Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný šéf reklamky začne pronásledovat nájemníky domu, kde dřív bydlel. Jeho úmysly s novou rodinou naberou zlověstné obrátky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (113)

verbal 

všechny recenze uživatele

Je-li jeden na pracáku a musí celé dny vysedávat v holobytě se škaredým otylým frackem a věčně pičující starou, není divu, že se úchylí k nějakému tomu rozptýlení. A tenhle slizáček rozjel svůj obsedantně sociopatický plán pěkně naprudko. Sice trochu přitažené za los vlasos a některé ty psychokonstrukty vycházejí až zázračně, nicméně exekuce výborná, herci skvělí a funí to vpřed jako dobře rozzuřený koridový skot. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý psychologický thriller. Španielskeho herca J. Gutiérreza stretávam v poslednej dobe často a je skvelý. Maria Casasa spomínať nemusím, ten už je snáď v každom lepšom španielskom filme. Je fajn, že režisér neodkrýva karty hneď v úvode a istú chvíľu trvá, kým divák pochopí čo sa chystá. Normálne som sa pýtal sám seba, že o čo tomu chlapíkovi vlastne ide...Film ma chytil a nepustil, divák je v napätí, netuší čo bude nasledovať a kam až dokáže hlavná postava zájsť. Dovolil si dosť a takých ako on, ktorým to ľahko prejde sú na svete mraky... Španielsko opäť super! 80%. ()

Reklama

KasparekZabijak 

všechny recenze uživatele

Javier je trochu nemocnej. Trochu dost a proto se neumí srovnat s faktem, že je bez práce a nemůže už tím pádem žít se svou ne zrovna modelovou rodinou v krásný novostavbě kdesi v Barceloně, ale musí vzít zavděk o poznání skromnějším kvartýrem v jiný části města. Náhoda tomu chtěla, že mu zůstal klíč od předchozího bydlení a v jeho chorý palici se začne rodit plán, jak se vrátit zpět do svýho starýho standardu, kde by jako bonus k hezky placenýmu místu získal i bohatou nevěstu a rozkošnou dcerku k tomu, protože ta jeho současná rodina ho fakt nebere. Jednoduchej, ale brilantní scénář, hlavní hovado taky v pohodě, Netflix zase boduje. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kvalitný, napínavý triler zo Španielska, kde to dlhodobo s týmto žánrom vedia, snáď ešte viac, než s hororom. Napriek skvelému námetu a príťažlivosti témy ale musím Hogar-ovi čo to vyčítať a znížiť tak chtiac nechtiac aj hodnotenie. Problém je v už tak omielanej logike, ktorú síce môžeme odignorovať, ale ak tak neurobíme, zopár vecí je tu skutočne na krútenie hlavou. A to už aj nad samotnou motiváciou hlavnej postavy, ktorá sa nezameria trebárs na bývalého zamestnávateľa, ale na obyvateľov jeho nového bytu. Chlapík má plán a ostatní ľudia ho ku vlastnej škode tak napĺňajú, akoby čítali scenár a podľa neho si aj sami škodili. Manželka počuje síce vo svojom byte vyzváňať telefón, ale nechá to tak, muž v aute vystúpi, aby z jeho telefónu mohol prísediaci odoslať mail a tak ďalej, až do konca. So záverom som problém nemal, pretože necháva veľa na divákovej predstavivosti a zároveň, aspoň podľa mňa, ponúka smutné posolstvo, že dnes je majetok pre isté typy ešte dôležitejší, než vlastná rodina, pričom tá hrá vždy prím. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělsko opět sebevědomě obhajuje svůj trůn a tasí na nás další povedený Thriller z dílny Netflixu. V zahraničí kritici dokonce film označují za Španělského Parazita. Ústřední herci jsou osvědčená kvalita ( Mokřina a Contratiempo) a režisér slušného hororu Přenašeči jsou samo o sobě dobrým lákadlem. Hlavní hrdina kdysi úspěšný podnikatel je nucen odejít ze svého drahého domu, jelikož si jej už nemůže dovolit, ale začne se infiltrovat do rodiny nových nájemníků, což však bude mít děsivé následky. Skvěle zahrané, velmi poutavé, divák téměř do konce netuší oč jde a místy film dokáže i pěkně zahrát na divákovy nervy. Tohle se opět povedlo a fanoušci Španělské tvorby by váhat neměli. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v katalánskej metropole Barcelona. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama