Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Doktor William Barton, vážený chirurg se rozhodne chytnout Netvora z Černé Laguny. Podaří se mu to, ale bestie je během nehody strašně popálena. Aby se kreatura neudusila, doktor Barton se pokusí o riskantní operaci tracheotomie, díky které netvor získává možnost dýchat kyslík. Operace dovolí vědcům převést netvora do Kalifornie… (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (34)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Určitě nejslabší, naprosto nehororové a místy bohužel i dost nudné vystoupení jinak skvělého a vždy nadrženého žabího muže. V předchozích dvou dílech silná a strach nahánějící stvůra degradovala do role naprostého lítost vzbuzujícího blbečka, co se v závěru pohybuje stejně jako Frankensteinovo monstrum bez mozku. A k tomu děj zdržuje ne moc propracované vztahové drama hlavních postav. Sice tu naštěstí opět máme nezbytné propriety Arnoldových filmů - nádherné exteriérové záběry, krásnou ženu i okouzlující žabákovu masku, ale slabost z dvojky recyklovaného, přesto bohužel podstatně slabšího příběhu to nezachrání. Dobrodružný film z první půle slušný ještě byl, ta sci-fi část druhé poloviny snímku už ne, ve výsledku jde o mizerný průměr. Přesto dám o hvězdu navíc - pro rodáka z Černé laguny mám jednoduše slabost. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Plakátové.info: ÚPLNĚ NOVÁ PODVODNÍ VZRUŠENÍ!!! TERROR SE VKRÁDA DO ULIC MĚSTA!!!____Kvalit předchozích dílů CREATURE FROM THE BLACK LAGOON a REVENGE OF THE CREATURE zkušeného matadora Jacka Arnolda pochopitelně nedosahuje, ale ani nijak nepřežvýkává již jednou přežvýkané a jde si sympaticky svou cestou. To zejména nápadem postupné transformace Gill-Mana v Ichtyosapiense - mezistupeň mezi žabím mužem a člověkem, kdy vlivem hlubokých popálenin Gill-Man ztratí schopnost používat žábry a je odkázán pouze na plíce a stává se tak nepoužitelným pro podvodní život. Nechybí již osvědčené atraktivní, v první půli zhusta používané, podvodní záběry, kdy Gill-Mana hraje tehdejší přeborník v potápění Ricou Browning, samozřejmě celý navlečený v uvěřitelné masce a kostýmu. Aby se děj nezvrhl ve fádní zápletku (již v prvním díle s úspěchem použitou) v podobě časové přímky: lov na monstrum-chycení-útěk monstra, tvůrci ho okořenili trošku otřepaným milostným melodramatem hlavních postav, jenž ústí v tragický konec. Poslední minuty, směřující v nevyhnutelnou sebevraždu, jsou asi nejemotivnějším momentem celé série. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Třetí díl však již byl v režii jiného „kormidelníka“ a John Sherwood se pokusil navázat na úspěch svého předchůdce. Trojka je však dosti jiná – zvláštní – ne však špatná. Rozhodně na mě zapůsobila o něco lépe, než tomu bylo u dvojky. Což bylo samozřejmě dobře, protože to nakonec nedopadlo zas až tak špatně. Opět jsme sice na začátku nuceni sledovat další lov Gill-mana – ten parchant je vážně nesmrtelný…Nicméně tu máme docela zajímavou partičku vědců, kteří kromě lovu obojživelníka řeší i osobní spory, vzplanou emoce a do toho všeho tu máme opět atraktivní ženskou postavu (herečku). Ta kupodivu zas až tolik Gill-mana nezajímá, ale zase se okolo ní točí polovina mužů na palubě. No a samozřejmě nesmí chybět ani scéna s bílými plavkami. To už jaksi k této sérii patří. Problém ovšem nastává ve chvíli, kdy dojde k „proměně“ slavné nestvůry – nebo lépe řečeno začne dýchat plícemi a změní se částečně i její vzhled. Gill-man navlečený do hader – no to nebylo zrovna velké terno. Lidi jsou však taky pěkné svině a William Barton byl téměř po celou dobu ta největší. Což samozřejmě okořenilo celý příběh a zlepšilo můj pohled na celý film. Kvalit jedničky to sice nedosahuje, ale dvojku to o něco málo překonalo. 60% ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Universalovská séria o Creatúre je zrejme kvalitatívne najvyváženejšia séria onoho štúdia. Všetky jej časti sú po formálnej, ale aj po obsahovej stránke veľmi vydarené. Akčné scény v tomto pokračovaní sú na mimoriadne dobrej úrovni a scenár za tým nezaostáva, dokonca sa dostávame aj do hlbších rozmerov. V dnešnej dobe to však znamená nonsens. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

50tky útočí! Netvor z černé laguny se rozloučil důstojně. Maska je velmi uvěřitelná a scény chytání netvora dynamické a napínavé. Následný finální masakr stojí za to! Ke konci dojde k malému filozofování, ale to většina hororů a scifi té doby. Možná mi milostný trojúhelník nesedl, ale nemusel tam být. Hodnocení OST: Mancini umí a tady vedle napětí vykouzlí i emoce a to hlavně na konci. 6,5/10 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení započalo koncem srpna 1955, probíhalo do poloviny září téhož roku a realizováno bylo na Floridě – podvodní scény se točily v národním parku Wakulla Springs. (fiLLthe3DD)
  • První díl série, který nebyl točen ve formátu 3D. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama