Reklama

Reklama

She Dies Tomorrow

Trailer 1

Obsahy(1)

Amy (Kate Lyn Sheil) se právě přestěhovala do svého nového domu, kde žije sama. Zavolá své kamarádce Jane (Jane Adams), která se zmíní, že nemůže přijít. Kvůli podivnému chováni Amy ale Jane přijde. Mezitím Amy hledá na internetu urny, zjišťuje, zda by z její kůže šla vyrobit kožená bunda a jiné neobvyklé věci. Když Jane přijede, prozradí jí Amy, že příští den zemře, což Jane připisuje opilosti a odhaluje, že je Amy bývalá alkoholička. Později Jane náhle při práci zachvátí paranoia a spěchá opět za Amy, která ale není doma a nemůže ji kontaktovat, a tak jí zanechá několik zpráv. Poté Jane odejde na narozeninovou oslavu své švagrové, kde se objeví v pyžamu a zachvátí ji stejná předtucha jako Amy – že další den zemře. Na oslavě také nakazí svého bratra i švagrovou a jejich hosty. (Bospor)

(více)

Recenze (10)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film, který je zásadně zajímavější rozebírat než sledovat. Věřím, že všechno je v něm promyšleno, za vším je nějaký koncept nebo myšlenka, ale koukat na to je o dost horší. A zrovna v tomhle případě se přes to nějak nepřenáším. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"She Dies Tomorrow" sa nakoniec pre mňa stáva jedným z najbizarnejších filmov, čo som videl počas tohto roku. Alebo aj vôbec. Ale sú rôzne druhy bizarností. A buď sú také, ktoré dokážem prijať a užiť si sledovanie, alebo ma to bude otravovať, lebo nadobudnem pocit, že sa nič nedeje. No v tomto prípade u mňa prevládajú pozitívne dojmy. Každopádne je zaujímavé vidieť Rotten Tomatoes, kde je pomer momentálne - 84% vs 29%. Pravda ale je, že pochopím úplne všetkých, ktorí dajú tomuto filmu negatívny rating. Je to úplne pochopiteľné. A počas prvých pár minút som si aj ja hovoril, že toto sledovanie budem asi ľutovať. No čím som sa dostával ďalej, čím viac som sledoval udalosti, ktoré sa tu budú diať, tak nielen sa film stáva veľmi zábavným, ale dokonca by som povedal aj celkom originálnym. Priznávam, že ak sa dá rozširovať z človeka na človeka pocit, že zajtra umriem, vznikne z toho celkom slušný bizár. Najlepšia momentka (z ktorej som si musel robiť srandu) je keď rodičia zobudia svoju dcéru, aby jej povedali, že zajtra umrú a prenesú to týmto spôsobom aj na ňu. S mojim komentom - "Keď vieme, že na druhý deň umrieme, tak nie je nič lepšie ako zobudiť svoju dcéru, a dohnať ju k tej istej myšlienke." Herci vo filme sú podľa mňa dobrí a priam absolútne presvedčení o všetkom čo sa deje. To je fascinujúce sledovať. Ako najprv sú v pohode a postupne začnú prepadať tej neuveriteľnej paranoji. Najlepší je ale záver filmu. "Spoiler Alert" Kde sa reálne nedozvieme ako to celé dopadlo. Reálne neuvidíme nikoho umrieť. Len ľudí, ktorí stále vo svojej hlave veria, že umierajú. A to je fascinujúce. Lebo to môže indikovať, že to celé je absolútny nezmysel. No rovnako tu ostáva možnosť, že zomreli po titulkoch. Kto vie? Spoiler end. Normálne nerád dávam do komentov spoilery, no tu som to mal potrebu napísať, lebo aj vďaka tomu je ten film tak zaujímavý. Ako som povedal, pochopím všetkých čo to vidia ako bezduchú artovinu. Ale ja som s filmom spokojný. Jediné čo mi úprimne vadí je ten vysoko monotónny úvod. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

O čom to bolo? To musí napadnúť každého, kto si pretrpí tento film. Pozitívom je klasická hudba, myslím, že ide o Mozartovo Requiem. To je fakt dobré. Ale tá konverzačka okolo? Jedna blbka si myslí, že zajtra zdochne a namiesto toho, aby ju zavreli do ústavu, tak oni sa nakazia tým istým a dokola len tliachajú o tom, ako čoskoro skapú. Film je proste snaha o filozoficko-zdochnutý art a nič sa v ňom dokopy nestane. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Pí rejžová si nejspíš jednoho dne objevně uvědomila, že může kdykoliv zemřít, a rozhodla se o tom natočit rádoby myšlenkově podnětný a existenciálně hluboký film. Hmmm... Tak pokud tedy máte v oblibě filmy s nesympatickými postavami, které hoďku dvacet blábolí z cesty jako po špatném tripu, bez výraznějšího děje, bez hlubší myšlenky i bez nějakého poselství, ačkoliv přitom naoko předstírají, že nějaké to závažné poselství a existenciální hloubku jinotajně obsahují, pak je tenhle kousek kinematografického lejna filmem přesně pro vás, gratuluju a neupřímnou soustrast. A pí rejžové bych rád poslal jeden osobní otevřený vzkaz: "Milá huso, zůstaň prosím napříště raději u tvých podřadných vedlejších hereckých rolí a nepokoušej se už o tvorbu filosofujících experimenťáků." ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nezávislý pseudoartový blábol, který není ničím jiným než mindfuckem ve stylu Dupiexovy Reality, tz. tváří se to hrozně složitě a působí to jako dost náročné na pochopení, ale ve skutečnosti to žádnou pointu nemá a režisér (v tomhle případě režisérka) se jen baví nad všemožně šílenými interpretacemi od diváků. Přitom kdyby se Seimetz zamyslela nad tím, co v tom plodí, mohl by z toho být celkem zajímavý a chytrý film o tom, že smrti se sice neubráníme, ale neustále nad ní přemýšlet a neustále se jí obávat nás zabijí vnitřně. A do toho by to bylo v té dost zvláštní zápletce. Ono to místy i vypadá, že to z toho opravdu vyplyne, ale vždycky když to mělo tak slibně našlápnuto, přišlo pár dalších záběrů a ty to zase shodily do záměrně nepromyšleného mindfucku. Je to škoda, protože pak bych vůbec neměl problém dát víc, i když tu cit pro tempo značně chybí a atmosférických je jen pár scén namísto celku. Takhle dávám snad jen hvězdičku za nápad a tu druhou za pár zajímavějších scén a za Benninga, který tu hraje jednu vedlejší postavu. Nic víc mě na tom nezaujalo a když budu chtít něco überartového, sáhnu radši znova po Coming to Terms, které je aspoň promyšlené a natočené sice ještě pomaleji, ale zato s určitým talentem a nosnějším sdělením... 2* ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Art až na půdu. Jako dobrý udělat film o strachování se, že zejtra už nemusíte bejt. Ale kdyby na začátku řekli, že každej už od jeho narození pomalu ale jistě umírá a že s tim by se každej měl smířit, udělali by líp. Já si takle musim dělat hlavu s tim, že sem promrhal hodinu dvacet čtyři minut života něčim, co bylo totální pozérství a nesmysl. Jedna hvězda za to, že s tim promrhali spoustu času i herci a štáb. ()

LEFTFLANK 

všechny recenze uživatele

Nedá mi dať viac... Nemyslím, že je to nepozerateľné. V mojom prípade ide ale o zhodu okolností, keď som sa za posledných pár dní rozhodol pustiť sa do časopriestorových filmov s dosť obťiažnym psychadelickým vyobrazením počínajúc light verziou Frekvencia, ďalej Donnie Darko, Butterfly efect, STAY, pritom dávno znajúc 12 opíc alebo trebárs Looper, ešte ma čaká Kazajka s Brodym a budem hotový :)(aby som nezabudol na čerešničku na torte vo forme Happy death day :D) Takže SDT sa tak nejak momentálne priplietlo do cesty a nie je to žiadna bomba zvlásť po STAY. Keby som celý týždeň hustil do seba bezduché komédie alebo nejaké lowbrain akčáky tak by som bol asi viac ohúrený. No bohužiaľ. Fajn od autorky scenára a zároveň režisérky ako nejaký osobný pokus o "pseudoart" ale bolo by od podobných začiatočníkov na filmovom poli dobré, aby mali aspoň aký-taký prehľad o filmovej histórii, keď sa púšťajú do niečoho takého, lebo takto podobne ladenú látku už nezvládlo mnoho kreatívnych ľudí. Ono len mať nápad častokrát nestačí. P.S. akurát pozerám, že Amy má toho dosť za sebou po hereckej kariére, ale režijne je to veľmi vágne... ()

Reklama

Reklama