Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Morholt 

všechny recenze uživatele

IRA a box, má oblíbená témata nejen na filmovém plátně, takže se na Boxera nemůžu dívat zcela objektivně. Tady byl sice box sice věcí spíše zástupnou a zápasy nepatří k těm lépe nasnímaným, ale příběh z doby intenzivních mírových jednání a postupného odzbrojování IRA mě chytil. I když, co si budem povídat, hlavní postava Danny Flynn je až příliš umanutý správňák. Ale Sheridan tuhle ne nějak extra dobře napsanou postavu dokázal dobře podat, na čemž samozřejmě lví podíl i Daniel Day-Lewis, jemuž spolupráce s krajanem svědčí. Výborná byla i Emily Watson v jedné ze svých nejlepších rolí, pochopitelně Brian Cox a v neposlední řadě Ken Stott. Jsou sice lepší IRA filmy, ale i tenhle měl něco do sebe. 75% ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně ne nejlepší film s tématikou IRA, ale i tak nadprůměrná záležitost a to hlavně (a nepřekvapivě) díky zúčastněným hercům. Rozepisovat se o talentu Daniela Day-Lewise je jak to příslovečné nošení dříví do lesa, ale on k tomu zde přidal i výborný (a uvěřitelný) sportovní výkon. Boxerské zápasy, jakási metafora pro tehdejší dobu v Irsku, jsou tak natočeny bez jakéhokoliv "rockyovského" patosu a slouží spíš jako berlička k poznání Flynnovi (Day-Lewis) osobnosti. Hlavní hvězdou je tu pro mě však Emily Watson, ale ani to není kdovíjaké překvapení, ta dáma prostě umí. Těžko říct, jakou může mít The Boxer výpovědní hodnotu o tehdejší době, jako sportovní drama však funguje výborně. ()

Reklama

baribal 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama moc ne, ale mnohem více klasické irské sociální drama. Když říkám klasické, tak myslím KLASICKÉ, žádné velké překvapení se nekoná, příběh stejný jako v mnoha jiných filmech o tom samém z Irska. Takže o originalitu taky prostě nezakopnete, na druhou stranu Day-Lewis a Watson jsou výborní a Sheridan špatné filmy netočí, hlavně když v nich hraje Daniel. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Skvěle fungující spolupráce dua Jim Sheridan a Daniel Day-Lewis mě uchvátila již ve filmu Ve jménu otce. Z Gerryho Conlona, který ve Jménu otce ztvárnil muže, který byl neprávem obviněn a poslán do vězení za zločiny spáchané ve jménu IRA, se zde z vězení vrátil napravený "Boxer" Danny Flynn. Opět mistrovsky vystavěný příběh z nebezpečného prostředí IRA, do něhož je zde velmi úměrně a příjemně zapletena něžná, avšak s obtížemi naplnitelná romance s dávnou láskou v podání Emily Watson. Jiskření a chemie mezi nimi je až neúnosně silná, a každou chvíli, kdy byli vedle sebe, jsem si strašně přála, aby "něco bylo.":) Pak, při procházce na pláži, dostala Emily konečně ten správný nápad a nádherná scéna byla na světě:) Scéna, kdy ji Daniel navštíví doma, je naprosto odzbrojující a způsobila mi mrazení po těle a zvýšený tlukot srdce. Filmy na nás neustále chrlí lidské vztahy jeden za druhým, které sice působivě dokáží svým ztvárněním a fungující přitažlivostí mezi postavami upoutat, ale jen u mála z nich jsem cítila nějaké mrazení při jejich vzájemných pohledech či vnímala silně působící chemii. V Boxerovi jsem ji vnímala hodně, a to jen dokazuje, jak může být takový filmový vztah či jeho vyznění, dvou lidí jedinečný. Oni to všechno dokázali přenést i na mě, nebo mě dokázali pozvat mezi sebe:) ()

mohamedsfinger 

všechny recenze uživatele

Pravda, čekal jsem více boxu, ale to vůbec nevadí protože jde o výborné politické drama, kde ale ani scény z ringu nejsou odbyté (dokonce je hodnotím jako jedny z nejlepších). Příběh je po celou dobu hodně zajímavý, ale bohužel někdy sklouzne až k přílišné schematičnosti, což je trochu škoda, protože Jim Sheridan v celém filmu dokazuje, že je plný skvělých nápadů (nejen scenaristických, ale i režiserských). A Daniel Day-Lewis a Emily Watsn, jsou zárukou kvalitního herectví, které mě snad nikdy neomrzí. A taky je škoda těch posledních vět... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama