Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet ESP 5,000,000Tržby Celosvetovo €301,135║ Hlavne že obal na DVD vypadal tak zaujímavo, horšie to už bolo zo samotným filmom. /10%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

"200 korún, 200 korún..." - toto som si neustále opakoval počas pozerania tohto zázraku, ktorý som si kúpil na originálnom DVD (!!!). No ale nekúpte to s menami ako Jack Sholder, Brian Yuzna a pehatá Alex Reidová! Kúpte - a klepne vás smrtka. Vapet tento film vydáva v edícii "Filmy pre každého" spolu napr. s Apokalypsou. Zvláštne, ale aspoň sa skutočne dá povedať, že na svoje si príde naozaj každý. Arachnid nie je nič, čo si predstavíme pod pojmom dobrý film, ale práve v tom je jeho čaro. Za istých okolností. Niektoré filmy sú natoľko takmer až úžasne béčkarské, že sa na ne nemôžete hnevať a kto môže, nech spadne do studne. Samozrejme, že je to blbosť, ale najstrašnejšie na nej je, že v porovnaní s niektorými EŠTE HORŠÍMI pavúčimi blbosťami je to vlastne celkom znesiteľné. A to je skutočný horor. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Dokud je to v pralese, ještě to ujde. Aspoň je tam zajímavá pěkná příroda a tak. Dialogy strašlivý teda od začátku a herci taky. Ale pořád je to mnohonásobně lepší než "Raptor Island" a přitom námět je dost podobnej. Takže "odpad!" dát nemůžu ... Každopádně když se film přesune do jeskyně, valil jsem oči nad tím, co kulisáci všechno do ní natahali a navěšeli ... No ... prostě se to moc nepovedlo ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Videl som už mnoho filmov o nebezpečných, vraždiacích pavúkoch. Väčšinou sa jednalo o nízkorozpočtové, béčkové horrory. Hlúpe scénare, mizerné filmové triky a veľmi slabí herci. Kvalita hlboko pod priemerom. Podobne je na tom aj snímok zo španielskej produkcie "Arachnid". Skupina dobrodruhov núdzovo pristane na izolovanom, exotickom ostrove uprostred mora. Ich lietadlo nie je schopné ďalšieho letu a satelitná vysielačka nefunguje. Všetko sa ešte viac skomplikuje, keď ich jedného po druhom začne likvidovať obrovský, zmutovaný, mimozemský pavúk. * ()

ripo odpad!

