Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

Lovec s temnou minulostí se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. (Netflix)

Recenze (175)

POMO 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller z ponurého horského prostředí indiánských teritorií. Vraždy holek lovem jako na divokou zvěř, ambiciózní šerifka a charakterní ochránce rezervace, kterému před lety zmizela dcera... Dostatečně napínavé, dějově se ale držící klasického žánrového schématu s pouze drobnými ozvláštněními. Wind River je v těchto lesích nedostižná. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejpříjemnějších překvapení letošního roku. The Silencing nepřichází vyloženě s ničím novým, potěší ale tím, jak důsledně pracuje se základními principy žánru. Žádná věta není zbytečná. Vše, co je nějak zdůrazněno, ať už slovně či vizuálně, později sehraje svou roli. A postavy - v rámci světa, v němž jsou uzavřeny - jednají až vzácně logicky. Což nutně neznamená, že by dělaly jen správná rozhodnutí. Ale reagují správně v rámci vnitřního nastavení a současně je scenárista nikdy nenutí, aby vypadaly jako idioti, kteří pro stromy nevidí les. Atmosféra místa v zemi nikoho, kde se (leč velmi lehce) střetává indiánská kultura s americkou, postavy jsou v neustálé tenzi a bolest se musí řešit za pochodu, dává vzpomenout na famózní Wind River. A jakkoli je zdejší vyznění jednodušší a diváčtější (ve smyslu menších uměleckých ambicí), nemůžu se zbavit pocitu, že bude The Silencing patřit k nejvýraznějším filmům, jaké jsem v letošním roce viděl. S něčím takovým jsem po unylém traileru vážně ani v nejmenším nepočítal. P.S. Coster-Waldau je jasnej Joel pro seriálové The Last of Us! ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Sympaticky zkrachovalý Waldau a obstojná atmosféra z toho dělají koukatelný film. Je tam ale tolik nesmyslů, až to bolí. Vždycky se mu v lesích vysere auto, ale on se nějak teleportuje domů a pak zase hned do lesů, a ještě stihne ovlivnit honičku, kterou viděl na monitoru doma. A ten vrah....to bylo tak laciný. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VZAL JSEM SI JEN TY, KTERÝ BY NIKOMU NECHYBĚLY…“   Začalo to nevinně, jako taková tuctovka, ale pak to chytne – díky jednomu zvratu – nádech něčeho většího…. aby to zase (kvůli chování postav a jednoduchosti děje) spadlo do tý tuctovky. Prostě jednoduchá, nenáročná zábava, u který se od diváka očekává, že vraha pozná dřív než scénárista.…  /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Ve filmu lovec používá neobvyklou zbraň – ATLATL neboli vrhač oštěpů.  2.) Thx za titule „Hana Stefanie Knyblová“ a „K4rm4d0n“. ///                         PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  * ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

