Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dr. Russell Marvin provádí běžný průzkum atmosféry pro další vesmírné lety. Sondy ale mizí! Nečekaně a překvapivě na stanici zaútočí mimozemštěné! (oficiální text distributora)

Recenze (42)

Lima 

všechny recenze uživatele

Oblíbený film Johna Carpentera a dnes sci-fi klasika o invazi mimozemšťanů proti planetě Zemi. Samotní ufoni sice připomínají chodící kastroly a se svým nemotorným pohybem dnes vzbuzují spíše smích, ale jejich satelitní zbraně na způsob laseru jsou opravdu účinné a různých explozí a hořících objektů si divák užije dosyta. Nad vší trikovou stránkou stál neochvějně mistr nad mistry - Ray Harryhausen (Souboj titánů) a nutno říci, že i s odstupem let některé, vlastně v případě tohoto filmu většina trikových sekvencí, bere dech. Všechny ty kolize létajících talířů s domy, či pád do řeky, vypadají i s odstupem let naprosto skvěle. A jen tak na okraj - když člověk kouká na ty úžasný Harryhausenovy talíře a zároveň si vzpomene na ty ve Woodově Plan 9 from Outer Space, který vznikl o tři roky později, nemůže se ubránit pobavenému úsměvu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

V rámci trikov a tých makiet to je dosť pozoruhodné spracovanie, Ray Harryhausena je tam fakt cítiť, škoda že spočiatku slušne načrtnutý dej so zaujímavými rozmluvami sa v konečnom výsledku dosť uskromnil a zameral len na likvidačné akčné pasáže, škoda, malo to na viac. Schématicky dosť podobné s ID4(Deň nezávislosti/ od Rolanda Emmericha), pravdepodobne tento film UFO útočí! mohol byť pre tvorcov inšpiráciou. /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Z té "velkolepé" destrukce v posledních dvaceti minutách si můžou i dnešní velkofilmy brát vzor. Přes velmi nostalgickými triky, typický černobílý obrazem doprovázený silným hlasem vypravěče až po miniatury, kam se pohnete. Příjemný, ale dnes už nepříliš funkční návrat o padesát let... ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Opravdu dobrá a inteligentní scifárna klasického střihu s hodně kvalitními triky. Radost pohledět. ()

dobytek odpad!

všechny recenze uživatele

No je to sice o něco lepší, než Plan 9 from outer space, ale v provonání třeba s Forbidden planet (taky z roku 1956) ty triky nejsou žádnej zázrak. Navíc ten film je příšerná nuda. Asi tak 70 minut se skoro nic neděje a film nabídne akorát hromadu blábolů o hovně a několik nic moc triků. Navíc je to, podobně jako Plan 9, sestříhaný z hromady různejch jinejch filmů. Posledních cca 10 minut je trochu akčních a obsahuje i trochu (ale opravu jen trochu) zajímavější triky a je to jediná část filmu, na kterou se dá dívat. Na závěr nás pak čeká ještě kýčovitej happy end, kdy hlavní postava a jeho stará spolu trávěj romantickou chvilku kdesi na pláži. Klidně mě ukamenujte, ale pro mě je tohle 70 minut jasnej odpad a 10 minut při nejlepší vůli možná tak 2 hvězdičky. Když to budu hodnotit jako celek, tak je to takovej lepší odpad. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dnes vlastně roztomile naivní předobraz mnoha filmových invazí vesmírného nádobí (vč. ID4 nebo Mars útočí, v němž je řada odkazů). Herecky tragické, když si vezmu třeba emocionální reakce nebo spíš jejich neexistenci na dělí kolem, zvlášť hlavní hrdinka se pořád tváří ne jako že přišla o otce nebo že hrozí válka světů, ale jako že musí škrábat pět kilo brambor. Dějově taky zvláštní, když si vezmu že mimozemšťani chtěli vyjednávat, zatímco lidi sami začali útočit, přesto asi jeden z filmů, které posunuly trikové možnosti a inspirovaly další. Harryhausenova práce je tu vidět, když se bortí budovy, ale tenhle styl mi zkrátka víc sedí do starého Řecka k Argonautům a Titánům. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Hodně hloupé (lidé nesmyslně zaútočí první a pak se diví, že se to ufonům nelíbí) a když se zrovna něco neničí, tak i celkem nudné. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

První liga mezi sci-fi béčky. Pokud mě tenhle žánr nebaví, můžou za to zpravidla špatní herci a nikoli naivní triky nebo kulisy. Tady nejenže byly parádní triky, z nichž některé by šly akceptovat snad i dnes - ale herci mě doslova bavili a příběh měl solidní vnitřní logiku. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Skutocne nadherne sci-fi ktore som si vychutnal uplne po vsetkych strankach. Trochu najivny avsak kvalitny a velmi dobre gradovany pribeh a predovsetkym fantasticke triky Raya Harryhausena. Zasnem co ten chlapik vo svojej dobe dokazal. Doslova som ziral ako realisticky sa mu podarilo spracovat lietajuce taniere a podobne aj ich smrtiaci paprsok. Vzdusne suboje tanierov so stihackami, s protileteckou artileriou, rakety zem-vzduch a zaverecna destrukcia mesta - to vsetko vyzera skutocne paradne. To co pre mna znamena Godzilla medzi monster filmami, to iste pre mna znamena tento kusok medzi sci-fi. Samozrejme by bola hlupost ho zrovnavat napr. so Spielbergovou Vojnou svetov. Toto je dobovy snimok. Ma vsak naozaj neopakovatelnu atmosferu, priam by som povedal, ze vyzrel ako vino. Proste som sa fantasticky bavil - a neberte to s nadsadzkou. Je to skutocny klenot. Preto udelujem plnohodnotne, najvyssie hodnotenie. (10/10) ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv vidím Souboj Titánů, vzpomenu si na UFO útočí, triky obou filmů jsou špičkami ve svých dekádách a vyvolávají lehký úsměv. UFO bohužel nic jiného než triky nenabízí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

