Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sidney si myslel, že je v basketbalu nejlepší. Pak se objevil Billy, který je stejně dobrý. Brzo zjistí, že spolu nemusejí soupeřit, protože dohromady si víc vydělají. Ale to by Billy nesměl dlužit nesmlouvavým gangsterům... Billy Hoyle přijíždí na známé basketbalové hřiště na Venice Beach, aby změřil své síly s nejlepšími hráči. Jedním z nich je určitě Sidney Deane, se kterým se Billy vsadí, že ho porazí ve střelbě na koš. Jejich výkony jsou vyrovnané, ale nakonec vyhraje Billy. Peníze odnese své přítelkyni Glorii, která dluží bratrům Stucciovým; on je touto cestou vydělává. Sidney za ním pak přijde do motelu a nabídne mu spolupráci. Za týden má být turnaj dvojic, kam by se spolu mohli přihlásit. Do té doby by mohli ještě vydělat nějaké peníze na okrajových hřištích, kde je nikdo nezná. Budou dělat, že se neznají, a až obehrají protihráče, výhru si rozdělí. Billy přijímá, jenže s Glorií se pak pohádají. Když však vyjde z motelu, zahlédne bratry Stucciovy. Ti je začnou honit, ale Billymu s Glorií se podaří utéct. Druhý den jdou Billy a Sidneym zase hrát. Sidneymu se ale nedaří a prohrají všechny peníze, které měli. Billy je z toho nešťastný, Sidney má ale také problém – jeho žena chce nový dům. Billy přijde za Glorií, která se stále učí, protože čeká, že ji vyberou do soutěže Riskuj. Když jí řekne, co se stalo, dojde Glorii, že ho Sidney podvedl. Jedou za ním a zjistí, že měla pravdu. Gloria si promluví se Sidneyho ženou a dohodnou se, že Gloria dostane zpátky část peněz a Billy a Sidney půjdou vyhrát turnaj dvojic, kde je vysoká výhra. Na turnaji Billy začne pomlouvat a štvát všechny protihráče a také Sidneyho. Protihráče proto, aby je rozhodil, Sidneyho proto, že když je naštvaný, hraje lépe. Turnaj vyhrají a dostanou pět tisíc dolarů. Ještě než dojedou domů, Billy se naštve, protože si Sidney myslí, že neumí smečovat. Nakonec se vsadí o svou polovinu výhry, že na tři pokusy dokáže zasmečovat a dát koš. Sidney mu chce ještě na poslední chvíli poradit a řekne mu, že bílí muži neumějí skákat, ale Billy si nedá říct. Svou polovinu peněz prohraje. Když to doma řekne Glorii, ta se naštve a odejde od něj. Do toho všeho ještě přicházejí bratři Stucciové a chtějí z Billyho vymámit peníze, které jim dluží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Likan7 

všechny recenze uživatele

Film o basketě, který není ani tak o basketu, jako spíš o životě, vztahu a přátelství. Harrelson dobrej, Snipes skvělej, příběh ani trochu komediální, jakožto spíš dramatický. Není to vlastně o ničem, pouze pár zápasů a vztahů. Shelton ale dokáže udržet diváka celý film a donutit ho, aby těm dvěma fandil až do konce, i když se vlastně nesnášejí, a přitom se mají rádi. ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

Príjemná srdcovka z mladosti. Podarená dvojica Harrelson-Snipes je veľmi vtipná a parádne to medzi nimi iskrí. Navyše slnko a basket mam veľmi rád. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Človek vidí v titulkoch ten úžasný pohodový život na pláži vo Venice Beach a začne premýšľať prečo tak nežije. No preto, lebo je to film a vidíme 60 sekúnd z toho života a v skutočnosti je taký istý zložitý a tvrdý ako inde. Aj keď, jeden dolár do klobúka spevákom, mi pripomenul krásnu spomienku 😍, najmä keď im dal Wesley na konci 20$ 😍😍😍, to sa mi srdce úplne rozbúšilo. Úspech tejto komédie som nechápal v puberte a nechápem úplne ani dnes, ale uznávam, že niektoré vtipy boli vtipné, no väčšina z nich nie je stavaná pre Stredoeurópanov. Mám ale rád športové drámy, túto som nemal ohodnotenú a tak som šiel do toho po sto rokoch znova. Športová móda, ak tomu tak môžme hovoriť, bola absolútne katastrofálna v rokoch 90’, to akože pŕŕŕ. Vyzerali jak čistý šašovia. Hrať basket ale vedeli a o tom je film. Woody s Wesleym vytvorili dvojicu, ktorú si neskôr ešte zopákli v podľa mňa oveľa vydarenejšom Moneytrain. Wesley je tu frajer, ktorý sa napriek dospelému veku a faktu, že má syna, hraje na teenagera na ihrisku pod košmi a Woody tu je za sedláka, ktorý akože nič nevie a oberá o prachy frajerov ako je Wesley. Dvojica to dá dokopy a idú oberať ostatných ako ebeny & ivory. Jednoduché. Viem, že v Amerike sú tieto pouličné ihriská mnohokrát cenené, lebo na nich vyrástli aj následné hviezdy NBA. Film ovládajú dva prvky. Spústa blbých kecov a nadávok na mami a veľa veľa krásnych streetballových akcií. To si fanúšik naozaj užije. Príjemným spestrením bola aj scéna s Jeopardy. Je to taká športová oddychovka, pamätal som si to o dosť horšie, tak som celkom spokojný. Dám plnotučné tri. ()

OL@F

všechny recenze uživatele

oficiální text distributora psal asi ten samý pisálek,co píše popisky k filmům do televizního programu Práva.. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie s výborným Woody Harrelsonem a mladým Wesley Snipesem. Billy je dobrý v basketu, ale vždycky se hloupě vsadí a prohraje všechny peníze. Film není jenom o street basketu, ale především o partnerských vztazích, o touze zbavit se bídy a vidělat nějaké peníze. ()

jayman 

všechny recenze uživatele

Zhltol som to v jednom kuse a chutilo to skvelo! Pozeral som to hlavne kvôli basketu a dostal som skvelého Harrlesona a Snipesa v polohe, v akej ho nepoznám, no baví ma o to viac. Jediné čo môžem povedať je: White men can't jump! ()

subic 

všechny recenze uživatele

Because white men can´t jump. Je to jeden z prvních filmů, pro který jsem si šel někdy v letech 1992-93 do jedné z prvních video půjčoven a ani nevím, čím mě tam tehdy zaujal. Ale Woody Harrelson to nakonec doskočí. Je to i po letech jistě lepší sportovní komedie. ()

Lewisssek 

všechny recenze uživatele

Woody a jeho dvacátéosmé ztělesnění retardovaného rednecka. Samozřejmě počátkem devadesátých let tuto roli teprve piloval, ovšem bílý basketbalista kamarádící s černochama v jeho podání vskutku moc uvěřitelný není. Jinak pointa filmu unikla, asi něco na téma, že gamble je zlý, ženský se mají poslouchat a i mexická striptérka může být v USA vzdělanější než bílý raketový inženýr. ()

Filipes 

všechny recenze uživatele

Jako basketbal fakt miluju ze všech sportů nejvíc, ale tohle mi opravdu ke spokojenosti nestačí. Černoch+ běloch co si všecky podávaj ve streetu a tím si vydělávaj prachy...krom scén na hřišti je ten film lacinej asi jako Harrelsonovi hadry. Samozřejmě si všichni nezapomenou dělat srandu z vlastních matek. Dát námět do ruky někomu zručnějšímu a udělat z toho životopisné drama...nemám nic proti. Jako komedie slabé.. ()

benyy 

všechny recenze uživatele

Basketbal, basketbal a kooopec basketu. Podľa toho, ako to vykreslili snaď všetci por obote prípadne namiesto roboty chodia na "svoje" ihrisko a stávkujú všetko čo majú. Okrem basketu je tam vidieť aj Woodyho a Wesleyho:) Snipesova postava balansuje na hrane medzi príjemnosťou a nepríjemnosťou, kdežto Woodyho postava odzačiatku vyvoláva ľútosť. Scenár a zápletka a hlavne rozpracovanie postáv mohlo byť dôkladnejšie, takto sa ani po hodine a 50 minútach človek naozaj nevyzná v ústredných postavách. Stále je to však príjemná oddychpvka so skvelou hudbou, atmosférou slnečnej Kalifornie a prázdninovou náladou. 3 a pol hviezdičky. ()

weasel.p odpad!

všechny recenze uživatele

Čekal sem aspoň standartní film o basketu, kde je na co koukat, ale scény ze hry nestály za nic, místo toho tu Woody Harrelson prohrává peníze,otravně hláškuje s Wesley Snipesem a řeší vztah s neuvěřitelně tupou husou, jejíž životní cíl je dostat se do Risku. Tady neni opravdu nic, za co dávat hvězdy. ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý film vhodný na relaxaci. Neuvěřitelně nesympatické dívky v bočních rolích by zasloužily sekerou po hlavě. Hrozně tupý a ještě k tomu neumějí hrát. Wesley umí krom Bladea zahrát i drzýho černocha. Woody vypadá jak vesnickej balík, ale nějakým divným způsobem tahle dvojka vcelku funguje. Příjemné pokud zapnete TV a náhodou se tam film objeví. Po chvilce trochu nudí, ale jinak jsem se i občas pobavil. Hádky fungují zábavně na úrovni prvního stupně základní školy. Zábava to sice je, ale musíte být trochu otupělý. A stejně sem se teda nedozvěděl, jestli uměj bílí muži skákat nebo ne. ()

gotham 

všechny recenze uživatele

Příjemná, byť nikterak zázračná komedie ze streetballového prostředí. Dobré výkony Snipese i Harrelsona, i když jeho postava byla s přibývajícím časem čím dál tím víc nesnesitelná. Ke konci mi to přišlo zbytečně natahované. 60% ()

Související novinky

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Reklama

Reklama