Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Je to jeden z těch filmů, v jehož průběhu nejsou žádné efektní scény nebo laciné vyvražďování. Chytne vás ani nevíte jak. Skvělý Daniel-Day Lewis a Emily Watsonová. Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi a pěti, ale závěr to rozhodl za mě. Napodruhé je to o o dost slabší, ale na pěti zůstávám už jen proto, že jsem se dozveděl dost o tom, jak to v Irsku vypadalo. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh se silným poselstvím! Drsný, syrový a přesto v jádru něžný film o zamilovaném boxerovi Danny Flynnovi (že Daniel Day-Lewis je v roli bravurní netřeba dodávat), který po 14 letech strávených ve vězení se vrací zpět domů do rozbitého Belfastu. Flynn jako bývalý člen IRA naráží na nepochopení okolí zvláště ve vztahu ke své osudové lásce Maggie (Emily Watson), která je už ale vdaná za uvězněného příslušníka IRA a má syna. Zajímavý pohled na násilím sužované Irsko z pohledu jednoho muže, který kdysi udělal chybu a chce vše napravit. Třeba boxem...Film doslova stojí a padá na Day-Lewisovi. Nakonec už dřívější spolupráce na filmu "Ve jménu Otce" v roce 1993 s režisérem Jimem Sheridanem dopadla více než skvěle. ()

Reklama

Mr.Jackass 

všechny recenze uživatele

Začínám mít tohoto režiséra ve vražedné kombinaci s D. Day-Lewisem docela rád...Viděl jsem jejich třetí počin a po filmu Moje levá noha a Ve jménu otce byl i tento velmi zdařilý. Opět výborná hudba i děj i herecké výkony. V průběhu filmu jsem měl několikrát neodolatelnou chuť vyhladit celé Severní Irsko, protože mě přišlo, že zde žijí jen samí fanatici a blázni (alespoň v 70. letech 20. století) ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Príliš ,,nehollywoodske" spracovanie, príliš nezábavné.... príliš nudné. Netvrdím, že politické udalosti prenesené na filmové plátno musia byť obsiahnuté divným humorom či nebodaj paródiou na tak vážnu tému. Neočakávala som žiadne ironizovanie, prikrášľovanie a zjednodušovanie. Odhliadnuc od politických intríg mi však milostná linka medzi Danielom a Emily pripadala až zúfalo nedôležitá, tupá a silená. Nemohla si Emily zobrať do partie herca, pri ktorom by sa netvárila ako kyslá uhorka? :) Film na jedno pozretie, film, ktorý mi vyšumí z hlavy skôr než sa v nej stihne udomácniť. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Nijak zvlášť zajímavý film o politických problémech v Irsku, partyzánském boji IRA a bojích mezi katolíky a protestanty. Kdesi zatím vším je troška toho boxování a to všechno podbarvené milostným dramatem. Je to celkem utahané a na to, že film nese název BOXER, tak je tu boxu dost málo a víceméně nehraje ani žádnou velkou roli. Ring je tu jen jakýmsi symbolem rovnosti. Pár dobrých hereckých momentů je utopených ve většině těch horších a box je tu hodně nezáživný. Film, na který se určitě už nikdy nepodívám. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)
  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)

Reklama

Reklama