O nestárnoucí klasice s neodolatelným dobovým kouzlem, jakou je dnes například King Kong, tady kvůli opravdu naivnímu a lety vyčpělému scénáři nemůže být řeč, a tak z Earth vs. the Flying Saucers zbývá k obdivování především množství špičkových triků Raye Harryhausena a zručná režie scén, v nichž jsou použity. Doopravdy skvělé záležitosti, které si zaslouží tři hvězdy. Při destrukci monolitu jsem se sice málem utloukl smíchy (jak jsem si vzpomněl na Burtonův Mars útočí, který právě tomuto filmu složil ohromný hold), ale za to ta příjemně béčková podívaná nemohla. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Charizmatický hrdina, nostalgicky oldschool design, fajn triky, roztomilá naivita - to všechno v tom filmu je, ale je to bohužel navlečené na velmi nudný scénář, kterému chybí smysl pro gradaci a nějaký dramatický vývoj. A vůbec nepřekvapí, že ačkoli by měly létající talíře okupovat celou Zemi, tak k vítězství lidstva stačí sestřelit pár cizáků letících nad Washingtonem :-) ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vitajte v dobe, kedy sa nikto nepredbiehal, aký bude mať silný príbeh, ale kto stvorí najodpornejších a najkrvežíznivejších emzákov. V snímke je len malilinký náznak toho, že by kreautúry z iných svetov boli mierumilovnými obdovovateľmi ľudského genómu. Ba naopak. Tvorcovia z nich stvorili to najväčšie zlo, ktoré kedy položilo svoju nohu na zemský povrch. Heslom jedných i druhých bolo : Zničiťm zničiť a ešte raz zničiť ! Netreba sa vlastne ani tomu čudovať, keď v dobe vzniku filmu bola železná opona stiahnutá až po zem a pozamykaná stovkami zámkov ... Keď som po prvý raz uvidel obyvateľov lietajúceho taniera, moja tvár sa rozveselila. Je naozaj pozoruhodné, akým vývojom prešli mimozemšťania od rokov 50-tych cez Speilbergovho ET až ku Votrelcom, Hviezdnym pechotám či StarTreku. Na druhej strane musím pochváliť veľkú snahu o reálne priblíženie priebehu záverečnej katastrofy Washingtonu s deštrukciou rôznych stavieb. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Diváckejší (t.j. menej depresívny , viac našlapaný a tým pádom aj viac béčkový) odvar Vojny svetov s kopou prekvapivo dobre odsnímanej akcie a stále relatívne funkčnými trikmi od Harryhausena kde UFO ničí Washingtonské pamiatky a je následne zostreľované vysokými zvukovými tónmi ( pripomína vám to niečo? EK -EK :) ) 7/10 Hlavne kvôli cool záverečnej štvrťhodine za ktorú by sa v 50. rokoch nemuseli hanbiť ani Bay s Emmerichom ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tady se inspiroval T. Burton i R. Emmerich! Mimozemšťané se chystají zabrat Zemi, jenže nechtějí vládnout planetě, kterou by před tím zničili. Zkouší se tedy nějak s lidstvem dohodnout, jenže mnozí tuší, že jde jen o zastírací manévr, jak v klidu Zemi získat. Na vyvinutí tajné zbraně moc času nezbývá, ale vědci se vzdát nehodlají! Než dojde ke střetu, zavládnou po celém světě rozličné přírodní katastrofy. Srazit lidstvo na kolena se následně pokusí flotila obřích létajících talířů.Fajnové triky R. Harryhausena fanoušky jistě nepřekvapí. A v závěrečné bitvě dojde i na Kapitol! ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelé sci-fi z čias, keď muži boli ešte chlapmi a ženy dámami a keď vo filmoch víťazila kreativita (Ray Harryhausen!!!) nad naprogramovanou mašinériou. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Doktor Russell A. Marvin (Hugh Marlowe) spatří se svojí ženou Carol UFO a po zničení střediska SKY HOOK také odhalí, že obdržel zprávu. Při dalším setkání s mimozemštany je doktor Marvin požádán, aby sjednal konferenci ve Washingtonu... Hlavní myšlenka filmu nebyla vůbec špatná. Je docela škoda, že Ray Harryhausen nedostal se svými létajícími talíři více prostoru, protože desetiminutové finále stálo za to. Poslední minuta se do snímku nehodila vůbec, protože těch lidí tam zemřelo opravdu hodně. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Táto možno najočividnejšia antikomunistická alegória z 50. rokov pôsobila na mňa štylisticky ucelenejšie, ako slávnejšia Vojna svetov a menej nechcene vtipne, ako Útočníci z Marsu. Pomer kecov a akcie je vyvážený, film slušne graduje, len škoda absencie tej najelementárnejšej logiky. Na moment vidíme v ohrození aj Rusov, tak možno by sa amíci v boji proti emzákom počas studenej vojny spojili aj s nimi. Dnes už asi nie :). ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Krásně naivní a - jako vždy, když na něčem pracuje Harryhausen - vizuálně až orgastické (závěrečný útok létajících talířů na Washington: všechny zničené domy, rozstřílený Kapitol, kolize UFO s budovami... et cetera). Jistě, vzhled mimozemšťanů a jejich nemotorné pohyby vzbudí úsměv velmi jednoduše, je ovšem dobré si připomenout, že když zastřelenému emzákovi sundají helmu a vidí, jak pod ní doopravdy vypadá, jeho tvář je nadmíru podobná dnešnímu zobrazování návštěvníků z vesmíru. Jednoduchost děje tentokrát ke škodě není, celých 80 minut se totiž řeší jen invaze UFO a nezdržují jiné motivy (i fragment vztahu otce generála a Marvinovy manželky byl okleštěn na minimum), ale ta závěrečná "sladká tečka" u moře, tu si snad i ve studené válce mohli tvůrci odpustit. Nestalo se, nevadí - Earth vs Flying Saucers i tak právem patří do zlaté pokladnice sci-fi let padesátých. ()

Reklama

Reklama