Reklama

Reklama

50 States of Fright

(seriál)
Trailer 1
USA, 2020, 2 h 26 min (Minutáž: 5–10 min)

Série(2) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Séria desivých a strašidelných príbehov založených na mestských legendách z rôznych miest Spojených štátov. (ShortyIC)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi více, když se tohoto projektu ujal sám mistr řemesla Sam Raimi. Z hlediska seriálové produkce to vyloženě nepropadlo, ale má to dost much. Musím ocenit technickou stránku, tam se nedá nic moc vytknout, působí to jako celovečerní film. Ale příběhy z Kansasu a z Floridy mě vyloženě zklamaly, nepřišly mi ničím zajímavé. Seriál zachránila epizoda z Minnesoty, ta oplývala slušným nábojem, drsnými momentkami a i překvapivým finále. Jinak suma sumárum, pokud seriál minete, tak se asi svět nezboří. Za mě dávám 60 % ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně stojí za pozornost. Jediným mínusem je pro mne tedy délka jednotlivých příběhů, což je nějakých 5 až 10 minut a přišlo mi otravné 14x stahovat titulky a 14x zapínat znova přehrávač, ale nová streamovací stanice Quibi je hold na tyhle jednohubky zaměřená. Celý seriál má dohromady nějakých 95 minut a zaměřuje se na urban legendy z různých států z USA a také se na tomhle podílel Sam Raimi. Plusem je že žádný z příběhů není podrůměr a všechny balancují mezi lepším průměrem až nadprůměrem. Technicky jsou natočeny slušně a spíš než děsivé jsou krvavé a hlavně se většinou opírají i o zajímavé témata. Líbill se mi Oregon, kde došlo na taxidermi se Sasquatchem a největší highlight je Minnesota, kde bratrstvo je podstoupeno rituálu. Což patřilo k nejbrutálnější povídce. Sympatický je i Michigan o zlaté ruce. Průměrem je Kansas o podivném motouzovém kruhu, který vcucuje obyvatelstvo a také Florida, kde šlo o satanismus. Celkově vzato fajn podívaná, ale bral bych to raději vcelku než na 14x. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí***. 6.5/10. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že za těch pár minut se nedá vystavět atmosféra a ani nějaký kvalitnější příběh. Tvůrci prostě vzali ta největší hororová klišé a natočili pár jednohubek, které slouží opravdu jen k chvilkovému pobavení, než k čemukoli jinému. Natočené to je ovšem hodně slušně a epizody jsou natřískané známými seriálovými tvářemi - od válečníka Ragnara, přes agentku May až po seksuálně vzdělaného Otise. Nejlepší příběh si ale vydobyla Taissa Farmiga, který je napínavý sám o sobě a toho nadpřirozena je tam skoro až škoda. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z 5 príbehov ma bavili tri. Hneď prvý bol za mňa výborný , Travisa mám rád a koniec sa mi páčil. Rozhodne najlepší príbeh bol Minnesota, to by som si vedel predstaviť aj ako celovečerný film. No a posledný až na ten odfláknutý koniec ma tiež bavil a mal výbornú atmosféru. Seriál doporučujem , nakoľko vám to zaberie hodinku a pol, síce sa báť nebudete ale pozerá sa nato dobre a na zabitie nudy ako stvorené. ()

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Obstojné herecké obsadenie (Travis Fimmel, Asa Butterfield, Taissa Farmiga, Christina Ricci). Minutáž na dnešnú dobú perfektná (škoda, že Quibi skončilo, lebo ich experimentálna, zaujímavá vízia tvorby cielená primárne na mobilné zariadenia bola takým sviežim závanom, no asi to nebolo postačujúce, keďže to bolo ukončené). Preto sú jednotlivé epizódy rozkuskované do napr. troch krátkych "mini-sekvencií" (prvá má napr. 5min., druhá 10min., tretia 8min., spolu tvoria jednu epizódu, ktorá má trebárs 23min.). Prvá sezóna obsahuje celkovo päť príbehov. Každý príbeh (v prvej sérii) je imho v podstate zaujímavý (jeden viac, iný menej) a nie je nudný, skôr naopak. (Veľmi podarené boli Kansas-"o klbku", Minnesota-o partii a kulte v lesoch alebo Florida-polícia a mágia). Ale s druhou sezónou to celé išlo citeľne dole vodou. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama