Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor William Barton, vážený chirurg se rozhodne chytnout Netvora z Černé Laguny. Podaří se mu to, ale bestie je během nehody strašně popálena. Aby se kreatura neudusila, doktor Barton se pokusí o riskantní operaci tracheotomie, díky které netvor získává možnost dýchat kyslík. Operace dovolí vědcům převést netvora do Kalifornie… (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (34)

Han22 

všechny recenze uživatele

Do třetice stejná hovadina s nelogicky chovajícími se postavami. Ty netvora uloví, přičemž z něj udělají suchozemského tvora a pak zkouší co to udělá a jestli se dá domestikovat. Odpověď tuší každý kdo viděl první dva díly hned od začátku, nicméně budiž. Opět je to na začátku nuda k zbláznění, paradoxně je zajímavější příběh doktora, který terorizuje svoji ženu, po těch všech romantických vedlejších rovinách je to vítaná změna. Za tohle a celkem solidní finále tři hvězdy. V bídné konkurenci horor roku 1956. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Tretia kapitola zaujala po príbehovej stránke najviac. Skutočne sa tu podarilo prepliesť nezvratnú evolúciu netvora, akej dopomohol človek zas len tou svojou ctižiadostivosťou. Moc dobre funguje hororová stránka, tá vrcholí s odchytom, experimentálna, kde sa o anatómii chlapíka od amazónskych riek dozvieme veľa zaujímavého, tak emocionálna čo na záver ukáže, kto že je to tu za zviera. Poslednú scénku navyše zdobí nejednoznačnosť, takže si ju každý vysvetlí po svojom. Záver trilógie vo veľkom štýle. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Netvor z tohoto filmu mi pripadal troska smiesny, ale na tu dobu ked vznikol to muselo vypadat hrozostrasne. Chyteny netvor uspavajucou strelou previezli ludia z lode do sidla bohaca a tam ho skumali. V skratke tento film netrpi nudou a da sa pozriet v pohode az do konca. Vsimol som si, ze vodny netvor bol obdarovany nadmernou silou, ktoru prejavil pri uniku z jeho väzenia, ked bez problemov zvalil mur na zem. Mozno bol v pribuzenskom stave s Herkulesom,,he he ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí snímek o vodním stvoření vznikl snad už z donucení. Tvůrci se tentokrát inspirovali Frankensteinem, takže byl opět byl chycen, převezen do civilizace a tam se na něm vědci vyřádili. Chytré hlavy z něj udělali suchozemce. A stejně jako Frankensteinův výtvor opět uprchl a začal zabíjet. No jo. Snímek je už jen spíše konverzační ozvláštněný romantickým a manželským dramatem, což námětu vcelku škodí. Příběh se tak zabývá hlavně tomu a řádění netvora je jen jako samolíbivý doplněk. Na druhou stranu opět alespoň uchvátí podmořské scény s potápěči, u kterých jeden až zalituje, že to není barevné. Technická filmová stránka opět typická na padesátá léta, která vizuálně má stále své typické nezaměnitelné kouzlo. To však na celistvosti filmu nestačilo. Třetí volné pokračování tedy po hororové stránce nemá šanci nijak uhranout. Tady si zřejmě tvůrci klasicky řekli, kujme železo dokud je žhavé, a takto to dopadlo. Viditelně značně nízkorozpočtový film, což se tvůrci hodně snažili zakrýt a svým způsobem se jim to podařilo, avšak co se týče onoho netvora, spíše vypadá jako parodie na sebe sama. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Koukatelnější než příšerná dvojka, hlavně díky první polovině, která se atmosférou hodně podobá jedničce. Pak teda ale netvora chytí a zbytek film je jedno velký nudný peklíčko až do konce. ()

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

Nu, obluda již nemá čím překvapit. Děj má hodně hluchoty a spíše se tu kecá, než aby se něco dělo. Ale občas sem tam nějaká akcička je. Ale úroveň předchozích dvou snímků toto dílko již nedosahuje. Je to prostě klasický příklad toho, když se v hororu začnou rozebírat vztahy a jiné pitominy. Že by to bylo absencí pana Arnolda? Měl jsem dát dvacítku za příšeru. Za nic jiného se již body dát nedají. Jenže jsem se chvílemi tak nudil, u těch jejich debat, že jsem popojížděl rychloposuvem, a tak nemohu dát ani těch dvacet. ()

moviefan4 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrý horor z 50 rokov. Dnes už sa to za horor považovať rozhodne nedá ale aj taj sa dá nato pozerať. Musím povedať že som nevidel prvé dva diely série, ale aj tak si myslim že to ani nevadí. Herci boli dosť dobrý a atmosféra tiež. Kamera bola prekrásna, hlavne zábery pod vodou boly mega. Monstrum nevyzeralo nejak zle. PS: Film som si pozrel iba preto že vyšiel v edícii Filmag horor. ()

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo dost slibně. NETVOR pod vodou parádní - každopádně část kdy leží na lůžku je zbytečné hluché místo ale potom se film tak nějak rozjede alespoň do průměru. Celkově fajn. ()

MonarC 

všechny recenze uživatele

Možná to působilo v 50. letech děsivě, v dnešní době bych jej však do škatulky "hororů" rozhodně neřadil. Jistě, bylo tam pár napínavých momentů ale to bylo všechno. Netvor působil spíš jako figurka na ovládání, byl přívětivý a chvílemi mi jej bylo líto. Film se mi líbil spíše po estetické stránce (záběry z podmořské hladiny byly opravdu hodně povedené). ()

montel 

všechny recenze uživatele

Skupina vědců se vydáv na moře aby z podmořských hlubin dopadla obávaného Netvora z Černé laguny. To se jim po čase skutečně povede, netvor je ale při této akci téměř smrtelně zraněn. Po operaci je netvor vězněn, ze zajetí se mu však podaří uprchnout... Poslední, třetí díl ze série o netvorovi. Film není úplně hloupý, ale ta gumová maska netvora mi dnes příjde velmi směšná. Navíc se skutečně nejedná o horor ale spíše dobrodružné sci-fi. 45% ()

drkaldj 

všechny recenze uživatele

Škoda, nejedná se o pokračování. Je to v podstatě okopírovaný první Netvor z černé laguny a částečně i druhá Pomsta netvora. Smůla je i v tom, že se zde snad kromě využití sonaru, neobjeví nic nového (oproti prvnímu filmu). Pomsta netvora byla ovšem v jeho zkoumání přeci jen pro mě víc realistická. Tady se vydali trochu jiným směrem. ()

Reklama

Reklama