Reklama

Reklama

90 minut do smrti

  • USA Castle Falls
Trailer

Soupeřící gangy hledají miliony dolarů ukrytých v luxusním kondominiu, které má však záhy být srovnáno se zemí. Musejí se vypořádat se správcem, který peníze našel jako první. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (35)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lundgren si opäť zacvičil, ale jeho dôchodcovský vek umocňuje potrebuje urobiť pomalé akčné scény alebo jeho pohyby umelo zrýchľovať, aby to ako tak vyzeralo. Medzitým je plno nudných konverzačiek a kameraman na úrovni predškoláka s prvým mobilom. Béčko, ktoré poteší len echt fanúšikov Dolpha a Scotta. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[35%] Lundgren si po čase opět zkusil režii. A jak to dopadlo? Já říkám, že bídně. Určitě se ale v dnešní době najdou horší béčka, céčka nebo ztka s Willisem apod., ale furt je to ztráta času. V jeho režii si tu Dolph i sám zahrál spolu s mým velkým oblíbencem – Scott Adkins! Dějově je to přímočará slátanina, takže to komentovat nebudu. Prostředí, resp. 90% děje ve skoro zřícené nemocnici, která se chystá každým okamžikem na demolici, bych asi taky moc nekritizoval, holt rozpočty jsou u těchto současných videofilmů extrémně nízké. Film se teda rozbíhá děsně pomalu. V úvodu tu máme takový rádoby trénink bojového umění, kdy nám tu Scott předvede pár svých kopů, ale přijde mi to takové slabé, bez větší dynamiky, ale bylo to jen takové cvičení, tak ok. Minuty se vlečou a pořádná akce začne až někdy po cca 50 minutě snímku.  Zločinecký tým, který prahne po penězích je dost amatérský, až trapný, ale párkrát jsem se pousmál. Třeba když hodně střelím vedle, tak takový film Masakr na střední škole byl neskutečně zábavný, jak byl záporáky ujetý. Jenže tam si nikdo na nic nehrál. Zde mi to prostě se Scottem nepasuje. 2 možná 3 vtipné scénky tu jsou, to zase joo. No a když už přejdu k té AKCI, na kterou jsem se marně těšil skoro hodinu sledování filmu, tak jsem spíše zklamán. Adkins tu své bojové dovednosti téměř využije, ale působí to tak uměle, bez dynamiky, Scott rozdá tolik úderů a snad žádný není ani cítit. To se Lundgrenovi režijně fakt nepovedlo. Je tu jedna scéna, kdy Adkins dá jedné záporačce hlavičku a další dva protivníky rychle zneškodní a ihned pláchne z okna a to už působilo fakt komediálně. Chemie mezi Dolphem a Scottem tu snad ani není, já nevím. Jejich souboj byl docela dobrý – myslím tím jen to, že se oba střetli, jinak to bylo samozřejmě technicky fušeřina. I ty výstřely zbraní působily divně, lacině. Lundgren mě herecky už přestává bavit, Adkins je dobrý na bitky, ale zde to holt nešlo. Já nevím, asi jsem se v necelých 30 letech stal kverulantem, ale nemůžu si pomoci. Úplná sračka to není, ale spíš mě pobavilo pár retardovaných scén, než ty souboje, což je docela smutné. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Dokážu ocenit každou svojí akční legendu dobrou známkou a nějakým tím párem hvězd za poctivě vystřelený béčko, takže ani těhle 90 minut do smrti nebude pro Dolphíka výjimkou! Navíc Adkins je supr kolega do mančaftu. Škoda jen, že neprodává vše to, co umí... Ty jeho bombardérský kusy by tomu daly ještě víc šťávy a energie! Nicméně jako klasická béčková jednohubka k večeři to nedře v krku a žvejká se to na pohodu! 60% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vo výkladovom slovníku by malo byť pri pojme "klasické 90siatkové Bčko" napísané "90 minút do smrti". Veľa ľudí hľadá málo peňazí, klasické bitky, klasické prestrelky a to všetko v časovej tiesni. Dolf už ledva hodí, Scott to zobral, lebo sa rád mučí, ale nohu podvíhal. Žiaľ, aj u mňo je už patrný pokročilý vek. Boyku by som mu už asi neveril. Film nepoteší, neurazí. 2 z 5 ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je skutečně to nejlepší, co kdy mohlo akční béčka potkat. Jsem odkojený těma béčkama, které jsme vždycky sledovali a Adkins je snad jedinej, kterej přináší neustále kvalitní projekty. Jeho konzistence je skutečně úctyhodná a uvědomil jsem si jednu věc. Vždycky když mají vyjít nějaké filmy, na které se těším a s nimi i něco nového se Scottem, jsou to vždycky jeho filmy, na které se těším nejvíc. Možná to je i dáno tou skutečností, že je Adkins příjemný i mimo plátna a vyzařuje z něj nehorázné charisma. Před kamerou si s ním užívám každou scénu a neskutečně táhne všechny filmy, ve kterých je. Nyní tu máme dlouho očekáváný Castle Falls a jedná se o skutečně zábavný počin. Je to strašně levné co se týče produkce jako takové a audiovizuálu - nicméně je zde tolik scén, které si dovolím zařadit mezi kultovní u Adkinse. Jeho poskakování v místnosti s těmi penězi, hodně hlášek, ale i Dolph se předvede a to nejen v akci, ale asi skutečně nikdy nezapomenu na tu scénu kdy Dolph hodí prknem v tomhle filmu. To jsem si musel pustit několikrát a smál jsem se nahlas. Nebo když říká své znalosti kolem hip hopu, naprostá bomba. Ten film má vážný téma i motivy, nicméně je zde i tolik humoru. I během akce hraje strašně netypická taneční hudba. Ten soundtrack mimo první song a závěr s pianem, je příšernej ale dodává to solidní absurditu k té akci. Enemáci jsou absolutní idioti, ale kupodivu mi to zde tolik nevadilo - ono když jde o takovej balík peněz a že má za chvíli bouchnout celé prostředí, se moc logické přemýšlení nedá aplikovat. Akce až tak moc není. Je solidní, sem tam Scott předvede dobrej chvat či kop, ale jinak choreografie působí jednak hodně utahaně a to si dovolim říct, že se musel Scott krotit aby dodal svému charakteru nějaké to přízemí a aby z něj neudělal terminátora. Takže mají bitky i menší dynamiku, ale ta utahanost mi nevadí. Dolph též předvede sem tam pěknej úder. Jejich společnej fight je dost samoúčelnej, ale pobaví. Oba dva mají mezi sebou výbornou chemii - jen SPOILER; dají se dohromady půlhodiny před koncem. Potěší epilog (i když bych si přál vidět jak to dopadlo u Dolpha doma), hodně interiérů a exteriérů a hlavně je to celé správně zábavné. Castle Falls je poctivé béčko, příjemně se mi to sledovalo, je tam humor, dobrá akce a dva velký tahouni. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Natáčanie začalo 18. marca 2020 a trvalo pol dňa. Oddelenie verejného zdravotníctva v štáte Alabama ho pozastavilo z dôvodu lockdownu súvisiaceho so šírením ochorenia Covid-19. Natáčanie bolo obnovené 28. októbra 2020 a trvalo do 21. novembra 2020. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama