Reklama

Reklama

Lovec krokodýlů

(seriál)
  • Austrálie Crocodile Hunter
Austrálie / USA, 1996, 55x50 min

Režie:

John Stainton

Hrají:

Steve Irwin

Obsahy(1)

Manželé Irwinovi během svého putování australskou pustinou pozorují nejroztodivnější tvory přírody a prožívají při tom nejedno dobrodružství... (oficiální text distributora)

Recenze (73)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jestli chcete někde vidět pozitivní stránku pojmu "totální nasazení", jste tu správně:) Sice je mi sympatičtější pán jménem Jeff Corwin, protože ten se nadšeně nevrhá na každou potvoru s průpovídkou jako "úžasné, nádherné, překrásné zvíře" na jazyku a nestrká rypoň do objektivu, ale i tak je tenhle Lovec Krokodýlů na žebříčku popularity přírodovědných populárních naučníků hodně vysoko. Jednou bych chtěl bejt tak šťastnej jako tenhle magor:) PS: Tahle slova jsem napsal dva týdny před Steveovou tragickou smrtí, která mě nutí dodat, že to byl člověk, který si zasloužil velký obdiv a úctu. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin je dokonalou esencí magorství a naprostého pracovního entuziasmu. Pozorovat ho, jak s naprostým nadšením vypráví o zvířatech, či bere do rukou všelijakou jedovatou havěť a výrazně u toho gestikuluje, či skanduje, je zážitek opravdu jedinečný. Velmi zábavné a člověk se i něco zajímavého dozví. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Člověk, který chytá holýma rukama Taipana (pravděpodobně nejjedovatějšího hada na světě) a zároveň poskytuje výklad pro televizi, zasluhuje obdiv. Už za to, že je stále naživu, protože jed tohoto vcelku nenápadného hada stačí na zabití cca 80 lidí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin bol frajer a už ním zostane. Hoci by sa mohlo zdať, že len v krajine Urulu, Aboridžincov a Opery, ktorá každému inteligentnému pozorovateľovi pripomenie niečo úplne iné, je možný výskyt človeka s takýmto extravagantným štýlom, nie je to pravda. Všade na svete pobehovali a pobehovať budú milovníci fauny a flóry, nebojaci sa hazardovať kvôli tejto svojej láske s vlastným životom. Dian Fosseyová, Timothy Treadwell, tí všetci zahynuli brutálne, ale pri povolaní, ktoré zbožňovali. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin byl strašlivej magor. Dneska v poledne umřel při natáčení dokumentu na Velkým Bariérovým Útesu v Austrálii, když ho rejnok bodl přímo do srdce. Jeho pořady byly zábavné, trhlé a člověk se z nich dozvěděl něco o přírodě a co víc, díky těm jeho trhlostem si to i zapamatoval na dýl, než do konce titulků. Navíc z každýho jeho pohybu bylo vidět, že zvířata fakt miluje, že je obdivuje a že by pro jejich záchranu a pomoc jim obětoval duši. A to se mu nakonec podařilo, přestože určitě mnohem dřív, než by chtěl. Jeho žena snad bude pokračovat v jejich společném díle. O mrtvých jenom dobře a proto, škoda toho trhlýho magora. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

9 / 10 Je tomu už zopár dní, čo svetom preletela správa, že jeden z najaktívnejších, najznámejších a divácky najobľúbenejších popularizátorov a ochrancov prírody je mŕtvy, ale tá nepríjemná zmes smútku a hnevu mnou aj naďalej preteká ako jed. Priznám sa, Steve Irwin mal od počiatku moje veľké sympatie, miloval som ten entuziazmus a zápal, ktorý sa zrkadlil v jeho usmiatej tvári vždy, keď mohol pred svojimi divákmi odhaliť ďalšiu z krás prírody a živočíšnej ríše. Nikdy som si však neuvedomil, ako veľmi potrebujem vedieť, že ešte aj dnes, v dobe nekonečných bojov o moc, vplyv a peniaze, v dobe, kedy sa viac ako veľkosť charakteru cení veľkosť bankového konta, existuje človek spájajúci v sebe odvahu, múdrosť, vôľu a silu niečo dokázať - všetky vlastnosti, ktoré som si vážil a ctil ako malý chlapec. Aj preto je krutou iróniou osudu, že až jeho smrť kdesi uprostred chladného a mĺkveho oceánu mi opäť pripomenula, čo je v živote skutočne dôležité: pocit, že ho žijete naplno, že každý váš nádych a výdych je ďakovnou rečou za možnosť okúsiť všetky jeho skryté krásy, pocit, že svojim konaním vtláčate svoju pečať do plynutia histórie, nie však zbraňami a úradníckymi pečiatkami, ale rozumom a snahou niečo po sebe zanechať - niečo, kvôli čomu sa oplatí pretrpieť všetky tie momenty, kedy by sme to najradšej vzdali. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Stevu Irwinovi se povedlo něco, co se předtím nikomu nepovedlo. Totiž, jen díky němu jsem se začal koukat na pořady o přírodě. Byl to skvělý člověk, který to s ochranou přírody myslel zcela vážně. Ne jednou se stalo, že přímo v pořadu odsuzoval lidi, kteří nosí kožichy ze zvířat a podobně. Je opravdu škoda, že už nikdy nic nenatočí. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tenhle týpek je sice trochu blázen, ale se zvířatama to prostě umí a většinou je tenhle jeho pořad dost zábavnej a zajímavej. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma tento netradičný lovec Steve zaujímal svojimi netradičnými kúskami v divočine, ale s pribudajúcim časom sa z neho stal exhibicionista. Odvážny, ale exhibicionista. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin dokáže zaujmout, vysvětlit a udělat konečně pořádnou show, to už tady dlouho nebylo (( ::..... 4.9. bohužel ale už nás nebude zabavovat jak doposud, protože už ho budeme brát neživě, ale snad ho z televize jen tak rychle nestáhnou a my budeme vzpomínat :( ještě jednou díky za jeho odvahu a trošku i ztřeštěnost ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin je neskutečný magor, který asi vážně nemá všech pět pohromadě. Ze začátku jsem jen valil bulvy, ale časem mě přestalo bavit se dívat, jak Steve pořád dokola tahá jedovaté hady a krokodýly za ocas a snaží se je nasrat. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Steve Irwin je totální magor, který má asi se svoji vlastní pojistkou nemalý problém, ale je to zábava se na toho magora dívat. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Škoda, že ted před pár dny Irwin zařval...byl dobrej. A tenhle seriál byl hodně zajímavej. Zprostředkuje pohled na přírodu tak zblízka, až mám dojem, že mě ten tuleň fakt hryzne. ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

"A teď se ho pokusím pořádně nasrat..." Myslím si, že ho měl nějaký nasraný had nebo krokodýl už dávno zabít. EDIT: No tak to byl nakonec rejnok. Odpočívej v pokoji, Steve (ale hodnocení ti zvyšovat nebudu, promiň - jako dokumentarista jsi stál za prd a navíc jsi ta zvířátka před kamerou opravdu velmi velmi bezohledně stresoval). ()

Související novinky

Krokodýlí muž mrtev

Krokodýlí muž mrtev

05.09.2006

Až donedávna by si snad každý fanda dokumentárních seriálů řekl, že legendární dobrodruh Steve Irwin, kterého celý svět znal pod přezdívkou Lovec krokodýlů, nás přežije všechny. O to víc smutnejší a… (více)

Reklama

Reklama