50% - Jako vždy, neschopný bývalý lovec a notorik, se snaží zabít psychopata..... OBSAH: Lovec žijící v ústraní v divoké rezervaci je uvězněn ve smrtící hře na kočku a myš, když se spolu s místní šerifkou vydali hledat krutého zabijáka, který možná před mnoha lety unesl jeho dceru. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Slibný cásting v podání sympatického Nikolaje Coster-Waldau a rozkošné šerifky Annabelle Wallis, kteří pátrají po sériovém vrahovi, avšak na vzájemný střet dojde jen 2x a dění okolo je velmi nezajímavé. Gore prakticky žádné, napětí už vůbec, tak nějak nevím, co mi ten film měl dát, krom fajn herců a slibného námětu mě nenaplnil téměř ničím. Tady jsem čekal větší zážitek. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je to fajn, ale zázrak vyzerá inak. Paradoxne, začína sa to vcelku jednoducho a hoci to ani neskôr nie je nejako extra giganticky zamotané, asi tri štyri razy ma zaskočilo (a príjemne prekvapilo), akým nečakaným smerom sa začal uberať dej. Samozrejmosťou je silný výkon sympaťáka Nikolaja Costera-Waldaua. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Film, co měl asi stát na charismatu (a za mě i vousech) jednoho herce, ale nakonec byl tak propletenej různýma bizarníma zvratama a podivnýma řešeníma, až jsem ho nakonec nezvládl brát vůbec vážně. Nápad nechat zarostlýho Jaimeho pobíhat po lese s puškou dobrej, všechno ostatní bohužel špatný. 5/10 a proč sakra nemohl Joela hrát Nikolaj?! ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já vím, že budu v menšině, ale jebu to, mně tohle sedlo jako prdel na hrnec a tak si to zcela nadšeně opětkuju a budu na to pět ódy radosti a nadšení, které drtivá většina lidí absolutně nepobere a budou si říkat, že sem asi změnila dealera a nebo si toho prostě vzala moc. Každopádně The Silencing je pro mou žlutou maličkost překvapení roku. Parádní herci, parádní příběh, parádní příroda, parádní atmosféra, parádní....No chápeme. Hlavně konečně film, kde drtivá většina postav jedná logicky a ne jako po lobotomii a i když se zrovna nechovaj učebnicově, tak sem je plně chápala. Je fuckt, že Nikolaj byl lehce nesmrtelnej a gruntovat podlahu s prostřeleným bachorem bylo kapku přes čáru, ale jebat to. Prostě se potřeboval nějak v tu chvíli zabavit. Kdo je vrah sem odhulila docela brzo, jelikož sem kurevsky dobrej detektiv-amatér a tak mě finální odhulení nepřekvapilo. Každopádně naháněčky v lese to byla paráda a ten zmrd se uměl opravdu dobře schovávat. Byla sem napnutá jak trenky při erekci, ze který strany přiletí šíp a atmoška se v těch chvílích dala krájet. Nemůžu to tady všem vřele doporučovat, jelikož dle hovnocení sem si z toho na prdel sedla asi jenom já, ale když se budete jooo nudit, rejpat v nose nebo dloubat v prdeli, zkuste si to pustit jako kulisu.Třeba Vás to příjemně překvapí a nebo si řeknete, co na tom ta žlutá kráva zas viděla. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Výborná temná atmosféra, hodně podezřelých a nepříjemných lidí, ale trochu to kazila šerifka silně překračující své pravomoce, aniž by za to byla nějak postižena nebo nedejbože odstavena z funkce. A ještě mě překvapovalo, s jakými zraněními správce rezervace pobíhá po lese a vláčí těžká břemena, prostě tvrďák každým coulem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Traumatizovaný zálesák Kolja Kosťa-Walda, co bumbá jak Dán, pasti líčí a rány štychuje ve stylu Ramba a se střelným zraněním břicha v klidu vytře na čtyřech podlahu vs. kožešinou maskovaný sériový vrah a občas i šerifka, co bojuje s podjatostí.. I když se chvílemi zdá, že nejvíce inteligence pobral Rayburnův pes na kamerovém dispečinku, není to i přes klišovitost zas až tak zlé. Pomohou drobnosti jako třeba flashback s novým lihovým spolujezdcem či závěr, který potvrdí, že deklarovaný postoj Lannisterů k dluhům nejsou jen slova do větru.. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dozvuky minulosti opäť zarezonujú po objavení mŕtveho dievčaťa uprostred prírodnej rezervácie. Obeťou tejto loveckej sezóny nebudú zvieratá, lež ľudia. Pohľadná šerifka, indiánsky policajt a alkoholom presiaknutý, no fyzicky nezlomený, strážca rezervácie, napriek rozdielnym kostlivcom v skrini, spoja napokon sily v boji proti huňatému vraždiacemu monštru. Všetko v lokáciách divokej prírody, Scenérie ako z katalógu príznačne necitlivo narúša obrovská zaniknutá fabrika, nevzhľadný opustený statok s temnou minulosťou, ako rovnako nevábne pôsobiaca indiánska osada zložená z karavanov a narýchlo zbúchaných barakov.. Čo na tom, že príbeh je ako obohraná platňa s pár logickými škrabancami, keď na novom gramofóne si ju vždy radi pustíme. Najmä, ak príbeh šliape dopredu, ako dobre namastený stroj. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nikolaj Coster-Waldau je seveřan každým coulem. S ránou od šípu těsně nad srdcem a čerstvým střelným zraněním břicha v klidu vydrhne od krve podlahu, na které skoro zemřela dívka, kterou v lesích honil maskovaný sériový vrah. V jeho lesích, dalo by se napsat, protože žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, na kterou dohlíží od pytláků a dalších nezvaných hostů. V téhle naháněné je navíc osobně namočený, protože zabiják možná před lety unesl (a kdoví, co následovalo) jeho dospívající dceru. Ostatně právě po dcerce Gwen je tohle útočiště pro divoká zvířata pojmenováno. Dozvuky minulosti zapříčinily, že má po chatě rozmístěné flašky s ostřejším obsahem. Místní (čerstvou) šerifku mezitím trápí zvyšující se kriminalita v okolí bývalé papírenské továrny, klid jí nedopřává ani problematický mladší bráška, navíc se zrovna ztratila další dívka. Temnou detektivku si představuju jinak, ale nějaké to napětí a dějové (ne úplně špatné) kotrmelce se dostavily, body navíc pak přináší divoká příroda i solidní herci. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tieto námety sú pre mňa rovnako vzácne, ako pre farára omšové víno. Akurát dosť naserie, keď jeden z miništrantov po "ulízaní" ofiny z pokľaku, nezavrie poklop na bandaske. Potom to dopadne tak isto, ako tento film, ktorý miesto kompletného zážitku, ponúka lacný hlavy bôl, ako Hradná svieca po rannom prebudení. Škoda, pritom "Serial Killer", je vždy vďačnou myšlienkou na kruté prebudenie do reality. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Otec hovoril, že ste kedysi boli najväčším zabijákom zvierat v kraji..." Iba nedávno mi Kanaďania spríjemnili večer dobrodružným thrillerom Alone, aby nám po chvíli dopriali čosi ešte lepšie. Nikolaja mám rád, tieto postavy mu sedia. Film má slušné napätie i dobrých hercov a príroda sama o sebe dotvára slušnú atmosféru. Záver "sme si kvit", v ktorom Nikolaj dáva šerifke jasne najavo, že mu nemá do toho čo kecať som vážne bral a v duchu som si vravel ok, fajn chlapský, logický a po mnohých zbabraných záveroch v iných filmoch naozaj dobrý záver. 80%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Přímočarej detektivní thriller bez zbytečných keců, napínavej, akční, s mrazivou atmosférou, šokujícíma twistama co nerušej, a hlavně výborným Jamie Lannisterem. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU'RE JUST SAYING THAT BECAUSE YOU THINK YOU'RE DYING." ----------- Neviem, či som urobil dobre. Pozeral som nejakú zasranú verziu, ktorá v scénach, kde sa toho priveľa dialo, sekala, no a taktiež bola, mám pocit, dosť presvetlená, z čoho mám práve celkom obavy, či náhodou nezničila štylizáciu filmu, ak mal byť tmavý vďaka nejakému krásnemu kamerovému filtru. No čo už, nevedel som vydržať, eventuálne zistím, ako to malo byť. Obsadenie u mňa vyhralo na plnej čiare – McClarnona žeriem úplne a absolútne všade a do Annabellky som zabuchnutý už od čias, čo som ju prvý krát zočil ako archeologičku v špatnej Múmii. O Coster-Waldauovi sa nemusíme ani baviť, i keď popravde mi viac ako Joela z TLoU pripomínal starého, zarasteného Matthewa Foxa. Boh (alebo čokoľvek) žehnaj casting directorovi, čo toto dal dokopy. Viac než silné štyri hviezdy, maximálna možná spokojnosť. Odporúčania sú na mieste. Replay čoskoro. --- (14.10.2020) Tak teda aj ofíko verzia bola v niektorých scénach dosť presvetlená, ale aspoň mi to už nesekalo x) --- Bonusy: Creating a Weapon: The Silencing Spear, Making The Silencing --- (28.7.2021) Minulý rok som na narodeniny chcel len dve veci – popiči film a drsnú búrku. Dostal som oboje v podobe krutého hromobitia a snímky The Silencing. A tak som si hovoril, že sa veľa nezmenilo a presne to isté mi postačí aj tento rok. A tiež som dostal oboje. Opäť znova The Silencing (plus No Country for Old Men a Wrath of Man) a s príchodom polnoci prišli aj orgazmické hromy a blesky. Keď sa darí, tak sa darí. --- (28.7.2022) Tak aj tentoraz, hoc na začiatku dňa, než na jeho konci. --- (28.7.2023) Trojročná šnúra bola práve prerušená. Krista! (28.7.2020) (14.10.2020) (28.7.2021) (28.7.2022) (28.7.2023) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

The Silencing aneb jak přestat chlastat. Otřepané téma alkoholika, který se postaví psychopatickému zabijákovi a uvědomí si, že dosavadní způsob života je třeba přehodnotit. Krásná příroda, divoká řeka, tajemný les - ale popravdě, těch záběrů nebylo tolik, což mne mrzelo. Motivace zabijáka byla mizerná, leč budiž, šlo o maniaka. Naháněčky v lese nabízely adrenalin, jenže nakonec napnuly jen částečně. Coster-Waldau je nejen sympaťák, ale i superman, jehož nic nezastaví. Můžete po něm střílet šípy i z pistole, ale on si jen hodí děvče přes rameno a běží. Šerifka za ním nijak nezaostává, a tak když se chytí do želez, jen se otřepe a za chvíli běhá zas jak laňka. Nabízelo se i výživné gore, ale s ním autoři šetřili. Místy napínavé, jako celek průměrné. Tedy lepší průměr... ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Atmosfera super, hudba fajn, vrahounova metodika zajimava, ale samotny dej klisoidni, vyusteni zrejme.. a vrah samotny dle sveho konani rozpoznatelny uz od prvni tretiny pribehu. ()

Reklama

Reklama