Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor William Barton, vážený chirurg se rozhodne chytnout Netvora z Černé Laguny. Podaří se mu to, ale bestie je během nehody strašně popálena. Aby se kreatura neudusila, doktor Barton se pokusí o riskantní operaci tracheotomie, díky které netvor získává možnost dýchat kyslík. Operace dovolí vědcům převést netvora do Kalifornie… (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (34)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Universalovská séria o Creatúre je zrejme kvalitatívne najvyváženejšia séria onoho štúdia. Všetky jej časti sú po formálnej, ale aj po obsahovej stránke veľmi vydarené. Akčné scény v tomto pokračovaní sú na mimoriadne dobrej úrovni a scenár za tým nezaostáva, dokonca sa dostávame aj do hlbších rozmerov. V dnešnej dobe to však znamená nonsens. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: ÚPLNĚ NOVÁ PODVODNÍ VZRUŠENÍ!!! TERROR SE VKRÁDA DO ULIC MĚSTA!!!____Kvalit předchozích dílů CREATURE FROM THE BLACK LAGOON a REVENGE OF THE CREATURE zkušeného matadora Jacka Arnolda pochopitelně nedosahuje, ale ani nijak nepřežvýkává již jednou přežvýkané a jde si sympaticky svou cestou. To zejména nápadem postupné transformace Gill-Mana v Ichtyosapiense - mezistupeň mezi žabím mužem a člověkem, kdy vlivem hlubokých popálenin Gill-Man ztratí schopnost používat žábry a je odkázán pouze na plíce a stává se tak nepoužitelným pro podvodní život. Nechybí již osvědčené atraktivní, v první půli zhusta používané, podvodní záběry, kdy Gill-Mana hraje tehdejší přeborník v potápění Ricou Browning, samozřejmě celý navlečený v uvěřitelné masce a kostýmu. Aby se děj nezvrhl ve fádní zápletku (již v prvním díle s úspěchem použitou) v podobě časové přímky: lov na monstrum-chycení-útěk monstra, tvůrci ho okořenili trošku otřepaným milostným melodramatem hlavních postav, jenž ústí v tragický konec. Poslední minuty, směřující v nevyhnutelnou sebevraždu, jsou asi nejemotivnějším momentem celé série. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tady už musím jíti s hodnocením dolů. Páč je nabíledni, že to sice točil debutující rež. později výborných Monolitických ´´Monster´´, ale to, co udělali z chudáka Ne-tvora, který po vyloupnutí se z kukly alá Mumie, vypadá jako černoch v rybí masce, který tu ve 2.pol. předvádí něco na způsob Frankensteinova monstra, se mi prostě už moc nelíbí. Ne, fakt tu nebudu psáti jen Frankenstein. To veleslavné monstrum jméno nemá a tudíž jde jen o nešťastně zafixované slovní spojení s jeho tvůrcem. Jsem po dlouhé době rád, že jsem si sehnal cz verzi, páč poslouchati ten nepříjemný hlas Rexe Reasona, který mi kazí This Island Earth i zde, to fakt s prominutím ne. Lukáš Hlavica ho překonává o 300% A to není jediný herec z již zmíněného filmu. Máme tu též Exetera, který tu hraje sice člověka, ale o poznání nelidštějšího, než jeho mimozemský protějšek. Co čekal po 10 letech, když si vzal 17letou žábu? Plusem jsou opět dobře napsané morálněvědecké konfrontace, které tu tvoří větší část, než v předchozích dílech. A dávají vzpomenouti zpětně např. na Star Trek TOS. Závěrečnou tzv. sebevraždu, jenžto zde někteří triumfálně zmiňují, si neužijete, páč tu není vidět. Tak. Jsem rozhodně rád, že po tomto poněkud depresivním rozloučením se s Ne-tvorem, už nikoho nesvrběly prsty natolik, aby tuto postavu přivedli za každou cenu do dalších a jistě slaboduchých pokr., páč i zde je už cítiti, že do třetice všeho dobrého+zlého. Zajímavostí a pozdější historií je, že první remake byl zvažován v r.82 Johnem Landisem (to zní zajímavě), který chtěl aby ho rež. Arnold, což by stálo dle mého, bezesporu za pokus. A pak je tu druhý pokus II. o 10 let později, tentokráte pod zamýšlenou taktovkou jiného mistra, Johna Carpentera, což by pro mě osobně bylo mírně řečeno...velmi zajímavé. Na závěr této pouti s Ne-tvorem z Černé Laguny se rozloučím s malým výcucem kulturního dopadu, který je obsažen např. v románu TO, růz. videohrách, Ninja Želvách, Lize Vyjímečných či dokonce muzikálu! Ale když ho mohl míti i Superman....;-) P.s. jsem rád, že jsem se k tomu po mnoha letech konečně dostal ve věku a vybaven znalostí jiných podobných snímků a tak jsem to mohl plně doceniti v celé šíři. A i přes mé výtky k tomuto závěr. dílu trilogie, si jej zařadím do filmotéky. Už jen kvůli kompletaci.;-) ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Určitě nejslabší, naprosto nehororové a místy bohužel i dost nudné vystoupení jinak skvělého a vždy nadrženého žabího muže. V předchozích dvou dílech silná a strach nahánějící stvůra degradovala do role naprostého lítost vzbuzujícího blbečka, co se v závěru pohybuje stejně jako Frankensteinovo monstrum bez mozku. A k tomu děj zdržuje ne moc propracované vztahové drama hlavních postav. Sice tu naštěstí opět máme nezbytné propriety Arnoldových filmů - nádherné exteriérové záběry, krásnou ženu i okouzlující žabákovu masku, ale slabost z dvojky recyklovaného, přesto bohužel podstatně slabšího příběhu to nezachrání. Dobrodružný film z první půle slušný ještě byl, ta sci-fi část druhé poloviny snímku už ne, ve výsledku jde o mizerný průměr. Přesto dám o hvězdu navíc - pro rodáka z Černé laguny mám jednoduše slabost. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie Netvora z Čiernej lagúny okrem zmeny režiséra prináša aj výrazná zmenu vzhľadu a charakteru samotného Gillmana, ktorý sa z nekompromisného vodného predátora vďaka pochybnej operácii mení na výsostne suchozemské monštrum s istými náznakmi uvažovania či dokonca súcitu. Táto zásadná zmena síce spočiatku pôsobí trochu divne, ale v konečnom dôsledku sa dá povedať, že príbehu prospela. Nová maska Ichtyosapiensa je na svoju dobu dobrá a Gillman vďaka nej pôsobí podstatne hrozivejšie než vo svojich predchádzajúcich dvoch avantúrach. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • První díl série, který nebyl točen ve formátu 3D. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo koncem srpna 1955, probíhalo do poloviny září téhož roku a realizováno bylo na Floridě – podvodní scény se točily v národním parku Wakulla Springs. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama