Reklama

Reklama

Obří spár

(neoficiální název)
  • USA The Giant Claw
Trailer

Obsahy(1)

Gigantický sup z vnějšího vesmíru ohrožuje zeměkouli! Na počátku jeden pilot spatří cosi jako UFO, ale poté se ukáže, že to byl obrovský ošklivý pták. Tak se tým vědců spolu s armádou pokusí vyvinout zbraň, která by narušila příšerákův štít, který ho činí neviditelným vůči všem radarům - a zbavila nás ho jednou provždy. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Netuším jak to tenkrát působilo na diváky v kině a už vůbec netuším zda z kina ocházeli zděšení z toho právě viděného sci-fi filmu, já se však s přáteli bavil skvěle. Kakáně bylo k popukání i jeho útoky na všechna ta civilní zařízení, letadla i vlaky. Při sezobávání parašutistů jsem už opravdu nemohl. Nejhezčí byla ta hebounká chocholka na hlavě. Jen podrbat. Ne opravdu tu nemá cenu rozebírat každý sek, hlavně co se tíče letounů. Pozornější divák si jistě všimne, že skoro pokaždé je v záběru jiný letoun s jiným markingem :-). Tady ale o nějakou zásadnější věrohodnost nejde. Už jen všechna ta vědecká objasňování původu kakáně i způsob jeho likvidace stojí za to! Tohle se musí vidět! 4 drápy * * * *! ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Já tyhle starý monstrfilmy miluju, neopovrhuji jimi jako někteří, naopak, jejich snaha o to, aby se tvářili co nejvážněji zbožňuji, dodává to tomu ten správný lesk. Všechny ty bizardní teorie pronášené superdramatickými tvářemi, záchrany na poslední chvíli, obluda sestavená z nefunkční ledničky (jakpak se asi budou naši vnuci tvářit na naše filmy), to buď musíte milovat, nebo nenávidět. Navíc mám rád starou, poctivovou symfonickou hororovou hudbu, často ji dělali opravdoví mistři a Mischa Bakaleinikoff byl jedním z nich. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Antihmotový butrfták je něco, co nemá ani ST (jedině, že by létal na dilithium, nebo se jím živil) ani SW a tam bych si to i dokázal představiti. Jeho výrazný jekot, jako když ženské šlápnete na kuří oko (nebo jí vezmete platební kartu) to bylo k nezaplacení:) Co se týče jeho jiných, zvláště vizuálních quallit, to již popsal většinou Lima. Já ale přišel na další ozn, které tady tuším nikdo nemá a to, že jsem si ho překřtil na anithmotového ptáka Čau. To byl takový podivný 90tkový fenomén, který si asi dnes mnoho lidí, nepamatuje. Kočka s očky jako cvočky Mara Corday z Tarantule, nosí dobrou pol. filmu podivně nabarvené vlasy, takže vypadá jako skunk (nehledě na viditelný efekt předčasného zestárnutí) nebo Dat v závěrečném 2dílu z TNG. Pak to naštěstí zmizelo a díky tomu opět omládla. Jejím partnerem v nebezpečí (doslova) je v tomto př. Metalunský vědátor Exeter, který zde v přestrojení za člověka, pořád vymýšlí nějakou sviňárnu, jak nebohého ptáčka (jehož kámošem by mohl býti King Kong ze zjevných důvodů) odstraniti nadobro, což se mu nakonec podaří.:( Pobavili ti 2 generálové, kteří jako hodní dědečkové hříbečkové, plácají ´´každého´´ po zádech a ke konci jdou dokonce! sami do akce. Vskutku totální SF, haha. P. s. ty jeho (ptáka Bitevní loď) často rozšiřující se nozdry, je něco, na co se jen tak nezapomíná.;-) Další zářez na 50tkové SF pažbě. A rozhodně přírůstek do sbírky. Zajímalo by mě, co se s tou loutkou asi stalo. 3.5 ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí za jedno velké pousmání, nic víc. Není totiž tak blbý, až je legrační, je jenom blbý - kromě několika úžasných momentů. V první řadě je to samozřejmě monstrum, které mi tolik připomínalo nejen animací, ale pohyby a chováním draka Mraka z jedné roztomile pitomoučké české pohádky (akorát tu chybí sexy mladá Andrlová, kterou by zprznil nejdřív drak a pak princ... nebo opačně? Už nevím, ale na pořadí nesejde). Pak tu jsou neskutečné pseudovědecké rozhovory, opakující se záběry (filmaři chtěli ušetřit) a několik ukradených záběrů z jiných filmů (ano, filmaři chtěli hodně ušetřit). Smůla je, že jak ty filmy z 50´ sleduju chronologicky, leckterý záběr jsem v posledních dnech už viděl. Kdyby se to alespoň nebralo tak smrtelně vážně, pobíhalo tam víc herců nebo statistů (všechno řeší dvojice hlavních hrdinů, přicmrndávající vědec a dva generálové, toť vše)... ale výjev, jak si na Empire State Building sedne velkej sup s čírem, tváří se jako bůh pomsty a následně budovu zničí, dlouho nezapomenu. Jen nevím, zda mám říct bohudík, nebo bohužel. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tohle snad režisér nemohl myslet vážně!! Zemi atakuje gigantická slepice...s tim se fakt musí něco dělat. Film je hrozně nudnej, herci nehrajou nic moc a ani se jim nedvim, nejspíš si uvědomovali v čem hrajou....a hlavně pro Krista pána, kterej vůl měl na starosti udělat to nechutný ptačí monstrum?? Ta potvora vypadá tak nepřekonatelně blbě, že kdykoliv se objeví na plátně, tak se vám všechno zhnusí. Dvě hvězdy dávám proto, že je to opravdu nevšední zážitek, něco takového sledovat. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Monštrum na plagáte sa vôbec nepodobá na to z filmu. Tvorcovia ho totiž vôbec nemali možnosť vidieť, a tak predpokladali, že pôjde o nejakého gigantického orla či jastraba. (beso74)
  • Film bol určený na vydanie iba na VHS, ale v októbri 2007 sa objavil na DVD ako súčasť dvojdiskovej kolekcie "Icons of Horror Collection - Sam Katzman". (Mihail123)

Reklama

Reklama