skôr ten typ zloducha, ktorý dokopy neponúka nič. Ale je tam taká dávka preafektovanosti a snaha dotiahnuť stereotyp zloducha do absolútneho vrcholu, že ma vždy vedel pobaviť. A počas celého filmu som si musel v jeho štýle kričať (ak sa to hodilo) "TWOOOOO DAYS!!!. Dve slová proste urobili skvelú komédiu. Inak tam nemám moc čo odporúčať. Herecké výkony sú nič moc, postavy sú staré a nič nové to neprináša. Ako malý oddychový film pre deti to stačí. Ale nič viac v tom nie je. Hodnotenie: C ()

Reklama

Reklama