Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový den nezačíná pro Barryho Thomase, úředníka společnosti Utrel, příliš šťastně. Ráno uslyší ve zprávách, že poslední pojekt společnosti je zastaven, málem se stane obětí autonehody, polije si košili... Tím ale problémy nekončí, další den se totiž vše opakuje znovu. Barry si uvědomuje, že svět se ocitl v časové smyčce. (šubelinka)

(více)

Recenze (8)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Nesouhlasím s tvrzením (koment uživatele Here), že je zápletka s časovou smyčkou, kdy se hlavnímu hrdinovi proti jeho vůli do nekonečna opakuje jeden časový úsek, tisíckrát opakovaná. Já si na tomhle typu hrátek s časem ujíždím a upřímně mám stále pocit, že jde o nedostatkové zboží (což je na druhou stranu dobře, jináč už by mi to taky mohlo pekelně lézt krkem). 12:01 sice neoplývá kdo ví jakou výpravou, působí spíše televizně, já se každopádně celou stopáž slušně bavila a ani scénář nedával mozkovým závitům tak na prdel, jak je u těchhle filmů zvykem. Obsazení celkem milé a Trejo v base pobavil. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Časová slučka, v ktorej hlavná postava dostáva šancu urobiť všetko správne a zachrániť tak seba aj ostatných. Tento námet ma asi nikdy neomrzí... Škoda toho slabšieho filmového spracovania a mne málo sympatickej a nevýraznej hereckej zostavy, mohlo to dopadnúť lepšie. Čo sa týka dejovej linky, tiež sa mohlo pridať ešte pár nápadov a neuzavrieť všetko tak zbrklo. Skrátka žiadne prekvapenie na konci sa nekoná, chcelo to lepší scenár. Slabší priemer. 55/100 ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ono nejde ani o to, že film pôsobí lacno a je na ňom vidieť asi TV produkciu staršieho dáta. Problém ale vidím vo veľmi naivnom scenári, odfláknutom konci a jednom z najhorších mužských výkonov v hlavnej roli v histórii. Na toto ťulpasa sa nedalo pozerať. Na jeho partnerku už áno a námet bol tiež dobrý. Ale celkový dojem prevažuje sklamanie z nedotiahnutého nápadu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nevýhoda tohoto filmu je v tom, že pokud to není váš první film o časové smyčce, tak se srovnání se slavnějšími filmy se stejným tématem nevyhne a chtě nechtě oproti některým zaostává. Tenhle vlastně patří mezi ty údajně první, spolu s Na Hromnice o den více, jenže tenhle je někde jinde už jen tím, že si od údajně opravdu prvního převzal název a možná i něco víc. Minimálně název určitě, ale jinak nemůžu soudit, neviděl jsem. Tohle sice není špatné, ale doplácí to na málo nápadů, nevýrazné herecké výkony, utahanost, vlastně i na ne vždy funkční humor a urychlený závěr. Ale s přihlédnutím na to, že to opravdu je jeden z prvních celovečerních filmů svého druhu a tak ani neměl konkurenci, to nešlape úplně nejhůř, má to i povedené scény a času stráveného u toho nelituji (a dokonce tam hraje i Danny Trejo), ačkoli mi to i tak přijde dost průměrné a mé tři hvězdy rozhodně nejsou jakkoli silné, spíš naopak. Pro mě se holt žádný zapadlý zázrak nekonal. Slabé 3* ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výborný! Vynikající ne, ale výborný určitě (zvášť s přihlédnutím k tomu, že se jedná "pouze" o TV film). Aktuálně (březen 2015) to má 68 procent, což je do nebe volající nespravedlnost, protože něco takovýho prostě musí (!!!) být v červených číslech. Za normálních okolností bych tomu dal pecky 4, protože je to ale potřeba povysunout výš, dávám plnej kotlík. Ten film nemá jedinou logickou chybu, scénáristicky je dotaženej k absolutní dokonalosti. Zdobí ho i fakt, že neopisoval od žádného celovečeráku s podobnou tematikou, s Hromnicemi vznikaly současně - ve stejném roce. Pro 12:01 krapet smůla, řekl bych. Být nezpochybnitelně první, mohla se z toho stát legenda. Co nevidět si musím zopáknout Hromnice, abych to mohl zodpovědně porovnat, ale tohle bylo fakt moc, moc dobrý. Na TV film nebývale, pomyslná laťka je pro občasného diváka toliko tuzemské (české) televizní provenience tak proklatě nízko, že se až děsím toho, jak vysoko ji tenhle film dokázal zvednout. P.S.: O den později jsem si dal i Hromnice. Vycházím z toho, že se oba tyto filmy nechaly inspirovat tímto http://www.csfd.cz/film/102509-12-01-pm/. A je úžasný sledovat, jak z jednoho a téhož námětu (v jednom případě bez obalu přiznaného - tentýž název filmu) vzniknou 2 zcela odlišné filmy (s několika málo totožnými, protože "nezbytnými" prvky - mladí, vtipní sympaťáci místo plešatýho, vyšinutýho neurotika, happy endy místo kruté pravdy, fyzická láska místo projevu obdivu...). Oba tyto filmy mají něco do sebe, oba stojí za vidění. Kdybych měl vybrat ten lepší, tápal bych. Hromnice brnkají na emoční strunky, 12:01 volí spíš vědečtější a dramatičtější přístup. O city se tady ale hrálo taky. Krása v rozmanitosti, to je, oč tu běží.... :) ()

showxman 

všechny recenze uživatele

Excelentní "časosmyčkový" film, který člověk aby v záplavě jiných pohledal. Toto cenné zboží, které vzniklo ve stejném roce jako Groundhog day, je neprávem opomíjené a se zmiňovaným film se může lehce poměřovat. Zápletka je v tomto případě překvapivější, napínavější než u jeho slavnějšího bráchy. Dvanáctnulajedničce ale ke slávě hromnic zřejmě chybí či chybělo uvedení do kin. Tím by se ale divák rozhodně neměl nechat odradit! 12:01 potěší nejenom fanoušky subžánru časosmyček, ale díky chytrému scénaři také všechny ostatní. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Muj oblibeny namet tentokrat v levne a celkem nedotazenem podani. Humoru jsem si nevsiml, za to tu ale mame automobilovou honicku. Kdybych nebyl ulitly na timeloop koncept, tak o ten film ani nezavadim a o nic bych asi neprisel. ()

Here 

všechny recenze uživatele

Ono to není špatné, ale dnešnímu divákovi to neřekne ani zbla. Zápletka tisíckrát opakovaná jinde (pro příklad Na Hromnice o den více, herecké výkony nic moc, zpracování technické části scénáře je tristní (ať mi prosím nikdo necpe přístroje jménem Super-mega urychlovač, či jak to tam bylo). Nakonec z toho zbyde jen pár vtípků a plytká romantika, kterou zachraňuje její nepříliš rozsáhlá stopáž. ()

Reklama

Reklama