Reklama

Reklama

Nová baseballová sezóna začne v Durhamu poněkud nejistě. Nově najatý zadák Durhamských býků „Crash“ Davis (Kevin Costner) zbije mladého namyšleného nadhazovače „Nuka“ LaLooshe (Tim Robbins). V té chvíli přichází na scénu krásná a svůdná Annie Savoy (Susan Sarandon), která si každoročně vybírá jednoho hráče svého oblíbeného týmu a věnuje mu svou pozornost, přízeň i zkušenosti. Oba temperamentní spoluhráči na hřišti a rivalové mimo něj by tak měli v sezóně předvést nejvíce ze svých umů, aby odměně v tak smyslném podání učarovali. Ovšem Nuke nemá smysl fair play, což zkušeného a paličatého Crashe přivádí k šílenství. Nechte se pozvat do úžasné herecké společnosti, podávat se bude nenapodobitelný koktejl vášní, sportu a lásky! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (74)

golfista 

všechny recenze uživatele

Suzan Sarandon rozhodující se mezi starým mazákem Kevinem Costnerem a mladým hřebcem Timem Robbinsem v prostředí profesionálního basketbalu .... On mezi Kevinem a Timem zas až tak velký věkový rozdíl není, přesto všichni víme, jak se Susan nakonec rozhodla :) ... Moc hezký film z prostředí baseballu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Vynikající film z prostředí baseballu, kde Susan Sarandon není jen fanynkou vymetající každý zápas, ale též sportovní psycholožkou amatérkou, která radí svým dvěma "svěřencům" jak přehazovat výhybku mezi pravou a levou hemisférou pomocí krajkových podvazků i jiné fígle, a přesto, že spí tu s jedním, tu s druhým, je vlastně dávno rozhodnutá, kterého z nich chce. Jedním z nich ( životem a sportem omláceným ) byl Kevin Costner a druhým ( nadrženou začínající hvězdou) Tim Robbins - v reálu její manžel. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Přednosti hráčů baseballu nemusí spočívat jenom v pevnosti zápěstí a síle odpalu, Annie Savoyová by o tom mohla napsat pěkný, byť mládeži nepřístupný román. Takový Ebby „Nuke“ Laloosh mnoho rozumu nepobral, nicméně disponuje přednostmi, které potěší jak náročného trenéra, tak ještě náročnější fanynky. Právě postava Tima Robbinse, dvoumetrového řízka, v jehož úsměvu se nenuceně mísí idiocie s roztomilostí, mne ze všech přísad tohoto objemového komediálního krmiva potěšila nejvíce. Zbývající ingredience přesně odpovídají dobovým požadavkům na trochu pikantnější komedii, takže nechybí sex (nějak se nemohu zbavit dojmu, že Susan Sarandon tady hraje obyčejnou prostitutku), jednoduchý humor a akce, zastoupena napínavými nadhozy a odpaly (vážně!). Bílí muži jako Ron Shelton možná neumějí skákat, natáčet průměrné sportovní komedie však ano. 65% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $50,888,729Tržby Celosvetovo $51,200,000║ tak tento šport ma fakt odrádza a nechytil ma ani trochu dej /35%/ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Proč mi pořád říká: ptáku? Nejsem blbec. Mám Porsche." Tak to já asi blbec budu. Porsche totiž nemám a přestože mě baseball nudí, tak jsem s Durhamskými býky strávil na hřišti, v šatně, v hospodě i v posteli spoustu času. Mě totiž baví expertka Annie, bonzující mazák Crash a samozřejmě budoucí hvězda LaLoosh s milionovou rukou a mozkem za pěticentík. Ten byl prostě boží, když nadhazoval špatnou půlkou mozku, dýchal jako lávová ještěrka a pokoušel se pochopit Whitmana, podvazkovej pás, kvantovou fyziku nebo propojení varlat s chodidly v jedný čakře. Fakt nemám baseball rád, ale kdyby zavolali z Durhamu, že potřebujou novýho maskota, tak nafukuju člun a pádluju přes Atlantik. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Záludně nasazovat mezi první a druhou metou předčítání Walta Whitmana? To jsou metody postaršího baseballového trenažéru, který se snaží pozvednout výkonnost durhamských bejků z pivní ligy a už od první směny je celkem jasné, kdo nakonec s Joe Cockerem odpálí homerun.. Shelton přetavil své sportovní zkušenosti do několika humorných situací a i s romantickou linkou se na jasně dané hrací ploše zvládl vypořádat se ctí. Robbinsův nadhazovač Nuke trochu připomíná Laviho. Pokud použijeme eufemismus, i tady můžeme říct, že intelekt padl na oltář talentu.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Toto by mal byť ten správny kľúčtuzemských divákov k pochopeniu typických amerických športov. Nenásilný a dobre podaný príbeh 'dvornej dámy' jedného z nižších tímov americkej ligy. Viac originality, troška klišé, občas zdramatizované. Hlavné však je, že sa nehrá o nejakú vysnívanú trofej, či majstra sveta, čo športové filmy často krát zhadzuje z dobre navodeného dojmu. Našťastie filmu takmer vôbec neublížilo zromantizovanie, pretože to sa koná len poslednú polhodinku. 75%. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Trochu prkenná baseballová osmdesátka, která občas díky plytkým postavám a velmi uvolněné atmosféře evokuje spíše konec experimentálních sedmdesátek. Samozřejmě hlavní eso je herecký trojlístek, který spíše než z hlediska nějakého hereckého talentu budete obdivovat proto, že když se na zmiňované herce podíváte dnes, s odstupem několka dekád, bude to prostě velká zábava vidět ve filmu trsajícího Robbinse, soustavně "get laid" Susan a málomluvného správňáka Costnera. Mimochodem tady si svojí mimiku velmi dobře natrénoval na Bodyguarda, kde měl ale výrazně lépe napsanou postavu. O nějakém hodnotném shrnutí baseballu je tady toho pramálo, ale má to drajv a jako sportovní komedie OK. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Na filme ma viac ako baseball zaujal predovsetkym herecky koncert super trojky Costner, Sarandon a Robbins, pricom bol film casto i humorny, ale chvilkami aj dramaticky. Costnerovi sa vzdy hodili hrat ulohy drsnych chlapikov, ako v tomto filme, napriklad prve stretnutie s blbym Ebbym v podani Tima Robbinsa. Preco s blbym, to uvidite, ked si pozriete film :-) V podstate ma tu baseball ani tak nezaujal, ako skor vztah Annie, ktora bola priserne zalubena do Crasha, ale spavala proti svojej voli s Ebbym. Je to prijemny filmik, ale u mna tak na jedno pozretie :-) Reziser Ron Shelton rad nataca sportove filmy, napr. BILI MUZI NEUMEJI SKAKAT (1992), COBB (1994), ZELENY SVET (1996) opät s Costnerom alebo BOXERI (1999) ale prekvapivo napisal aj scenar k filmu MIZEROVE 2 (2003)...12.09.2008 ______ Kevin Costner - (Crash Davis) +++ Susan Sarandon - (Annie Savoy) +++ Tim Robbins - (Ebby Calvin) +++ Trey Wilson - (Joe Riggins) +++ Robert Wuhl - (Larry Hockett) +++ Hudba: Michael Convertino +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Velký milovník baseballu Costner, sexuálně přístupná a nekonvenční Sarandon, neotesaný Robbins se silnou pravačkou – a stejně to i se všemi povinnými dobovými požadavky příliš nefunguje. Sportovní romance Durhamští Býci si cestu k divákovi razí poměrně obtížně. A není to jen kvůli baseballu, který si ani dnes v Evropě nevydobyl nějaké alespoň trochu konstantnější postavení. Dlouhé minuty jsem se neměl čeho chytnout. Story o starém mazákovi, kterému absolutní přechod do první ligy vždy o vlásek unikl a který má své zkušenosti na sklonku kariéry předat mladému talentu, nijak zvlášť nestrhne. Je jasné, že mladému frajírkovi pomůže do první ligy a je jasné, že nakonec právě před ním dostane šanci se u Sarandon v posteli opravdu ohřát. Film navždy skrz naskrz průměrného Sheltona, který možná rozumí baseballu, ale nechce porozumět divákovi. Dost matné tři hvězdy.. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Přemýšlel jsem, jaký film si zvolit pro tento svůj jubilejní 1000. komentář na této databázi a hned jsem věděl, že by to měl být film, který bude o mém nejoblíbenějším sportu, o baseballu. Rozhodoval jsem se mezi dvěma filmy a nakonec jsem dal přednost právě filmu Durhamští Býci, vůči kterému byla má očekávání opravdu veliká. Výsledek sice není takový, jaký jsem očekával, ale naštěstí to není ani nějaké příliš velké zklamání, jen jsem prostě tak nějak doufal, že toto romantické sportovní drama o mém nejmilovanějším sportu by mohlo dosáhnout na těch pět hvězd, když už je to jubilejní komentář, ale bohužel mám-li hodnotit objektivně, tak tenhle film skutečně nesplňuje má kritéria pro maximální hodnocení. Jistě, baseballu je tu hodně, příběh je docela zajímavý, avšak na můj vkus docela roztahaný a chvílemi (ale opravdu jen chvílemi) nudný, zkrátka mě to občas moc nebavilo a některé postavy mi byly vyloženě nepříjemné. Z těchto důvodů nemohu bohužel jít na pět hvězd, ale nadprůměrný tento film rozhodně je, už jen herecké výkony Kevina Costnera a Susan Sarandon stojí za to a vyzdvihují film hodně vysoko, a když k tomu ještě přičtu právě ten zmíněný baseball a k tomu ve výsledku vlastně až na několik málo výhrad docela příjemný příběh, tak mi vychází nadprůměrné hodnocení v podobě čtyř hvězd, které tedy také tomuto filmu tímto uděluji. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

hrozne zlatý film s hrozne milými výkonmi hviezdneho tria z kltorého vyčnieva tim robbins.zábava na úrovni a najlepší film rona sheltona ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kevin Costner v jednom ze svých dalších baseballových filmů hraje končícího veterána, který má za úkol zaučit budoucí hvězdičku. Do toho se mu připlete do cesty osudová láska. Jestli myslíte že vás něčím tento film překvapí, tak se pletete. Děj je přesně nalajnovaný, ale v tomto typu filmů to tak často bývá a mě to vůbec nevadí. 65% ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie. Costner tu předvádí svůj standart, Tim Robbins vypadá jako mlaďoch a Susan Sarandon je docela sexy. Na jednu stranu mi přijde že ten film zestárl trochu víc než měl, ale zábava to je. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Durhamští Býci mají do nové sezóny dvě zajímavé posily. To je velký problém pro atraktivní baseballovou expertku Annie, která ze zásady během sezóny souloží vždy jen s jedním hráčem mužstva. Proto si musí vybrat mezi budoucí nadhazovačskou hvězdou MLB Ebbym a zkušenostmi ošlehaným catcherem Crashem. Crashovým jediným úkolem v týmu je přinutit Ebbyho (hráče s milionovou rukou a hlavou za pět centů), aby přestal při hře myslet. Jenže Ebby je jako každý správný polomozek přesvědčen o své genialitě, nic nechápe a proto je nutné, aby si vyzkoušel jaké to je, když na něj vlastní catcher bonzuje odpalovači soupeře. Taková je cena za to, když opičáka s podvazkovým pásem pod dresem napadne luxusní myšĺenka, že rytmus hry určuje hráč s nejlepším kontraktem. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pozitíva vidím jedine na kvalitnom hereckom obsadení, príjemnej osemdesiatkovej atmosfére a na pár aspoň minimálne humorne zaváňajúcimi scénkami zo začiatku, kedy tu fungoval vtip na báze vzájomného chlapského doberania a tupých hlášok od hlúpučkého nádejného mladého talentu v podaní T. Robbinsa. No ako čas plynul, humor sa postupne vytrácal a dejová linka skĺzla do totálne všedného a mdlého kolotoča všeobecnej nudy a nezáživnosti. Banalita striedala banalitu, koniec už bol vykúpením. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Reklama

Reklama