Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Nezaměstnaný šéf reklamky začne pronásledovat nájemníky domu, kde dřív bydlel. Jeho úmysly s novou rodinou naberou zlověstné obrátky. (Netflix)

Recenze (113)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Už se nemíním dívat na ostatní, kteří si užívají to, co neumí ocenit, a co si nezaslouží. Takže od teď chytím život, svůj život, za pačesy a nebudu žádat o dovolení nebo se omlouvat.“ Je hezké žít poměrně luxusní život s luxusním domečkem, pořád ještě luxusní ženuškou a dítkem na luxusní škole. Jenže co když se přestane dařit, začnou docházet peníze a život v luxusu se začne vypařovat jako pára nad hrncem…To, jak si Javier (skvělý Gutiérrez) začne náhle bez skrupulí chladnokrevně počínat mi zpočátku úplně nesedělo, jeho motiv mi nepřišel úplně z těch nejsilnějších. Ale poté, co se dal do svého neotřelého a riskantního manipulování a každým dalším krokem odkrýval více ze svého prohnilého vnitřku, mě film začal bavit, a to hodně a s postupující projekcí stále víc. Jistě, některé „náhody“ byly poněkud na hraně, ale nic, kvůli čemu bych si rval vlasy. A nádherně cynický konec mi v tomto případě naprosto sedl, a i díky němu dávám solidní 4*. „Takhle chceš odejít?!“ - „Chceš se hádat, křičet a poslouchat vysvětlení, kterým neuvěříš?“ - „Ano!“ ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Až na dvě logické nedotaženosti, které v jinak slušně napsaném scénáři bijí hodně do očí (z vody vařené výhrůžky zahradníka / pravděpodobnost použití spreje), je to solidní thriller s precizní formou a dobře obsazenou hlavní postavou. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je-li jeden na pracáku a musí celé dny vysedávat v holobytě se škaredým otylým frackem a věčně pičující starou, není divu, že se úchylí k nějakému tomu rozptýlení. A tenhle slizáček rozjel svůj obsedantně sociopatický plán pěkně naprudko. Sice trochu přitažené za los vlasos a některé ty psychokonstrukty vycházejí až zázračně, nicméně exekuce výborná, herci skvělí a funí to vpřed jako dobře rozzuřený koridový skot. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix má Španělsko asi hodně rád. Docela na mě totiž ty španělsky mluvící filmy sype a musím říct, že s nimi jde docela úspěch. Kde jsem doma je takový lehce špionážní, lehce stalkerský thriller, o kterém nevíte, co si myslet, dokud nenastane posledních pár minut a on Vám se vší parádou rozkreje svoje karty. Dlouho jsem podobný film neviděl a v tomto případě jsem byl mile spokojen. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Já jsem čekal "thriller" - děsivého, krvežiznivého psychopata Javiera, ale dočkal jsem se jen starého zoufalce, který využil naivitu hloupých lidí. Film se dost táhl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Španělsko opět sebevědomě obhajuje svůj trůn a tasí na nás další povedený Thriller z dílny Netflixu. V zahraničí kritici dokonce film označují za Španělského Parazita. Ústřední herci jsou osvědčená kvalita ( Mokřina a Contratiempo) a režisér slušného hororu Přenašeči jsou samo o sobě dobrým lákadlem. Hlavní hrdina kdysi úspěšný podnikatel je nucen odejít ze svého drahého domu, jelikož si jej už nemůže dovolit, ale začne se infiltrovat do rodiny nových nájemníků, což však bude mít děsivé následky. Skvěle zahrané, velmi poutavé, divák téměř do konce netuší oč jde a místy film dokáže i pěkně zahrát na divákovy nervy. Tohle se opět povedlo a fanoušci Španělské tvorby by váhat neměli. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

I mě napadlo přirovnání filmu ke korejskému Parazitovi. Ale ničemu to nevadí, protože k žádnému kopírování nebo obkoukávání naštěstí nedošlo a film si jede svoji originální zápletku. Dvojice Javier a Mario hrají o sto šest a napětí by se dalo krájet. Tohle budu rozhodně doporučovat dále. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Úplně nejlepší je to bez trailerů, bez čtení obsahů a jakýchkoliv informací. Každopádně: každý máme nějaké své standardy. A luxusní prostorný byt s úžasným výhledem na Barcelonu se těžko opouští. Stejně jako je obtížné opakovaně slýchávat, že takové reklamní eso by chtěl ve své firmě každý, ovšem pořád to tak nějak nevychází. Někde je překážkou věk, jinde ochablá dravost. I do staršího ojetého auta se hůř nasedá. Pro Javiera noční můra, ještě navíc, když se pokouší dostat do formy svého otylého synka a od manželky to schytá. Aneb když to nefunguje u mě, stáhnu ještě někoho dalšího. Každopádně narovinu: ten přerod chlapíka od rodiny v psychopata s démonicky nalajnovaným plánem jsem tvůrcům úplně nebaštil. Ale dobře, jsme ve filmu, tak budu shovívavý. Zhruba hodinu to má atmosféru, napětí, pár solidních nápadů. Jenže pak se stále více ukazuje, že náš klikař Javier jen využívá naivity ne zrovna inteligentních lidí, protože třeba manželku svého nového kámoše by do jakékoliv pozice natlačil asi kdekdo. Stalkerovský thriller těží z výborných herců, Javier Gutiérrez hrál v (doma ve Španělsku oceňovaných) Šampionech či v kriminální Mokřině, vlhký sen dívčin a nejednoho homosexuála Maria Casase známe ještě lépe. Jejich souboj má nakonec docela mdlá pravidla, tvořivost jednoho z nich až zázračně vychází a vítězství je krapet přitažené za vlasy. Hodně přitažené. Dám tři hvězdy, i tak ale doporučuju. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Španělé smíchali Parazita s Americkou krásou, přidali svou nezaměnitelnou patinu v čele s podmanivým soundtrackem, a vznikl z toho Hogar. Čeho všeho je schopen zoufalý člověk, se kterým to jde od desíti k pěti, a který není připraven zřeknout se svých vysokých standardů? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý psychologický thriller. Španielskeho herca J. Gutiérreza stretávam v poslednej dobe často a je skvelý. Maria Casasa spomínať nemusím, ten už je snáď v každom lepšom španielskom filme. Je fajn, že režisér neodkrýva karty hneď v úvode a istú chvíľu trvá, kým divák pochopí čo sa chystá. Normálne som sa pýtal sám seba, že o čo tomu chlapíkovi vlastne ide...Film ma chytil a nepustil, divák je v napätí, netuší čo bude nasledovať a kam až dokáže hlavná postava zájsť. Dovolil si dosť a takých ako on, ktorým to ľahko prejde sú na svete mraky... Španielsko opäť super! 80%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jsou paraziti a symbionti. Javier je čistý parazit, který se snaží vytěžit, co se dá. Tomáse si vezme do parády takovým způsobem, až z toho chvílemi mrazí. Ani tak mě nezajímá, zda by všechny ty náhody mohly ve skutečnosti vyjít (na poslední chvíli zavřené výtahové dveře, úspěšné načasování rozlučky se zahradníkem nebo ukrývání se v kuchyni s vrnícím mobilem v kapse), protože je to přeci film. Co mi vadilo, že zlo zvítězilo. Tedy kdyby šlo o horor, proč ne. A ano, i takhle to v životě bývá, ale přijde mi, jako by výsledku tvůrci fandili. Po řemeslné stránce není co vytknout, herecké výkony velmi dobré. Jen postavu, se kterou by se dalo ztotožnit, aby špendlíčkem vyšťoural. A popravdě, čekal jsem temnější masakr, když už... ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Místy přitažené za vlasy, ale pořád je to mnohem jednodušší způsob jak sehnat práci, než chodit každý měsíc na pracák. K chování Javiera jsem přistupoval tak, že když někomu jebne v kouli, jde logika stranou, takže za mě velká spokojenost. Jo a taky je odteď jasné, že podnájem nepřipadá v úvahu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Hogar je rozhodně dobrý thrillerem. O tom žádná. Dobrej je ale průměrnej a já jsem popravdě od španělů očekával něco víc. 3hvězdy ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Scenáristicky překombinované a silně nevěrohodné. Sledovat, co všechno Javierovi prochází (a s jakou snadností), mě skoro vůbec nebavilo, a samotný závěr mě potom jen otrávil. Co jím vlastně film sděluje - že silnější pes mrdá? Že lidi z reklamní branže jsou svině? Že spravedlnost neexistuje? Na podobné stereotypy jsem osobně dost alergický, podobně jako na tenhle typ filmového pseudocynismu, který jde záměrně proti diváckému očekávání. Zdá se mi, že v té naprodukci Netflixu už ani ty španělské filmy nejsou, co bývaly... ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Život se ti kurví? Co se dá si urvi!“ Hannibal Lecter navštívil Španělsko. Reklamní kreativec Javier Muñoz je vzdělaný, inteligentní, přívětivý a společenský, zkrátka distingovaný... psychopat. Má i podobně laskavé grimasy jako Anthony Hopkins, když se chystal někoho vykuchat. Pěkná ilustrace přímé úměrnosti: čím vyšší manager, tím větší psychopat, čím schopnější obchodník, tím cyničtější zmrd. Omnibusovo OKÉNKO AA: [][] K čemu abstinující začátečník potřebuje patrona? Pro případ relapsu, mít tzv. záchranný telefon. Aby se měl komu infiltrovat do rodiny. Aby mohl z prádelního koše lovit kalhotky a jimi pak zacpat hubu pedofilnímu vyděrači. Aby měl film vražedný drajv. [][] Což taky měl, i přes všechny ty (až moc příhodné) náhody, které intrikánovi Javierovi „kvarteto“ Pastorů servírovalo na stříbrném podnose. Ideální film pro všechny vyždímané a pak z práce vyhozené, s optimistickým happyen(zmr)dem. No nekupte to. Úspěch, uznání, královský plat, barák jako kráva a v něm ukradenou, leč šťastnou rodinu. A čtyři hvězdy na csfd. „Olé! ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Výborné na tomto filme je, že vlastne zámery toho chlapíka nie sú do samotného konca jasné a práve potom príde to prekvapenie, ktoré povynesie hodnotenie nad očakávaný priemer. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kvalitný, napínavý triler zo Španielska, kde to dlhodobo s týmto žánrom vedia, snáď ešte viac, než s hororom. Napriek skvelému námetu a príťažlivosti témy ale musím Hogar-ovi čo to vyčítať a znížiť tak chtiac nechtiac aj hodnotenie. Problém je v už tak omielanej logike, ktorú síce môžeme odignorovať, ale ak tak neurobíme, zopár vecí je tu skutočne na krútenie hlavou. A to už aj nad samotnou motiváciou hlavnej postavy, ktorá sa nezameria trebárs na bývalého zamestnávateľa, ale na obyvateľov jeho nového bytu. Chlapík má plán a ostatní ľudia ho ku vlastnej škode tak napĺňajú, akoby čítali scenár a podľa neho si aj sami škodili. Manželka počuje síce vo svojom byte vyzváňať telefón, ale nechá to tak, muž v aute vystúpi, aby z jeho telefónu mohol prísediaci odoslať mail a tak ďalej, až do konca. So záverom som problém nemal, pretože necháva veľa na divákovej predstavivosti a zároveň, aspoň podľa mňa, ponúka smutné posolstvo, že dnes je majetok pre isté typy ešte dôležitejší, než vlastná rodina, pričom tá hrá vždy prím. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dost zvláštní film. Trochu mi to svým vyzněním připomnělo Parazita a zatímco spíš. Hlavním protagonistou filmu je Javier, který nemá práci a musí se spolu se svou rodinou vystěhovat ze svého luxusního bytu. Nese to velmi těžce. Změna nastane, když uvidí nový pár, který se do starého bytu nastěhoval. Sblíží se s nájemníkem a začne jim dělat ze života peklo. Javier se díky svým činům stane obětí vydírání a musí jednat. Udělá maximum proto, aby se dostal do této nové rodiny a tu starou hodí za hlavu. Film působí dost ponuře a negativně. "Nelži mi!" ()

Reklama

Reklama