Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Recenze (182)

lamps 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánrového zacílení určitě nadprůměr. Cením hlavně pečlivě rozeseté vztahy mezi aktéry, které jsou docela smysluplně zúročované a minimálně v jednom momentě ústí do příjemného scenáristického překvápka. Pro sychravé prostředí severských lesů mám slabost a Nikolaj je borec, který tyhle menší produkce v klidu přerůstá. Škoda, že se občas zapomínalo na kapku realismu, že šerifka zůstala navzdory potenciálu dost poddimenzovaná a že zásadní odhalení vraha přišlo jen čirou náhodou, akorát v potřebný čas. Na Silencing je toho hodně dobrého, ale jen při troše námahy to mohlo být ještě o chlup lepší. 70% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pocitovo na 4, objektívne za 3. Scenár má hneď niekoľko logických dier, pre ktoré film nepôsobí natoľko uveriteľne, ako by si zaslúžil. Twisty sú celkom šokujúce, aj keď málo prepracované a pomáhajú im scenáristické barličky. Príbeh inak perfektne odsýpa a baví, takže je to škoda. Nikolaj je super a obstojne mu sekundujú aj vedľajší herci. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Takový neslaný nemastný jako jídlo bez chuti, který možná trošku zasytí ale chuťový pohárky zůstanou neuspokojeny. Za 14 dní nebudu vědět, že jsem to viděl. Slabší 2 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[30%] Sakra, mě to vůbec nebavilo. Jediným kladem mi zde přišel jen ten ústřední herec Nikolaj Coster-Waldau, který má charisma a mám ho rád především ze seriálu Hra o trůny. Ještě tak ze začátku to vypadá na dobrou tíživou atmosféru, ale ani ne od druhé půli filmu se to začne vléct jak smrad. Nějakými těmi nudnými zvraty to značně být dost překombinované, že jsem odzíval i to finále. Jen 1* dávat nechci, tentokrát budu hodný, jen nechápu, proč to někdo jakoby trochu přiřazuje ke skvělému Wind River … ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V přírodní rezervaci tropí neplechu maskovaný vrhač oštěpu a odnáší to mladé dívky. Přítrž jeho vražednému řádění chce učinit správce rezervace, jemuž je věrným druhem láhev alkoholu, kterou třímá od doby, co mu byla před lety unesena dcera, po které stále pátrá, a sympatická šerifka, která má nezdárného bratra, za něhož "žehlí" problémy. Nikolaj Coster-Waldau a Annabelle Wallis film svojí účastí tahají z průměru. Mrtvých těl není tolik, škoda, jejich posmrtné vzezření je totiž pěkně vyvedeno, což je asi to nejnákladnější v celém, finančně skromně vyhlížejícím filmu. Thriller- laici se jistě nebudou divit, že film sází na množství falešných stop, thriller-odborníci se převážně v této scenáristicky naivní fázi budou nudit, neb jim bude jasné, že vrahem rozhodně nebude ten jediný nápadně podezřelý mladík (tohle opravdu nelze považovat za spoiler), tudíž je dobré všímat si všech dalších indícií. No jo, ony se vlastně ani moc během filmu nevyskytují/nenabízí, takže se víceméně k vrahově identitě dobereme "sofistikovanou" náhodou. Dynamickými prostoji se nehýří a klišé zápletka a postavy hrají prim. Přesto lze ocenit Nikolaje Costera-Waldaue, že svým zaníceným herectvím a zdatnou orientací v kanadských hvozdech připravil spolu s celým natáčecím štábem standardní kriminalistický prožitek pro diváky, co v obehraném syžetu ještě stále dokáží objevovat novátorské prvky. Čest jejich neúnavné snaze nenechat padnout belgického režiséra Robina Pronta a dosavadního scenáristu krátkometrážních snímků Micaha Ranuma, o nichž patrně hned tak nelze prohlásit, že by se nesnažili dát svému thrilleru poutavý ráz a napínavé úseky. Rozhodně tedy nelze vyloučit, že leckterý divák u filmu ani nemukne. 7/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Temný detektívny triler z prostredia amerických lesov a mestečka, kde si určite nebudete hľadať kamarátov na celý život. Najlepšie je tu nemať ani žiadne deti, pretože sa vám môže stať, že jedného dňa vám zmizne dcéra v teenagerskom veku. Ranger Nikolaj hľadá už 5 rokov svoju dcéru a keď sa nájde mŕtvola dievčaťa, namiesto chľastania sa pustí opätovne do pátrania. Teda chľast úplne neodloží, ale on to zvládne aj s nejakým tým promile v krvi. Ale prekážok bude viac než dosť, s miestnou šerifkou a políciou majú na vec odlišný názor a vrah je skvelý lukostrelec. Atmosférou pomerne hutné, herecky veľmi obstojné, scenár je ale skôr recykláciou viackrát videného a nechýba ani zopár logických nedostatkov. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Chybí taky zoufale všechno. Od lepšího a uvěřitelnějšího scénáře, po kvalitnější herecké výkony (Annabelle je vysloveně na ránu), až po nějaký normální konec. Takhle z toho vznikla jen veskrze průměrná kriminálka, kde nejzajímavější je asi tradičně Nikolaj Coster - Waldau a jeho přesvědčivě ztvárněný, hlavní hrdina. Sice pije jak duha, ale aspoň jsem mu to s přimhouřením jednoho oka v rámci mezí věřil. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lesná atmosféra a flanelová košeľa Nikolajovi pristanú. A napriek tomu, že mu po Game of Thrones už dorástla aj hnáta, neváha piť priamo z rieky bez pomoci rúk. Tomuto filmu chýbal asi len rozpočet, pretože mu očividne nestačil a zaslúžil si lepší. Pretože vo viacerých ohľadoch ide o poctivú kriminálku, niekedy je však na škodu roztrasená kamera. 70% zaokrúhlim tentokrát nahor, atmosféra aj hudba boli výborné. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kdyby to byl přímočarý thriller mohlo to být fajn, ale tvůrci nezávislých filmů mají neustálou tendenci do nich rvát nějaké závratné myšlenky a hloubky postav, ale ve výsledku to je spíš rušivý element, jinak zajímavého filmu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Coster-Waldau graje lovce alkoholika,ktery se snazi zastavit serioveho vraha teenagerek. Postavy delaji idiotska rozhodnuti. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nedá se filmu upřít zajímavě pochmurná nálada a jisté napětí. Jenže i na těch 90 minut je to vedené tak pomalým tempem a s docela malým množstvím postav, že to, kdo za tím vším je, si divák domyslí docela brzy - a to i za těch okolností, že pár těch předhozených podezřelých má příjmení na B. V určité části se to pak zvrtne v klišé na klišé, navíc ty logické lapsy mě štvou, včetně toho největšího (kdekoliv by polda střelil úmyslně civila, šel by od válu, ne že by dál dělal svůj job jako by se nic nestalo). Sice mne chvíli bavilo objevovat démony minulosti postav, ale nakonec jde zase o klišé, navíc vždy jen naznačené, a o tom svérázném národu, který má vlastní policii, bych chtěl taky vědět víc. Nebo vůbec není vysvětlené, proč jim dělal tracheoktomii - a proč si policistka chybějící informace v pitevní zprávě nevšimla dřív (já vím, aby jako bylo napětí) a proč nešla po stopě, kdo by takovou operaci v okolí tak čistě mohl udělat. Jenže to by film musel skončit moc brzy. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Naštěstí pro Silencing dokážou Nikolaj Coster Waldau a Anabelle Wallis udržet pozornost a stopáž není až tak přehnaně dlouhá, stejně tak film není nijak natvrdlý či s většími logickými dírami a hluchými místy, takže z něj divák nebude zklamaný, na druhou stranu film ani nijak nenadchne, v žánru nic nového nepřinese a drží se vlastně celou dobu celkem při zemi. Těžko hodnotit, když není prakticky moc co hodnotit - průměr ve všech směrech a výsledkem je nevýrazný thriller, který mi na druhou stranu ale VÝJIMEČNĚ (narozdíl od jiných béček poslední dobou...) nelezl na nervy a neměl jsem chuť jej vypnout. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že by z mé strany bylo tříhvězdičkové hodnocení příliš slabé, jelikož jsem se u tohoto adrenalinového pobíhání po lese celou dobu dobře bavil. Pravda, padoucha jsem odhalil dřív, než by si to tvůrci přáli, jsem ale zkušený gaučový detektiv, a kromě toho byly některé indicie velmi průkazné. Ani to mi ale nezkazilo dobrý dojem, který na mě film udělal, protože se zde zajímavě rozkrývaly charaktery jednotlivých postav a protože se tu opět mohl ukázat můj oblíbený rudokožec. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu megaporce všemožných provařených klišé, patetického kýče, hereckého přehrávání, tedy ryzí středoproudovosti (thrillery v podobném stylu se točily už nejmíň před čtvrtstoletím), na druhou stranu ale temná atmoška, syrové podzimní scenérie jakéhosi amerického severozápadního prdelákova, fajn béčková zápletka se zakukleným lovcem a zhruba v polovině jeden nečekaný zvrat, který převážil jazýček na mých váhách směrem ke čtvrté. Plus body za finále. Misantropický samorostlý ožrala a zálesák Nikolaj fajn, ale Annabella s křehotinkovým xichtíkem mi v roli rebelské šerifky příliš neštymovala. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi v ontarijské rezervaci pobíhá maskovaný vrah a loví hlasivek zbavené oběti. V patách má místního správce, který, kromě toho že chlastá, pohřešuje už pět let dcerku a místní šerifku, jejíž bratr je místní grázlík. Jedinou pořádnou stopu je specifická zbraň, kterou zabiják používá. Tématicky nic nového pod sluncem a totéž se dá říct i o zpracování. Na nějakou kulervoucí akci rovnou zapomeňte a napětí, které by se dalo krájet, tu také nečeká, ale herci jsou fajn a docela to odsýpá. Samotná zápletka je rozehraná tak, že sice nevíte, kdo je vrah, ale zaručeně víte, kdo jím není. Samotné odhalení mi pak přišlo trochu překotné a je škoda, že Pront se místo některých zbytečností nevěnoval samotnému vyšetřování. Solidní jednohubka, ale od režiséra D'Ardennen jsem čekal víc. 60% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Má to perfektní náběh, naneštěstí ten kontrast mezi skvělými momenty a těmi nedotáhnutými, je strašně moc znát. Doufal jsem, že Silencing bude protkaný se zajetým klišé o tom, jak hlavní hrdina se postaví, se svými zkušenostmi, nějakýmu profíkovi. Bohužel, filmu chybí pořádnej tah na branku a skutečně zamrzí nevyužitý potenciál. Přišlo mi i, že celkové rozluzlení je takové laciné. K tomu je audiovizuál dost průměrný, místy až nepříjemně televizní a občasná drsnější akce, to sotva nakopne. Waldau hraje skvěle. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Identitu vraha išlo odhaliť celkom ľahko a o dosť skôr, ako na to prišla šerifka. Zase až tak veľa tam tých podozrivých nebolo. Aj keď motív bol riadne odfláknutý a neuveriteľný. Atmosféra indiánskej rezervácie a lesov výborná, tak ako aj Coster-Waldau. Dalo sa z toho vyťažiť ale viac, takto len priemer. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Uznávám, moc jsem toho od The Silencing nečekal, ani zdejší komentáře nezahrnují tento film nějakým závratným hodnocením. Ale ve výsledku se jedná o poctivý přírůstek do žánru krimi, který toho má hodně co nabídnout! Už jen zasazení do kanadských odlehlých lesů, kde po vás pomalu neštěkne ani pes, dodává tu správnou atmosféru. Coster-Waldau opět přispěchal s dokonalým výkonem, na druhé straně Wallis v roli šerifky podala též obstojný výkon. Líbilo se mi, jak autoři naznačovali různé maličkosti v průběhu, které do sebe na konci zapadly jako jeden celek skládačky. Film nabídne dost momentů, kde se nešetří napětím (naháněčky v lese skvělé!), emocemi, ale i na detektivní žánr překvapivými zvraty, kdy vás minimálně dva překvapí. Celkově to například na Wind River nemá, ale osobně mám pocit, že snímek kvalitativně podobný The Silencing by chtěl natočit každý filmař. Poctivé řemeslo každým coulem. Za mě 7,5/10 ()

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Dějově to není nic objevného. Mně na tom kromě atmosféry zaujaly především postavy, kdy ani ty kladné nejsou černobílé a dělají chyby. V lese ovšem pobíhá takový úchyl, že jim stále fandit musíte. P.S. Kdyby měl Nikolaj funkční auto a mobil, půlka věcí by se nestala. ()

Reklama

Reklama