Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednonohý námořník Tobiáš Clump (Leo Carrillo) zvaný Kapitán s náušnicí a pytlem na zádech je v noci u dveří s nápisem Martin & Oliver zastaven patrolujícím strážníkem. „Mám zajímavé zprávy pro pana Martina,“ řekne mu. Kapitán zastihne Billa Martina (Dick Foran) a jeho společníka Stuffyho Olivera (Fuzzy Knight) v neveselé práci – třídí upomínky, účty a druhé upomínky. Martin sice zdědil kus skály kousek od Floridy s hrdým názvem Morganův ostrov, ale ten je mu k ničemu. Nebo ne? Kapitán totiž tvrdí, že má mapu, podle níž je tam ukryt pirátský poklad v ceně 20 milionů amerických dolarů, a protože ho kdysi Martin zachránil před utonutím, jde s tím za ním. Bratranec George Martin (John Eldredge) nabídne Billovi 20 000 dolarů za celý ostrov, současně ale kartograf Jasper Quigley (Hobart Cavanaugh) označí mapu za zdařilý padělek.
Martin ale stejně začne organizovat výpravu za pokladem, přihlásí se bohatá Wendy Crayton (Peggy Moran) a její ocásek Thurman Coldwater (Lewis Howard), kteří jsou ochotní zaplatit. S nimi pojede George, Jasper, malý kriminálník Rod Grady (Ralf Harolde) s manželkou Arleen (Iris Adrian) a vysloužilý seržant McGoon (Walter Catlett). Ještě ani nevyplují a už najdou v lodi bombu, pak Bill objeví magnet pod kompasem, aby nemohl správně navigovat. Náhody pokračují i na ostrově, ve starém zámku střela z kuše jen těsně mime Clumpa a staré brnění málem rozmačká Wendy. Tu pak v noci fantom varuje, že zemřou, pokud nezmizí. Z Jaspera se vyklube náměsíčník a fláká se po zámku a kdekoho děsí. Tobiáš zmizí a pak zmizí i jejich loď. Rod je zavražděn a záhadné události pokračují, na dalšího spadne sekera a zabije ho. Konečně se najde mučírna, na kterou odkazuje mapa a v ní kostra piráta Henryho Morgana. Kdo přežije další úklady o život? A podaří se přeživším najít poklad, tedy pokud vůbec existuje? Nečekané řešení přichází na samém konci. (Peabody)

(více)

Recenze (5)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle Universal se mi líbil. Barák, mlha, a vraždy. Prostě paráda. Film připomíná House on Haunted Hill, sice není tak povedený ale já se vůbec nenudil. Hledání pokladu bylo zábavné a achemie mezi postavami podle mě fungovala. Sice film vůbec neobstojí v záplavě lepších filmů co bylo natočeno v té době ale i tak me film dokázal zabavit. Největší výtkou bych měl konec který byl urechlený a ten pirát co měl být humorná postava, ale jinak na tak neznámí film je to milé překvapení. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nenápadný malý film z produkce Universalu, který se nikdy nestal známějším - a ono ani není divu. Vystupují v něm pouze "hvězdy" druhé kategorie, příběh navzdory slibné synopsi se brzy utopí v nudě (ano, i když trvá jen 60 minut) a celkově se najde jen málo věcí, které stojí za zmínku. Oč tam jde: pod záminkou hledání pirátského pokladu slavného piráta Krvavého Morgana se na jednom ostrově shromáždí několik zdánlivě nesourodých lidí, které začne postupně někdo zabíjet a odpočítávat je... Že to připomíná 10 malých černoušků? Jojo, také to bylo první, co mě napadlo. Navzdory neoriginalitě by to i tak mohlo být zajímavé - ale není. Úmrtí nejsou nijak zábavná, tajemný strašidelný cizinec není strašidelný, odpočítávání mrtvých se zasekne hodně brzy a ani pointa, kdo za tím stojí, není nijak překvapivá. K tomu připočtěte tradiční pokusy o humor (fakt nevím, proč si v Universalu nedali pokoj od zabudovávání komických postaviček do vážně se tvářících hororů/thrillerů) a vyjde nevýrazný film, který se vytratí z paměti nedlouho po závěrečných titulcích. A přitom pirátské prostředí a stylově oblečení námořníci slibovalo mnohé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Každá minúta tohto filmu, trvala dve. Ako kolega Oktavianus podotkol, snímok aj napriek hodinovej stopáži nudí jak bejk. Je to síce len jednohubka, ktorá mala len zarobiť nejaký ten dolár, ale v tomto prípade sa nepodarilo predniesť divákovi žiadny z vyššie uvedených žánrov ( plus chýba komédia) v podobe, aké majú mať. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Hodinové průměrné béčko - tajemný poklad ukrytý ve strašidelném zámku na opuštěném ostrově ... konverzační, nic moc zajímavá jednohubka. ()

Reklama

Reklama