Reklama

Reklama

VOD (1)

Recenze (5)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové info: POSTRACH CELÉHO LIDSTVA DĚSÍ PLÁTNA KIN!! VĚDCI MĚNÍ ČLOVĚKA V BESTII!! OPRAVDU SE TO DĚJE!! ___ Předně musím ocenit rozhodnutí producentů vyměnit nakašírované studiové kulisy za skutečné přírodní scenérie hor v Montaně. Borovicové lesy a sem tam poslední zbytky sněhu vypadají v černobílém obrazu moc pěkně. Škoda, že zpočátku sympaticky se projevující horůrek se ke konci mění v uplakané melodrama, kdyby za kamerou stál lepší režisér, než Fredík Searsů, tvůrce nejsměšnějšího monstra v dějinách kinematografie (ano, ten pankáčsky obří pták v THE GIANT CLAW), třeba mě napadá takový Jack Arnold kdyby to točil, mohla to být dnes klasika, protože tady se evidentně na penězích nešetřilo a ta vlkodlačí maska je moc fajn. To, že film zapadl, je vinou také faktu, že v 50.letech prostě už o vlkodlačí téma nebyl zájem (v kinech vládli ufouni a radioaktivitou zmutovaná monstra), časy, kdy se Lone Chaney proháněl ve vlkodlačí masce v klasických Universal hororech, byly už pasé. Trošku se sice tvůrci svezli s dobou, protože zdejší vlkodlačí mutace způsobovaly radioaktivitou ozářené injekce, ale jinak se tematicky opozdili o dobrých deset, patnáct let. Což mě je šumafuk. Škoda, vyškrtnout mizerně zahranou postavu expresivně vzlykající manželky, dal bych i příjemně naladěné 4* :o) ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Jak říkal oLí o vlkodlacích vzniklo plno lepších filmů, ale tohle taky nepatří mezi nejhorší. Sice je to klišé o pokousaném člověku co se postupem času uvědomuje co se děje a tak se snaží kletby zbavit. Není to nic originálního ale nejedná se o nic co by mělo vyloženě nudit. Masky jsou poměrně slušné a celý film odsýpá a nějak vyloženě nezastavuje. Pro mě to je rozhodně průměrnej celkem dobrej vlkodlačí horor se sem tam fajn scénou. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Maska vlkodlaka krásná, jeho útoky na lidi taky, ale to je bohužel všechno. Jinak jde o nezajímavý tuctový příběh s velmi nezajímavým zpracováním. A přehrávání některých herců je skoro na žalobu. O nic by nešlo, kdyby o vlkodlakovi nevznikly už 15 let předtím skvělé filmy, toto je jen obrovský a prvoplánový krok zpět. Není divu, že jako hororové monstrum je vlčí muž vedle ostatních tak trochu přehlížen, když o něm vznikaly podobné filmy. ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak spíše drama, než li horror. O vlkodlacích jsme viděli lepší filmy natočené již několik let před tímto. Zpočátku to není vůbec zlé, prostě měl pech a člověk s ním v jeho situaci tak nějak soucítil, ale když hlavního hrdinu posel porost, vážnost se vždy ubrala tatam a ona dramatická linka ke konci též spíše upadala. 4/10 ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Skôr atmosférický pohľad na lykantrópiu, než ten akčno-hororový. Každopádne tým film neutrpel a jeho prednes mu dodáva silu a energiu. Ináč napísané, to že snímok neoplýva násilím a gore, mu sadne viac. Make-up je profesionálny a herecké prevedenie tiež. Snáď trošku to rýchle a skratkovité finále, mohli tvorcovia trochu viac napumpovať. ()

Reklama

Reklama