Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor William Barton, vážený chirurg se rozhodne chytnout Netvora z Černé Laguny. Podaří se mu to, ale bestie je během nehody strašně popálena. Aby se kreatura neudusila, doktor Barton se pokusí o riskantní operaci tracheotomie, díky které netvor získává možnost dýchat kyslík. Operace dovolí vědcům převést netvora do Kalifornie… (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (34)

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: ÚPLNĚ NOVÁ PODVODNÍ VZRUŠENÍ!!! TERROR SE VKRÁDA DO ULIC MĚSTA!!!____Kvalit předchozích dílů CREATURE FROM THE BLACK LAGOON a REVENGE OF THE CREATURE zkušeného matadora Jacka Arnolda pochopitelně nedosahuje, ale ani nijak nepřežvýkává již jednou přežvýkané a jde si sympaticky svou cestou. To zejména nápadem postupné transformace Gill-Mana v Ichtyosapiense - mezistupeň mezi žabím mužem a člověkem, kdy vlivem hlubokých popálenin Gill-Man ztratí schopnost používat žábry a je odkázán pouze na plíce a stává se tak nepoužitelným pro podvodní život. Nechybí již osvědčené atraktivní, v první půli zhusta používané, podvodní záběry, kdy Gill-Mana hraje tehdejší přeborník v potápění Ricou Browning, samozřejmě celý navlečený v uvěřitelné masce a kostýmu. Aby se děj nezvrhl ve fádní zápletku (již v prvním díle s úspěchem použitou) v podobě časové přímky: lov na monstrum-chycení-útěk monstra, tvůrci ho okořenili trošku otřepaným milostným melodramatem hlavních postav, jenž ústí v tragický konec. Poslední minuty, směřující v nevyhnutelnou sebevraždu, jsou asi nejemotivnějším momentem celé série. ()

T2 

všechny recenze uživatele

O niečo zaujímavejšia akcia než v predošlom pokračovaní, hlavne čo sa týkalo lovenia netvora na rieke, tam to bolo trikovo dosť zručne natočené, napätia tu už toľko nie je, skôr zaujme vývoj netvora meniaceho sa viac do ľudskej podoby. /70%/ ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Pěkné na dobrou noc, hrozné kdykoli jindy. Creature jako poslední klasické monstrum Universalu má ale vždy své místo v mé kolekci jiných 50. let. Před oponou, za oponou, všude samý úpadek ;) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prva polovica je je super. Navrat k atmosfere jednotky a prospel a napr. nocny lov je uplne spickova scena. Potom sa to zvrtne na trichu ambicioznejsiu zalezitost, ktorej ale vadia beckove mantinely. Koniec pekny. 7/10 ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Zobrať Gill Mana, vodné monštrum, podpáliť ho a preoperovať na človeka tak, že vyzerá ako Frankensteinovo monštrum, bolo zásadné nepochopenie toho, v čom spočívalo čaro pôvodného Netvora z Čiernej lagúny. ()

