Reklama

Reklama

90 minut do smrti

  • USA Castle Falls
Trailer

Soupeřící gangy hledají miliony dolarů ukrytých v luxusním kondominiu, které má však záhy být srovnáno se zemí. Musejí se vypořádat se správcem, který peníze našel jako první. (Filmbox)

Recenze (35)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[35%] Lundgren si po čase opět zkusil režii. A jak to dopadlo? Já říkám, že bídně. Určitě se ale v dnešní době najdou horší béčka, céčka nebo ztka s Willisem apod., ale furt je to ztráta času. V jeho režii si tu Dolph i sám zahrál spolu s mým velkým oblíbencem – Scott Adkins! Dějově je to přímočará slátanina, takže to komentovat nebudu. Prostředí, resp. 90% děje ve skoro zřícené nemocnici, která se chystá každým okamžikem na demolici, bych asi taky moc nekritizoval, holt rozpočty jsou u těchto současných videofilmů extrémně nízké. Film se teda rozbíhá děsně pomalu. V úvodu tu máme takový rádoby trénink bojového umění, kdy nám tu Scott předvede pár svých kopů, ale přijde mi to takové slabé, bez větší dynamiky, ale bylo to jen takové cvičení, tak ok. Minuty se vlečou a pořádná akce začne až někdy po cca 50 minutě snímku.  Zločinecký tým, který prahne po penězích je dost amatérský, až trapný, ale párkrát jsem se pousmál. Třeba když hodně střelím vedle, tak takový film Masakr na střední škole byl neskutečně zábavný, jak byl záporáky ujetý. Jenže tam si nikdo na nic nehrál. Zde mi to prostě se Scottem nepasuje. 2 možná 3 vtipné scénky tu jsou, to zase joo. No a když už přejdu k té AKCI, na kterou jsem se marně těšil skoro hodinu sledování filmu, tak jsem spíše zklamán. Adkins tu své bojové dovednosti téměř využije, ale působí to tak uměle, bez dynamiky, Scott rozdá tolik úderů a snad žádný není ani cítit. To se Lundgrenovi režijně fakt nepovedlo. Je tu jedna scéna, kdy Adkins dá jedné záporačce hlavičku a další dva protivníky rychle zneškodní a ihned pláchne z okna a to už působilo fakt komediálně. Chemie mezi Dolphem a Scottem tu snad ani není, já nevím. Jejich souboj byl docela dobrý – myslím tím jen to, že se oba střetli, jinak to bylo samozřejmě technicky fušeřina. I ty výstřely zbraní působily divně, lacině. Lundgren mě herecky už přestává bavit, Adkins je dobrý na bitky, ale zde to holt nešlo. Já nevím, asi jsem se v necelých 30 letech stal kverulantem, ale nemůžu si pomoci. Úplná sračka to není, ale spíš mě pobavilo pár retardovaných scén, než ty souboje, což je docela smutné. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já že mám plán? Tak daleko nejsem." A tohle mělo scénář? Nikoli. Tak daleko autor není. On jen poslal dva jednotlivce a jedno družstvo pro hromadu peněz do baráku, kterej brzy hapá. Však oni to nějak uhrajou. Já jim teda snahu nemůžu upřít. Jenže vidět mýho oblíbenýho Scotta, jak si neustále nahazuje rameno, a legendu Dolpha, jak se zadejchává při chůzi po schodech, tak to jsem fakt nemusel. Na druhou stranu se mi dostalo poučení, že černí zmrdi jsou ve věznici hodnější než bílí zmrdi. A to jsem taky nepotřeboval vědět. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Divnej film a úměrně tomu bude divný i moje hodnocení, protože když se v akčním filmu začne něco zásadního dít půl hodiny před koncem tak je to špatně. První půlka je nefunkční a až moc seriozně podaný drama který ale vynahradí půlka druhá která se pro změnu zvrtne v regulérní akční parodii. Záporáci působí jako parta bezďáků co se navíc chovají jako totální kreténi a v klidu se postřílí mezi sebou. Chemie mezi Scottem a Dolphem jakž takž ok, ale čekal jsem víc. I přesto dám pobavených 65% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Dolf si po dlhej dobe niečo zrežíroval a seba hovorím, že je to jeho asi najlepší režijný kúsok. Na palubu zavolal aj mlatičku Scotta Adkinsa a seba trošku degradoval do vedľajšej úlohy, čo je nakoniec aj dobré, pretože Dolf je už trošku s formy. Každopádne príbeh o peniazoch, ktoré okrem Lundgrena a Adkinsa chce aj tretia strana a všetci sa naraz stretnú v budove, ktoré ma čoskoro vybuchnúť je celkom zaujímavý. Akčná stránka taký premiér, ale bavilo ma to pobehovanie po niekoľko poschodovej budove a hra na schovávačku. Je to celkom krátke, rýchlo to plynie, dobre sa fandí hlavným postavám a moc ma to nenudilo, užil som si aj bitku medzi Scottom a Dolfom, ktorá tu je ako čerešnička na torte. 60% - 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch slabších akčňáků se Scottem Adkinsem, který není vyloženě debilní ale spíše nudný s dost staromódní a nevýraznou akcí. Výsledek nezachrání ani přítomnost Dolpha Lundgrena. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgreen a Scitt Adkins vytvorili v teto akcni zanrovce  pekny podivny par.Je tu vzruseni a trochu choreograficky mekde akce. Vypravecska linka je ale slaba. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Lundgren si opäť zacvičil, ale jeho dôchodcovský vek umocňuje potrebuje urobiť pomalé akčné scény alebo jeho pohyby umelo zrýchľovať, aby to ako tak vyzeralo. Medzitým je plno nudných konverzačiek a kameraman na úrovni predškoláka s prvým mobilom. Béčko, ktoré poteší len echt fanúšikov Dolpha a Scotta. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zábavná záležitost. Většinu času jsem se chechtal, neb stupidita děje, dialogů i amatérština "hereckých výkonů" jsou přímo smrtící. Film obsahuje minimálně pět kurevsky velkých WTF momentů (většinou souvisejících s "logikou" v jednání postav), jedno klišé se vrší na druhé, obsah rozhovorů vám nemilosrdně požírá mozkové buňky (scénáristu tipuju na prodělanou frontální lobotomii) a po celou dobu ještě trnete, že potácející se a dýchavičný Dolfi dostane každou chvíli infarkt. K dobru lze filmu přičíst snad jen to, že "bojové scény" (eufemismus pro hloupé a choreograficky mizerné rvačky) jsou natáčeny beze střihu a zrychlení, takže sice vypadají hrozně, ale působí aspoň jakž takž realisticky. Za telenovelický epilog s tlustou mexickou rodinou a Adkinsovou Aljaškou jsou i ty moje dvě hvězdy až příliš milosrdné. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tak už chápem prečo Willis kašle na nejakú snahu v tých svojich bezrozpočtových odpadoch. Pretože aj keby sa snažil jak o život, tak by z toho vzniklo len niečo takéto. Z prdu proste žiadnu guličku nevyšúlaš. Nech smrdí akokoľvek. A tento film smrdí nedostatkom peňazí na každom kroku. Vďaka tomu je tu klasický 20 minútový úvod, v ktorom sa máme zoznámiť s postavami, natiahnutý na 54 minút, kým konečne začne nejaká akcia. Dovtedy sa film snaží brať strašne vážne a neskutočne nudne nás zoznámi s motiváciami všetkých okoloidúcich, ktorý sa v poslednej tretine stretnú v opustenej nemocnici a zahrajú sa na amatérsku variáciu na Die Hard. Je pekné, že si dali námahu s nejakým zdôvodnením toho, že po sebe príliš nemôžu strieľať (nielen munícia ale aj CGI iskierky boli mimo rozpočet filmu a držať zbraň a robiť pri tom ústami ratatatata bola latka, ktorú podliezť Lundgren ešte nechcel). Takže sa v poslednej tretine dočkáme iba bitiek. Tie sú o minimálne 2 levely nižšie ako za Adkinsových zlatých čias. Najlepší je ten tréning z úvodu filmu, ktorý je dostatočne dynamický. Akonáhle ale nabehne do baráku, tak sa prispôsobí Lundgrenovej rýchlosti a bitky sú síce kontaktné a choreograficky celkom ok a aj prehľadne nasnímané, ale sú strašne pomalé. Napriek tomu sú bitky tým jediným, čo na filme za niečo stojí. No, film. Napriek všetkej snahe a úsiliu zúčastnených to príliš ako profesionálny film nevyzerá. Skôr ako projekt borcov z telocvične, ktorí si povedali, že skúsia natočiť film. A to je smutné. Že s takýmito rozpočtami musia robiť borci, ktorí ešte majú čo ponúknuť. Ale tentokrát budem za toho zlého a nepridám hviezdičku za snahu. Je to mizéria. 3/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins je skutečně to nejlepší, co kdy mohlo akční béčka potkat. Jsem odkojený těma béčkama, které jsme vždycky sledovali a Adkins je snad jedinej, kterej přináší neustále kvalitní projekty. Jeho konzistence je skutečně úctyhodná a uvědomil jsem si jednu věc. Vždycky když mají vyjít nějaké filmy, na které se těším a s nimi i něco nového se Scottem, jsou to vždycky jeho filmy, na které se těším nejvíc. Možná to je i dáno tou skutečností, že je Adkins příjemný i mimo plátna a vyzařuje z něj nehorázné charisma. Před kamerou si s ním užívám každou scénu a neskutečně táhne všechny filmy, ve kterých je. Nyní tu máme dlouho očekáváný Castle Falls a jedná se o skutečně zábavný počin. Je to strašně levné co se týče produkce jako takové a audiovizuálu - nicméně je zde tolik scén, které si dovolím zařadit mezi kultovní u Adkinse. Jeho poskakování v místnosti s těmi penězi, hodně hlášek, ale i Dolph se předvede a to nejen v akci, ale asi skutečně nikdy nezapomenu na tu scénu kdy Dolph hodí prknem v tomhle filmu. To jsem si musel pustit několikrát a smál jsem se nahlas. Nebo když říká své znalosti kolem hip hopu, naprostá bomba. Ten film má vážný téma i motivy, nicméně je zde i tolik humoru. I během akce hraje strašně netypická taneční hudba. Ten soundtrack mimo první song a závěr s pianem, je příšernej ale dodává to solidní absurditu k té akci. Enemáci jsou absolutní idioti, ale kupodivu mi to zde tolik nevadilo - ono když jde o takovej balík peněz a že má za chvíli bouchnout celé prostředí, se moc logické přemýšlení nedá aplikovat. Akce až tak moc není. Je solidní, sem tam Scott předvede dobrej chvat či kop, ale jinak choreografie působí jednak hodně utahaně a to si dovolim říct, že se musel Scott krotit aby dodal svému charakteru nějaké to přízemí a aby z něj neudělal terminátora. Takže mají bitky i menší dynamiku, ale ta utahanost mi nevadí. Dolph též předvede sem tam pěknej úder. Jejich společnej fight je dost samoúčelnej, ale pobaví. Oba dva mají mezi sebou výbornou chemii - jen SPOILER; dají se dohromady půlhodiny před koncem. Potěší epilog (i když bych si přál vidět jak to dopadlo u Dolpha doma), hodně interiérů a exteriérů a hlavně je to celé správně zábavné. Castle Falls je poctivé béčko, příjemně se mi to sledovalo, je tam humor, dobrá akce a dva velký tahouni. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Dobrý high concept béčko, kterýmu by prospěli lepší záporáci a menší díry v logice. Na druhou stranu to ale slušně  odsejpá, Lundgren s Adkinsem jsou dobrá dvojka a natočený je to taky slušně, takže není moc na co si stěžovat. 