Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do psychiatrického ústavu v malém městě nastoupí pracovat mladý psychiatr. Zde se seznámí s ředitelem, který je rovněž mírně vyšinutý a hraje ho ikona slasherů Donald Plescance. Jedné noci vypadne v celém městě elektrický proud a veškeré elektrické systémy v ústavu vypadnou z provozu. Toho využijí čtyři pacienti - nebezpeční maniaci, kteří tak mají možnost uprchnout. Nejdříve si to namíří do obchodu, kde si vyberou každý svoji vražednou zbraň a pak přímo k mladému lékaři a jeho rodině domů .. (Flipnic)

(více)

Recenze (50)

hladass 

všechny recenze uživatele

Standartní slasher z osmdesátých let, který se od ostatních kousků té doby liší jen tím, že vrazi jsou tři uprchlí šílenci (vyžraný pedofil, kněz žhář a paranoidní voják), plus jeden hemofilik, který mi přišel ve filmu úplně zbytečný... Normálně bych dal asi za tři, ale herecké výkony jsou naprosto parádní, proto jeden bodík navrch... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když miluju horrory, tak čisté slashery jsou mým méně oblíbeným žánrem. U tohoto filmu ale rozhodně nevidím jedinný důvod, proč mu nedat 5 *. Na jednu stranu je to opravdu čistý slasher s řadou klasických klišé již od doby prvního Halloweenu, na druhou stranu je to excelentní horror a přímo mistrovsky odvedená práce v rámci žánru. Z blázince utečou čtyři totálně vyšinutí blázni a kosí si cestu k domu mladého lékaře, který do ústavu nedávno nastoupil. První polovina filmu je tradiční rozjezd, druhá polovina filmu se změní v obranu lékařovi rodiny v jejich domě uprostřed noci. Zde film trochu připomíná tradiční "zombies" horrory nebo film "Straw Dogs". Film se vyznačuje naprosto excelentními hereckými výkony všech zůčastněných postav, vtip, zajímavé momenty a i když se to zpočátku filmu nezdá, tak i řádnou dávku napětí. Nejlepší na tom je, že ohrožení přichází od čtyř maniaků, ne od jednoho, jak jsme ze slasherů zvyklí a tím se řada věcí ve filmu posouvá trochu jinam. Film má také výbornou kameru. Gore scény nejsou nijak výrazné, což je asi jedinná slabší stránka filmu, ale jak jsem již uváděl, všechny ostatní mistrně odvedené stránky filmu je bohatě vynahrazují. Pro milovníky žánru povinnost! ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Kvalitní áčková vyvražďovačka... i když, nejedná se o klasický žánrový kousek. Za prvé, vrazi jsou čtyři. Za druhé, masku z nich má jen jeden, ostatní jsou jen úplně lidsky vypadající magoři. Za třetí, zápletka také není tak úplně šablonovitá. Tedy až na jednoho killera, zvaného Bleeder (když vraždí, krvácí mu z nosu), zde máme tři žádnou záhadou opředené utečence ze cvokhausu - lehce úchyláckýho prasečího ksichta, dobře psychopaticky vypadajícího 'kazatele', no a vůdce party Franka. Některé vraždy jsou vyloženě slasherácké, ale ta ústřední skupina obětí, ta zůstává hezky pohromadě a snaží se zabarikádovat doma a přesvědčit maniaky o jejich omylu. Takhle by to byl jen dobrý průměr, ale je zde ještě jedna věc, která to celé posunuje na ještě lepší průměr, a to sice Donald Pleasence, který si střihl roli naprosto suverénního šéfa blázince. Ale ani ostatní herecké výkony neurazí. Tak 7/10. (stopáž hodnocené verze: 01:33:30, screeny) ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Už ve svém debutu Jack Sholder předvádí jak nemá vypadat správný horor. Ani náznak hrůzy a napětí jen střípky, převládá komediální křeč, která však nevyvolává úsměv. Přitom zaděláno na pořádný slasher by bylo, čtyři různorodí psychopati na útěku z léčebny, co víc si přát. Bohužel jejich cesta jest lemována neumětelstvím páně režiséra a místo děsu vyvolává jejich počínání spíš rozpaky. Za nejlepší se dá považovat jejich obléhání domu rodiny nebohého lékaře, pouze zde se přece jen objevily ony kýžené fragmenty tolik postrádaného napětí a pár dalších hororových propriet, trocha krve a nějaký ten křik. Záhadou pro mě zůstává mé vlastní hodnocení, tři hvězdy de facto za nic. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Postavy Kazateľa, Tlsťocha (jeho herecký predstaviteľ je vskutku presvedčivý a mentálna retardácia je v jeho podaní ľahko uveriteľná), Hemofilika a Plukovníka držia film celú dobu nad vodou. Je to veru podarená squadra psychopatov - jeden viac mešuge ako druhý a najmä vďaka ich pokriveným charakterom mi Alone in the Dark tak ľahko nevyprchá z mysle. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Ve filmu koncertuje skutečná tehdejší punková kapela The Sic F*cks. Původně bylo v plánu, že vystoupí pod smyšleným jménem, ale pro velký úspěch jim bylo dovoleno zahrát pod svým skutečným názvem. (bjh)
  • Jack Sholder chtěl původně natočit film o skupině šílených pacientů, kteří utečou z ústavu během výpadku elektřiny v New Yorku a k jejich zastavení je použita mafie. (Chatterer)
  • První celovečerní film distributora New Line Cinema. (Chatterer)

Reklama

Reklama