Reklama

Reklama

The Toll

Trailer

Obsahy(1)

Spencer (Max Topplin) si privyrába ako taxikár a nie je tomu ináč ani dnes v noci. Dnes mu do auta sadla Cami (Jordan Hayes), ktorá práve priletela, aby navštívila svojho otca, žijúceho kdesi za mestom. Cami je od prírody nedôverčivá a Spencer sa jej so svojimi blbými rečami zdá nanajvýš podozrivý. Najradšej by už bola, keby boli na mieste. Lenže osud rozhodol ináč. Na tmavej lesnej ceste vrazia do akejsi postavy, keď však zastavia, zistia, že po obeti nehody niet ani stopy a navyše, že ich auto vypovedalo poslušnosť. Kolotoč podivných udalostí sa však ešte len rozbieha... (beso74)

(více)

Recenze (50)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Víc než na průměr to bohužel nevytáhnu. Prostředí zapadlé silničky uprostřed lesa ve tři hodiny ráno je fajn, podezřívavost mezi dvěma hlavními postavami vytáří potřebné napětí a postava tajuplné nadpřirozené figury, která chce krev, má taky něco do sebe. S postupem stopáže to ale zevšední a scénář si najednou neví rady, co s těmi postavami dělat, aby jejich chování a interakce působily přesvědčivě / přirozeně. Finální zvrat je tam pak asi hlavně proto, aby tam byl, ale co se holt dá dneska dělat ... Navíc tomu chybí řemeslná preciznost, natočené je to spíš jak levné video béčko než film, který by si skutečně zasloužil pozornost. Žánroví fanoušci chybu neudělají, když tomu těch střídmých 80 minut věnují, ostatní by spíš měli šáhnout po starším a tematicky podobném Dead Endu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Toll jsem se těšil celkem dost a ve výsledku je to relativně OK, byť těch hororových prvků je zde daleko méně než bych před zhlédnutím očekával. Film je podán komorním stylem víceméně o 2 postavách, kde podivný řidič uberu nabere mladou dívku, která mi přišla místy až neskutečně paranoidní ( chlap ji pochváli fotku a ona už vytahuje pepřák), každopádně cestou hlubokým lesem se jim porouchá auto, ztratí signál a ocitnou se v tzv začarovaném kruhu, kterému vládne nadpřirozená entita Toll Man, který chce zaplatit své mýtné a jediným možným platidlem je krev. Nenudil jsem se, je to místy hezky napínavé ( finální 15 minutovka kouzlí i slušnou atmosféru) a došlo i na pár lekaček, kde alespoň jedna funguje. Co však zamrzí, že samotný Toll man na scéně moc není a když jo tak na pár sekund, dále bych určitě uvítal více postav, kdyby v autě bylo 5 lidí a postupně by tam zajímavým způsobem umírali, tak by i ten závěrečný zvrat měl větší dopad a taky fakt, že je film víc Thriller než Horor. Rozhodně je to však koukatelné a ztracený čas to vyloženě není, ale na 4 hvězdičky by se tvůrci museli snažit ještě víc. 6/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

The Toll nezačal vôbec zle, ale ako veľakrát predtým (a veľakrát potom) platí, že záhadná prvá polovica s otázkami je predsa len o dosť lepšia, než druhá polovica s odpoveďami. Vývoj deja ma zaujímal, ale napokon nenaplnil moje očakávania. Poteší ústredná, dobre fungujúca a zohratá dvojica. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Amorek s lukem a šípy a jeho podezíravá pasažérka mají zaplatit mýtné, ale místo peněženky se budou otvírat traumata.. Dokud společně s nimi nevíme, na čem jsme, můžeme přiznat jisté množství znepokojivé atmosféry i tomu svícení baterkou do lesního porostu, ale jakmile se začnou na stůl vykládat halucinační karty, jde to rychle ke dnu. Ve finále jsem byl tak otráven, že už jsem spíš přemýšlel nad tím, jestli Toll Man, co dělá čtyři roky jiu-jitsu, zbije Slender Mana, který chodí tři roky do karate.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Lepší než jsem očekával. Gradace příběhu perfektní a nacházelo se zde i velké množství strašidelných a lekacích scén. PS: Napřed jsem si říkal, že ta holka je hrozně hloupá a zbytečně nepříjemná, ale možná přecijen ihned spatřila něco co my ne. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Zápletka vyústi až takmer v záverečnej tretine, no je úplne odseknutá. Celkový priebeh deja sa snaží byť atmosférickým, no na druhú stranu vzhľadom na zápletku ponúka minimum z duchárskeho umenia. Škoda, toto mohlo a malo dopadnút ďaleko lepšie, ale tu tretiu nakoniec dám, lebo je doma Covidová, pričom človek musí čumieť aj na takéto zúfalé pokusy .. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Tentokrát to bez spoilerů moc nejde, takže jen napíšu, že do poloviny to je úplně super, totálně unnerving horror. Pak ale film přehodí výhybku, a začne se to celé ubírat trochu podivným, nesebejistým směrem. Byl bych mnohem radši, kdyby to až do konce jelo po mnohem přímočařejších kolejích... Méně je někdy více, a teď nemám na mysli celkový budget a kulisy filmu, ale spíš původní tvůrčí myšlenku. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Cami přiletěla za otcem, který bydlí na samotě, jelikož lidi nemusí. Letadlo mělo kvůli bouřce zpoždění, a tak Cami není dvakrát dobře naladěná, když místo s otcem musí jet taxíkem. Taxikář vypadá neškodně, ale když uhne z cesty, Cami prudce zareaguje. Příliš ji ani neuklidní vysvětlení, že jedou podle navigace, ani to, když se na ni sama podívá. Stín pochybností narůstá v momentě, kdy taxikář prudce zastaví, aby nepřejel postavu před nimi. A pak už auto vypoví službu, telefony jsou vybité a Cami zjistí, že řidič má v kufru nejen luk a šípy, ale v přihrádce mezi sedadly také fotky, na nichž je s otcem. Ok, rozjezd dobrý, i když jsem nerozuměl konstatování, že autobaterie je úplně mrtvá. To by asi světla auta nesvítila, ne? A pak už začne noční můra, kdy jde oběma o život, zjevují se jim jejich vzpomínky a postava, která je má v moci. Popravdě, taxikář byl nakonec výborný, jelikož jsem si ho neuměl až do konce zařadit. Plusem jsou labyrint cest, černý les a temná zjevení. Zkrátka takový malý sympatický horor, na kterém mi asi nejvíce vadilo třískání do činelů v momentech, kdy se mám bát. Záměna strachu za leknutí je bohužel nešvarem posledních let. Přitom atmosféra by nebyla špatná a ticho by mnohdy děsilo více, než padající hrnce. 3,5* ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

The Toll je něco mezi mysteriózním thrillerem a hororem. Žádná pecka to sice není ale díky svý stopáži jen 80minut) se z toho stala jednohubka na kterou se dá v pohodě jednou podívat. Slabší 3hvězdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Presne jak píše JASM; slabučká variácia na Smrť prichádza v bielom, ktorá zo začiatku ešte dokáže ako-tak zaujať, ale keď vyloží karty na stôl, stratí všetku pôsobivosť. Čiastočne pre slabé remeslo, čiastočne pre repetitívnosť, hodne práve pre to priznanie, že sorry, viac už toho v zálohe nemáme. A s logikou to tiež neni žiadne terno. Záver, aj keď očakávaný, tomu pomohol. Bavili ma len niektoré detaily. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Toll" ma v mnohých aspektoch presvedčilo a som so svojim hororovým výberom na dnešnú noc spokojný. Napriek tomu, že niektoré veci neboli ideálne dotiahnuté. Už sa tu spomínal finálny zvrat, ktorý prišiel len aby prišiel. Súhlasím. Myslím si, že tvorcom trošku došla kreativita a tak sa to rozhodli ukončiť týmto štýlom. Osobne by som si ale vo filme predstavil iné zakončenie, ktoré by dávalo oveľa väčší zmysel a mohlo to celé byť možno o niečo viac predvídateľné, ale súčasne to mohlo pôsobiť viac ako reakcia, ktorá by tu nastala. A nie, nebudem to konkretizovať, lebo by to boli ťažké spoilery. Natočené je to trošku béčkovejšie, ale nakoľko sú 3 hodiny v noci, tak mi to nevadí. A niektoré momentky boli celkom creepy. Najviac asi pre mňa scénka, kde Spencer vyjde z cesty do lesa a vráti sa z opačnej strany. Možno som sa díval trošku moc, ale mal som pocit, že listy na stromoch boli vyrezané do rovnakých očí a úsmevu aký mal spomínaný Toll Man. A úprimne mi to prišlo zaujímavé. Možno to tam nebolo a videl som niečo, čo neexistuje, ale aj tak to spomínam. Pretože to niečo scénke dodalo. Osobne mi ani nevadí, že Toll Mana moc počas filmu nevidíme. Dokonca by som povedal, že ho nemusíme vidieť, aby sme cítili jeho prítomnosť počas filmu. A niekedy niečo čo nevidíme môže byť silnejšie než to čo vidíme. Budeme mať možnosť načrieť aj trošku do histórie našich postáv, a film rozhodne vedel budovať atmosféru. A nebyť toho záveru, tak by ma udržal asi po celú dobu. Možno tam bolo niekoľko zakopnutí a možno od scénky ako sa rozhodnú naši hrdinovia vziať "Detour" to ide trošku dole vodou, no nemám pocit, že by film nezvládol prácu s atmosférou. Takže už len z toho titulu ho oceňujem. Pre mňa je to asi o niečo lepšie ako priemer. Vo finále dobrý film. Hodnotenie: B ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Všetko funguje skvele prvých tridsať minút a keby mali tvorcovia viac fantázie na brutálny krimi horor, tak by to bola plná paľba. Všetko zmenilo stretnutie s lesnou vílou na traktore. Lesnou vílou trochu za zenitom, asi pár desaťročí. Nasledujúci vývoj však prináša opadajúce napätie, všetko je skôr halucinogénne než reálne, no záver priniesol aspoň malé prekvapenie, takže celkovo nehodnotím zle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Řidič a jeho klientka přejedou bludný kořen a uvíznou na opuštěné lesní silnici. Po překonání vzájemné nedůvěry se musí postavit přízračnému Toll Manovi, který na ně má zálusk. Dokud to vypadalo, že se bude jednat o thriller, v němž bude šofér rafinovaně trápit pasažérku, neměl jsem problém. Herci jsou fajn, rozehrané je to slušně a dá mluvit o solidně budované atmosféře. Nicméně jakmile se na scéne objeví nadpřirozeno, jde to všechno ne snad úplně do kopru, ale do šedivého průměru určitě. Přílišná tmavost, přestane být plusem, ale začne vadit, samotný bubák se tu sotva mihne a vše začne být až příliš předvídatelné a v závěru i trochu nelogické. Nemůžu říct, že bych se druhou hodinou vyloženě pronoudil. Dívat se na ní dalo v pohodě. Ale našlápnuto to mělo mnohem lépe. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od první minuty naprosto parádně budované napětí, které však v poslední třetině tradičně trochu vyšumí. Ale i tak si film udržel mou pozornost, což, vzhledem k tomu, že se prakticky celý odehrává na cestě uprostřed nezajímavého lesa, je takový malý zázrak. Nešlo si nevšimnout, že se ústřední bubák vochcáváním fyzikálních zákonů na úkor zmatených obětí (více než) inspiroval filmem Dead End. Až jsem si zprvu říkal, jestli se náhodou nedívám zase na nějaký moderní remake. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Včera som videl dva horory, ktoré krvou nešetril, ale i tak má nebavili, lebo ich technická stránka nestála za nič, nie, že by nemali i iné chyby. Tento po prečítaní obsahu sľuboval, že bude iný a aj bol. Tu zas tej krvi nie je skoro vobec, ale má iné prednosti. Sú tu skoro po celú dobu len dve postavy, ktoré si od začiatku neveria a cítiť, že na konci príde i nejaké prekvapenie. A prišlo aj keď celkom o prekvapenie ako také, ani nie. Musím sa priznať, že celý ten príbeh o nejakom vyberačovi mi pripadal, len tak umelo vytvorený, lebo už v tejto dobe sa dá ťažko niečo nove stvoriť, čo by bolo i originálne a aj zaujímavé. Technická stránka filmu bola slušná, lakačky boli obstojne a jedna z nich bola dozaista zdrvujúca. Film je hlavne o atmosfére. Sú tú ľudia, ktorý o sebe nič nevedia, prídu preludy a tmavý les. Prostredie a všetko okolo toho, ešte viac tú atmosféru, znásobovalo. Herci obstojní, len škoda, že hlavná hviezda Toll sa tu ukáže len sporadicky a to bolo, si myslím na škodu, lebo vždy keď sa ukázal, stálo to za to. Veľmi slušný psychologický thriller, ktorý má, ale len minimálne prvky hororu. Bohužiaľ. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Potesila ustredna dobre zohrana dvojica, no napokon sa priklanam k nazoru, ze i ta druha polka mala ostat plna otazok bez odpovedi. Vtedy je horor hororom. 40 % ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jako vypadalo to zajímavě. Hodně mi to připomnělo Dead End, ale dokonce i dlouho zapadlý Plague Town. Atmosféra mohla být klidně hutnější. Nepříjemné to až tak nebylo, a ještě k tomu mám poslední dobou velký problém uchovat tyhle béčkové nesnaživé záležitosti déle v paměti. Člověk, co toho už viděl v hororové sféře kvanta nemůže být překvapen. Je tu snaha o pointu, o kterou jsem asi ani nestála, protože mi zkazila dojem. Ty hororové sekvence byly dobré asi dvě, a nezaujatě dávám průměr, byť spíš z respektu. Už by to chtělo z té Kanady nějaký lepší zářez. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Taxikář nabere ženskou a veze ji k fotíkovi kdesi na ranč. Po cestě do kohosi narazí a zjistí, že je v teritoriu Výběrčího , který po nich chce , aby jeden zabil druhého jinak jich z tama nepustí. Jak tu píšou kopírka Noci přicházející v bílém akorát s menší porcí napětí slabším zvratem a méně herci. Závěrečný zvrat je tam hodně na sílu daný nic tomu v průběhu nenasvědčuje, že ten a ten je vrah a násilník (proč se mu nevyjevily ty mrtvé ženské například?) a je tam jen kvůli tomu, aby někdo zemřel a splnily bodycount. 60 procent ()

Reklama

Reklama