70 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Dokážu ocenit každou svojí akční legendu dobrou známkou a nějakým tím párem hvězd za poctivě vystřelený béčko, takže ani těhle 90 minut do smrti nebude pro Dolphíka výjimkou! Navíc Adkins je supr kolega do mančaftu. Škoda jen, že neprodává vše to, co umí... Ty jeho bombardérský kusy by tomu daly ještě víc šťávy a energie! Nicméně jako klasická béčková jednohubka k večeři to nedře v krku a žvejká se to na pohodu! 60% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dalo. Ale jen s přimhouřenejma očkama. Má to několik neduhů. Naprosto dementní záporný postavy. Což bejvá v podobnejch filmech velkej problém. Nevyvolá to v nás divácích ten správnej odpor k postavám zmrdů. Potenciál Scotta je tady upozazděn, není to ta správná mlátička. Dolphovi už je hafo let, a už ani do schodů jít nemůže. To neva, ale ty brejle při tom pseudoboji si mohl alespoň strčit víte kam. Celkově takový nijaký, jako všechny bečkový a céčkový filmy.30%. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Docela mě překvapilo, že tam hraje Adkins a film má i nějaký celkem napínavý děj. Nejsou tam jenom bitky a přestřelky, jak jsme zvyklý. A když se do toho vloží ještě časový limit a tři zájmový skupinky, je o zábavu postaráno. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Při pohledu na Dolfiho sice chápu, že geriatrická péče mu musí polykat opravdu značnou část měsíčního kapesného, ovšem přece jen si myslím, že když už si zatoužil natočit reklamu na svou stavební firmu, měl přece jen zvolit klasický formát a nepouštět se do žádné Zmrdonosné pasti s vymlácenými okny v logice a hrubými vadami a nedodělky na bojově choreografické fasádě. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Vo výkladovom slovníku by malo byť pri pojme "klasické 90siatkové Bčko" napísané "90 minút do smrti". Veľa ľudí hľadá málo peňazí, klasické bitky, klasické prestrelky a to všetko v časovej tiesni. Dolf už ledva hodí, Scott to zobral, lebo sa rád mučí, ale nohu podvíhal. Žiaľ, aj u mňo je už patrný pokročilý vek. Boyku by som mu už asi neveril. Film nepoteší, neurazí. 2 z 5 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Měl jsem poněkud obavy z Lundgrenovi režie, ale zvládl to solidně. Adkins je fajn, dost civilní, ale Lundgren by se na hraní v akčních filmech už měl vykašlat. Vždyť on sotva chodí. Jinak to nebylo špatné, začátek trochu pomalý, ale pak se to solidně rozjelo a Adkins s Lundgrenem si evidentně padli do noty. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Asi mám otras mozgu.“ – „Myslíš si, že ma to zaujíma?“ Lundgren je veľký... a starý. Navyše, v niektorých scénach som mal pocit, že má problém aj s chôdzou. Avšak oceňujem, že napriek tomu pri behaní do schodov nepoužil kaskadéra ako niekto... Ale k samotnému filmu. Jeho najväčším plusom sú súboje. Sú síce krátke s jednoduchou choreografiou, no aspoň je ich veľa a sú prehľadne natočené. Zvyšok akcie tvorí nejaké to klasické béčkové strieľanie a behanie po polorozpadnutej nemocnici. Za plus považujem aj to, že film skončil skôr, než by ma začal nudiť, hoci musím vytknúť, že prvých 45 minút (čiže dobrú polovicu filmu) sa nič nedeje. Rozmýšľal som nad obligátnou hviezdičkou, ale pri Castle Falls bolo vidno, že tvorcovia mali akú-takú snahu aspoň natočiť film, ktorý diváka nerozčúli (samozrejme diváka zvyknutého na „štandardy" subžánru), takže nakoniec sa s hodnotením trochu rozšupnem :) 30 % ()

Reklama

Reklama