Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1842. Dva mladíci jsou rychle a tvrdě seznámeni s životem Rangers na své první výpravě, v nichž se setkají s komančským náčelníkem Buvolím hrbem. Po návratu do civilizace se připojí k výpravě do Sante Fé, do části Nového Mexika východně od Rio Grande, které chtějí dobýt a připojit k území Texasu. Expedice, vedená pirátským velitelem Calebem Cobbem, je v konečném důsledku neúspěšná. Z dvou set prvních dobrodruhů jich asi jen čtyřicet přežije. Ostatní zemřou hladem, vyčerpáním, jsou zabiti Indiány nebo zahynou při střetu s medvědem.V jedné kapitole Komančové zapálí trávu v okolí tábora výpravy a donutí hlídky skočit přes okraj kaňonu, aby unikly před plameny. V konečné fázi výpravy, kdy jich je jen hrstka a nemají jídlo, koně ani střelivo, se vzdají mexickým vojákům. Ti, kdo přežili, jsou nuceni k pochodu Jornada del Muerto ( Cesta mrtvého muže) do El Pasa. Během této strastiplné cesty se kontingent zajatých Texasanů ztenčí na deset osob, protože mnoho zajatců i mexických strážců během pochodu zahyne. Když dorazí na místo určení do pevnosti, je rozhodnuto, že budou o svůj život losovat. Musí si vytáhnout z nádoby bílou nebo černou fazoli – bílá znamená život, černá smrt. (Oldtex)

(více)

Recenze (4)

Hanver 

všechny recenze uživatele

Netradiční, zajímavě pojatý western s dobře zvolenými herci, zajímavou výpravou a bez trapných banalit. Buvolí hrb a jeho tlupa Komančů nemá chybu, sviňácký Caleb Cabb s papouchem je rovněž zajímavá figura. Zajetí mexickou armádou inspirovanou francouzskou elegancí a následná losovačka o život, kterou jeden z hrdinů prohraje, tomu dodá šmrnc. Rozhodně neprávem opomíjený počin! ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrná minisérie z pera westernového klasika Larryho McMurtryho odkazující na slavnou "Osamělou holubici". Největším plusem je realistický příběh, mínusem naopak stopáž, neboť série obsahuje mnoho nudných pasáží, abych ale nekřivdil, tak několik scén je opravdu povedených. Mezi 3/4 hvězdicovými kolty, avšak Osamělá holubice (1989) a Comanche Moon (2008) mně přišly lepší, proto tentokrát zůstanu u třech. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zkrouhnot každý díl o půlhodinu a byl bych absolutně spokojen. Zejména toho cestování tu bylo víc než v LOTRu a bohužel nebylo podáno tak zábavně. Nicméně jakmile došlo na kočkování se s Indiánama, a že ho bylo docela dost, bavil jsem se výborně a Bůvolí hrb byl docela sympaťák. I ta kalvárie, kterou hlavní hrdinové podstupovali, když kráčeli po svých vyprahlou krajinou, dokázala oslovit. A konečně se vydařilo obsazení s řadou známých tváří, jimž dominoval Abraham v roli pirátského plukovníka. 70% ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Trojdielna westernová miniséria s produkcie Hallmarku, zasadená do obdobia osídlovania Divokého západu - myslím, že sa odohráva niekedy v 30. rokoch 19. storočia. Je to už naozaj dávno čo tento miniseriál vysielala ČT v piatok popoludní a mnohé z neho si už nepamätám, čiže nejaká tá repríza by bola celkom vítaná. Vlastne som nemal ani veľmi jasno ako tento film ohodnotiť, no disponuje všetkými kladmi a zápormi obsiahnutými v tak rozsiahlom diele nakrútenom slávnom televíznou spoločnosťou, takže 3* budú v tomto prípade najadekvátnejšie. (1. komentár k filmu) ()

Reklama

Reklama