Reklama

Reklama

Obří spár

(neoficiální název)
  • USA The Giant Claw
Trailer

Obsahy(1)

Gigantický sup z vnějšího vesmíru ohrožuje zeměkouli! Na počátku jeden pilot spatří cosi jako UFO, ale poté se ukáže, že to byl obrovský ošklivý pták. Tak se tým vědců spolu s armádou pokusí vyvinout zbraň, která by narušila příšerákův štít, který ho činí neviditelným vůči všem radarům - a zbavila nás ho jednou provždy. (ČSFD.cz)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (55)

kaylin 

všechny recenze uživatele

„The Giant Claw“ jednoznačně sází na to, že obrovské monstrum je tím největším tahákem. To je sice pravda, ale k tomu je potřeba udělat dobré efekty. Ty bohužel chybí a po trikové stránce je to až moc jednoduché. Místo toho se do popředí dostávají patetické proslovy a dialogy, které jednoduše nudí. Je to škoda, ale holt akci v té době dělají hlavně vojenské promluvy, nikoli sama akce. Trikově je film až příliš zjednodušovaný, a to je velká škoda. Ani v konkurenci svých účastníků tak nemůže uspět. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Tohle snad režisér nemohl myslet vážně!! Zemi atakuje gigantická slepice...s tim se fakt musí něco dělat. Film je hrozně nudnej, herci nehrajou nic moc a ani se jim nedvim, nejspíš si uvědomovali v čem hrajou....a hlavně pro Krista pána, kterej vůl měl na starosti udělat to nechutný ptačí monstrum?? Ta potvora vypadá tak nepřekonatelně blbě, že kdykoliv se objeví na plátně, tak se vám všechno zhnusí. Dvě hvězdy dávám proto, že je to opravdu nevšední zážitek, něco takového sledovat. ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Nemuzu se prestat smat 😂 jako vazne myslenej film samozrejme prisernost, ale ten sup nebo co to melo bejt byl fakt k posrani vtipnej. Obcas schramstnul papirovy letadlo, tu vydesil obyvatele NY, kdyz se usalasil na papundeklovy Empire State Building a zacal ji cupovat na kousky, pripadne proste jen tak poletuje zavesenej na snurkach a srandovne krakora. A konecne se dozvite, kde se inspirovali tvurci zaverecny sceny v Terminatorovi 2. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pěkná ptákovina! Hmota, antihmota a létající blboun nejapný! Klasický monstrsnímek kombinující sci-fi, dobrodružný žánr a horor. Za létajícím monstrem nejsou ani jaderné pokusy, ani experimenty šílených vědců, ba co víc, nepřivezla ho žádná kosmická expedice. Tenhle pták si prostě jen tak přiletěl na matičku Zemi.... Jen tak? Statečný Mitch a půvabná Sally, se kterou se postupně - jak jinak - sblíží, brzy zjistí, co vesmírného šmejda k nám přivedlo. A není to zjištění nijak veselé! Tvůrci zpočátku monstrum skrývají, divák, stejně jako hlavní postavy, zahlédne občas jen jakousi šmouhu na obloze. A pak to přijde... Objeví se pták, divák dostane záchvat smíchu a raní ho mrtvice. Bohužel, na zdejší obludě se nepodílel R. Harryhausen, a tak tu máme legrační loutku, co se do filmu zatoulala nejspíš ze seriálu o Hurvínkovi. Pro skalní fanoušky má však film neodolatelné kouzlo a právě legrační triky jsou na něm to nejlepší. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Já tyhle starý monstrfilmy miluju, neopovrhuji jimi jako někteří, naopak, jejich snaha o to, aby se tvářili co nejvážněji zbožňuji, dodává to tomu ten správný lesk. Všechny ty bizardní teorie pronášené superdramatickými tvářemi, záchrany na poslední chvíli, obluda sestavená z nefunkční ledničky (jakpak se asi budou naši vnuci tvářit na naše filmy), to buď musíte milovat, nebo nenávidět. Navíc mám rád starou, poctivovou symfonickou hororovou hudbu, často ji dělali opravdoví mistři a Mischa Bakaleinikoff byl jedním z nich. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Monštrum na plagáte sa vôbec nepodobá na to z filmu. Tvorcovia ho totiž vôbec nemali možnosť vidieť, a tak predpokladali, že pôjde o nejakého gigantického orla či jastraba. (beso74)
  • Zábery vzlietajúceho lietadla B-25, aby zaútočil na monštrum, sú použité z filmu 30 Seconds over Tokyo (1944). (beso74)

Reklama

Reklama