Epistemolog 

všechny recenze uživatele

Sherwoodovy vize a pojetí mne oslovily až k závěru, kde se to změní v solidně efektivní řežbu. Oblek monstru sluší a změna vizáže prospěla. Důsledky proměny Rybomuže vystraší i jeho samotného. Krom scénáře se vrací k rytmice i fanfárovitý Henry Mancini a Leigh Snowden je taky celkem vpoho amazonka. Posledních 30 minut je povedených, což dost pomohlo mému luxusnímu hodnocení, které je opakem druhého dílu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Poslední díl se dá ještě srovnat s předchozíma dvěma díly,je to napínavé,akční ve svém žánru a příšera neztratila nic ze svého půvabu. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Určitě nejslabší, naprosto nehororové a místy bohužel i dost nudné vystoupení jinak skvělého a vždy nadrženého žabího muže. V předchozích dvou dílech silná a strach nahánějící stvůra degradovala do role naprostého lítost vzbuzujícího blbečka, co se v závěru pohybuje stejně jako Frankensteinovo monstrum bez mozku. A k tomu děj zdržuje ne moc propracované vztahové drama hlavních postav. Sice tu naštěstí opět máme nezbytné propriety Arnoldových filmů - nádherné exteriérové záběry, krásnou ženu i okouzlující žabákovu masku, ale slabost z dvojky recyklovaného, přesto bohužel podstatně slabšího příběhu to nezachrání. Dobrodružný film z první půle slušný ještě byl, ta sci-fi část druhé poloviny snímku už ne, ve výsledku jde o mizerný průměr. Přesto dám o hvězdu navíc - pro rodáka z Černé laguny mám jednoduše slabost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl však již byl v režii jiného „kormidelníka“ a John Sherwood se pokusil navázat na úspěch svého předchůdce. Trojka je však dosti jiná – zvláštní – ne však špatná. Rozhodně na mě zapůsobila o něco lépe, než tomu bylo u dvojky. Což bylo samozřejmě dobře, protože to nakonec nedopadlo zas až tak špatně. Opět jsme sice na začátku nuceni sledovat další lov Gill-mana – ten parchant je vážně nesmrtelný…Nicméně tu máme docela zajímavou partičku vědců, kteří kromě lovu obojživelníka řeší i osobní spory, vzplanou emoce a do toho všeho tu máme opět atraktivní ženskou postavu (herečku). Ta kupodivu zas až tolik Gill-mana nezajímá, ale zase se okolo ní točí polovina mužů na palubě. No a samozřejmě nesmí chybět ani scéna s bílými plavkami. To už jaksi k této sérii patří. Problém ovšem nastává ve chvíli, kdy dojde k „proměně“ slavné nestvůry – nebo lépe řečeno začne dýchat plícemi a změní se částečně i její vzhled. Gill-man navlečený do hader – no to nebylo zrovna velké terno. Lidi jsou však taky pěkné svině a William Barton byl téměř po celou dobu ta největší. Což samozřejmě okořenilo celý příběh a zlepšilo můj pohled na celý film. Kvalit jedničky to sice nedosahuje, ale dvojku to o něco málo překonalo. 60% ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Tretie pokračovanie Netvora z Čiernej lagúny okrem zmeny režiséra prináša aj výrazná zmenu vzhľadu a charakteru samotného Gillmana, ktorý sa z nekompromisného vodného predátora vďaka pochybnej operácii mení na výsostne suchozemské monštrum s istými náznakmi uvažovania či dokonca súcitu. Táto zásadná zmena síce spočiatku pôsobí trochu divne, ale v konečnom dôsledku sa dá povedať, že príbehu prospela. Nová maska Ichtyosapiensa je na svoju dobu dobrá a Gillman vďaka nej pôsobí podstatne hrozivejšie než vo svojich predchádzajúcich dvoch avantúrach. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Pobavilo mě, jak tenhle díl vlastně vůbec není o Netvorovi, ač má před kamerou prostoru dost. Zápletka a příběh je trošku zajímavější než v předchozím díle, na druhou stranu to trošku postrádá jeho atmosféru. Podvodní záběry (včetně baletu) tradičně skvělé, stejně jako Netvorova maska, ovšem před popálením. potom už je to trošku slabá a jednoduchá a připomíná spíše emzáky z Jacksonova Bad Taste. Ale na blonatou mici se hodně dobře kouká. 2,5* ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála klasických "Monster movies" u které dle mého s přibývajícími pokračováními rozhodně kvalita nijak výrazně neupadla. Ano je pravda že nápad (přeměna příšery z vodního na suchozemského živočicha) působí dost šáhle, ale aspoň vzniklo poměrně originální pokračování, které se na rozdíl od jiných (jen) nijak silně nevykrádá. Maska netvora opět úžasná a scéna chytání monstra vypadala strašně skvěle. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Universalovská séria o Creatúre je zrejme kvalitatívne najvyváženejšia séria onoho štúdia. Všetky jej časti sú po formálnej, ale aj po obsahovej stránke veľmi vydarené. Akčné scény v tomto pokračovaní sú na mimoriadne dobrej úrovni a scenár za tým nezaostáva, dokonca sa dostávame aj do hlbších rozmerov. V dnešnej dobe to však znamená nonsens. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

2,5 Z celé trilogie o Netvorovi je tento film jednoznačně nejslabší. Nudný pomalý příběh předvídatelný příběh o skupince vědců, která se vydala na vodu chytit Netvora a přeměnit ho genetickým experimentem v lidskou bytost. Všichni hlavní hrdinové jsou nesympatičtí svalovci, zatímco ženská hrdinka je typická tuctová blonďatá sexbomba, jejíž obličej a jméno zapomenete se závěrečnými titulky. Abych ale jenom nekritizoval, tak se mi líbily podmořské scény, vyloženě mě bavila scéna, kdy Netvor útočí na loďku. Ty jeho výskoky z vody jsem si fakt užil. No a pak na mě ještě docela zapůsobila poslední asi desetisekundová scéna. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

50tky útočí! Netvor z černé laguny se rozloučil důstojně. Maska je velmi uvěřitelná a scény chytání netvora dynamické a napínavé. Následný finální masakr stojí za to! Ke konci dojde k malému filozofování, ale to většina hororů a scifi té doby. Možná mi milostný trojúhelník nesedl, ale nemusel tam být. Hodnocení OST: Mancini umí a tady vedle napětí vykouzlí i emoce a to hlavně na konci. 6,5/10 ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Tady už musím jíti s hodnocením dolů. Páč je nabíledni, že to sice točil debutující rež. později výborných Monolitických ´´Monster´´, ale to, co udělali z chudáka Ne-tvora, který po vyloupnutí se z kukly alá Mumie, vypadá jako černoch v rybí masce, který tu ve 2.pol. předvádí něco na způsob Frankensteinova monstra, se mi prostě už moc nelíbí. Ne, fakt tu nebudu psáti jen Frankenstein. To veleslavné monstrum jméno nemá a tudíž jde jen o nešťastně zafixované slovní spojení s jeho tvůrcem. Jsem po dlouhé době rád, že jsem si sehnal cz verzi, páč poslouchati ten nepříjemný hlas Rexe Reasona, který mi kazí This Island Earth i zde, to fakt s prominutím ne. Lukáš Hlavica ho překonává o 300% A to není jediný herec z již zmíněného filmu. Máme tu též Exetera, který tu hraje sice člověka, ale o poznání nelidštějšího, než jeho mimozemský protějšek. Co čekal po 10 letech, když si vzal 17letou žábu? Plusem jsou opět dobře napsané morálněvědecké konfrontace, které tu tvoří větší část, než v předchozích dílech. A dávají vzpomenouti zpětně např. na Star Trek TOS. Závěrečnou tzv. sebevraždu, jenžto zde někteří triumfálně zmiňují, si neužijete, páč tu není vidět. Tak. Jsem rozhodně rád, že po tomto poněkud depresivním rozloučením se s Ne-tvorem, už nikoho nesvrběly prsty natolik, aby tuto postavu přivedli za každou cenu do dalších a jistě slaboduchých pokr., páč i zde je už cítiti, že do třetice všeho dobrého+zlého. Zajímavostí a pozdější historií je, že první remake byl zvažován v r.82 Johnem Landisem (to zní zajímavě), který chtěl aby ho rež. Arnold, což by stálo dle mého, bezesporu za pokus. A pak je tu druhý pokus II. o 10 let později, tentokráte pod zamýšlenou taktovkou jiného mistra, Johna Carpentera, což by pro mě osobně bylo mírně řečeno...velmi zajímavé. Na závěr této pouti s Ne-tvorem z Černé Laguny se rozloučím s malým výcucem kulturního dopadu, který je obsažen např. v románu TO, růz. videohrách, Ninja Želvách, Lize Vyjímečných či dokonce muzikálu! Ale když ho mohl míti i Superman....;-) P.s. jsem rád, že jsem se k tomu po mnoha letech konečně dostal ve věku a vybaven znalostí jiných podobných snímků a tak jsem to mohl plně doceniti v celé šíři. A i přes mé výtky k tomuto závěr. dílu trilogie, si jej zařadím do filmotéky. Už jen kvůli kompletaci.;-) ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Třetí a poslední film o Gill-manovi samozřejmě nemohl dosáhnout slávy a výjimečnosti dílu prvního (Creature from the Black Lagoon,1954), velmi často je navíc hodnocen i jako slabší nežli díl druhý (Revenge of the Creature, 1955). Pro mne vychází srovnání s Revenge víceméně nerozhodně. Velkým plusem The Creature Walks Among Us je odvaha částečně opustit fungující model z předchozích 2 fimů. Ve trojce Gillmana sice opět chytí na jakési řece ve Floridě skupina vědců, ti ale zjistí, že Gill-man má mimo žáber (=gill) i částečně vyvinuté plíce. Postava Gill-mana je zde vlastně ještě tragičtější nežli v předchozích dílech. Nejenže je lidmi opět násilně vytržen ze svého přirozeného prostředí, navíc ale podstoupí operace, které by ho měly z „vodního monstra“ změnit na lidskou bytost…To většinou nedopadá dobře, nebo ano? Že by inspirace Frankensteinem?__Jako doplnění se celým filmem prolíná vývoj nefungujícího manželství šéfa vědců.___John Sherwood natočil pouze 3 filmy (do té doby pracoval vždy pouze jako asistent režie, jako režisér má na svědomí ještě béčkové sci-fi The Monolith Monsters (1957)), zde ale odvedl kvalitní práci. Stejně tak dobří jsou herci, povedená je i polidštěná maska Gill-mana. Bohužel, kvůli pomalému tempu a absenci atmosféry jsem se místy dost nudil, proto pouze 2*. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Tretí diel Gillmanových príbehov je určite najhorrorovejší a zároveň emočne najzrelší. To o čo sa tvorcovia snažili v prvých dvoch dieloch, sa im teraz podarilo absolútne. Donútiť diváka uvažovať, súcitiť a v istých pasážach aj fandiť osudom skúšanému Gillmanovi. V porovnaní s predošlým dielom mi vychádza víťazne diel tretí, ale v konfrontácii s dielom prvým Creature Walks Among Us aspoň u mňa neobstojí. Prispieva tomu napríklad aj trošku nezvládnutá záverečná bodka. Napriek tomu ide o vydarený film a naozaj dôstojné vyvrcholenie trilógie. Smerom akým sa celá trilógia uberá je viac ako sympatický najme preto, že sa upustilo od rôznych rodinno-ladených pokračovaní, čomu sa nevyhli Gillmanovi „kolegovia“ /Dracula, Werewolf, Frankenstein/ a vytvárali sa tak ich nevesty, sestry, deti...atd 85 % ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Netvor miluje dvě věci, vodu a ženy. A zatímco ženskou krásu mu lidská cháska upírá už nějakou dobu, tentokrát se jala dokonce Netvora zapálit a poté přeoperovat na suchozemce, aby mu na světě nezůstala už vůbec žádná radost. Lidé se potom ještě diví, že je z toho celý rozmrzelý. Hororová trilogie, která v době svého vzniku děsila Netvory v lagunách po celém světe, bohužel nemá dobrý konec. Netvor zdrcený svým údělem se vydává za svou velkou láskou, nyní však i největším nepřítelem. Vědci na lodi měli velmi vtipné přístroje, ukazovaly na displeji barevnou šmouhu a přitom se chvástaly, že rozpoznají i jakou rybu pozorují. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Lepší než dvojka, ale na jedničku to zdaleka nemá. Nejlepší scény jsou ty podvodní, jakmile se děj posouvá nad hladinu, měl jsem chuť hercům a scenáristům provést něco, co by udělal i netvor. A mimochodem, příběh o ošklivém netvorovi, který je vlastně mnohem hodnější a méně zkažený než lidé, už tu byl ve Frankensteinovi o dvacet let dříve. ()

Reklama

Reklama