všechny recenze uživatele

Nreuveriteľná sračka ! Takú stupiditu natočiť s tak primitívnymi hereckými "výkonmi" muselo dať asi veľmi málo práce. Dementný dej, priblblé pavúkovce a sprostí hrdinovia, ktorým bol vysatý mozog ešte pred pristátim na ostrove.... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak i po letech musím říci, že se mi Arachnid svým způsobem líbil. Slušná kamera, prales a hudba (Francesc Gener) jako v Predátorovi, zmutovaní roztoči jako v Klíšťatech a podzemní prostory plné pavučin a obřího pavouka (co měl žihadlo jak z Hvězdné pěchoty) jistě inspirovaly Jacksona k jeho Odule... Obstojné trikové efekty, kde musím vyzdvihnout pěknou práci s pavouky, stonožkami, ale i třeba vyhřezlé oko, či snovou mutaci obličeje měnícího se v pavouka. Dnes by se jistě vše odbylo levnými pixely... Škoda, že B.Yuzna nepřidal kromě produkce více ruku k dílu, jistě by se divák dočkal vícero bizarností. Ve srovnání se současnými béčkovými filmy, co vypadají jako levné PC hry, je tohle obstojná zábava. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Byl jsem poměrně zvědavý, tenhle pavoučí horůrek totiž předchází opulentní pověst snad nejvíce ze všech jemu podobných antifilmových úletů. Leč, marná snaha a hlavně marná oběť mého drahocenného času, Arachnid je skutečně krystalicky špatným filmem, bezduše recyklujícím hromadu zažitých motivů a aplikujícím groteskní digitální efekty, které by nevystrašily ani pětileté dítě. A jestliže první polovina, kde se pracuje výhradně s náznaky hrozícího nebezpečí, představuje zasazením děje do exotického prostředí a uspokojivě načrtnutou atmosférou alespoň oddechové dobrodružství s pohlednou pilotkou a kozatou blondýnou, akční závěr je směšný, statický, negradovaný a hlavně zcela nekrvavý, bez jakéhokoli náznaku sebevědomého guilty pleasure obrazu... Mimozemskou zápletku zcela ignoruji, ta je ve výsledku stejně ukázkově zbytečná, a jednu hvězdu posílám společně s varováním, že více hororovou a vzrušující záležitostí než film samotný je zdejší znepokojivý text distributora - jen abyste se nenechali stejně jako já falešně nalákat ;) 20% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Velice komický kousek. Komika je samozřejmě nechtěná. Snad nebudu spoilerovat, když vyzradím jednu scénu, která se odehraje hned na začátku. Takže: Co tam proboha dělal ten mimozemšťan nebo co to bylo? Jinak axik nemá pravdu. Klíšťata film zachraňují od úplného odpadu. Všechny souboje s pavoukem vypadají jako kultovní scéna souboje s chobotnicí z Bride of the Monster a to jsem ještě celkem benevolentní. Ještě jedna věc stojí za zmínku a to, že prsatá blondýnka, která se v tomto filmu samozřejmě musí vyskytovat není úplně tupá a celkem dlouho přežije. No, asi proto, že ji hraje celkem vyžilá herečka. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

vskutku mimozemská podívaná... vemte všechny nohy na ramena a utíkejte od toho! 20%. [5. PFF Čakovická Be(´)čka] ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 3/10 Děj 4/10 Hudba 6/10 Efekty 2/10/// +občas slušná atmosféra, sem tam nechutné scény -jako vždy logika, děj, dialogy, směšné efekty/// No trošku jsem se i bavil, vyloženě odpad to není, ale nesmíte to brát vážně. Jedná se totiž o další shit s přerostlím zvířátkem. Tentokrát to však zachraňuje hutná atmosféra. Jinak Chris Potter je fain, ale rád bych ho viděl v lepších filmech./// Celkem 38%/// ()

topr harley 

všechny recenze uživatele

Osobně proti tomuhle filmu nic nemám, herecké výkony nebyli zase tak špatné a i pavouci byli vyvedeni celkem slušně. Film má ucházející atmosféru, a zbytečně nic nenatahuje. Sice nic originálního ale 2 hvězdy zaslouženě. ()

DJ Lonely odpad!

všechny recenze uživatele

Nezáživný děj, chabé triky, slabé herecké výkony. Přemýšlel jsem, za co dát alespoň jednu hvězdičku a na nic jsem nepřišel. :-) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Já nevím, jak vy, ale já se moc dobře bavil. Triky na dobré úrovni, podobně jako herecké výkony nebo logika postav či scénáře jako takového. Škoda, že to Arachnid nedotáhl na dvojku... 100% ()

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Prírastok do rodiny "strašidelných" digitálnych zvieratiek, ktoré su v konečnom dôsledku smiešne. Ukladám do šuflíka ku smiešnym krokodílom, anakondám, krysám, žralokom a inej hávedi. Škoda vôbec pozerať aj v TV. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky trashe se to rozjíždí zajímavě: špatné tiky, ufoni, pavouci. Ale místo toho, aby kolem vás režisér ovinul pavučinu vtipu a dobré atmosféry, tak vám vstříkne přímo do páteře jed v podobě totální stupidity a nudy. O dialozích se nedá prakticky mluvit. S vypnutým zvukem by film působil úplně stejně hloupě. Kdyby byl film alespoň stupidně zábavný, ale on je jen stupidně stupidní (Ha, tolikrát jsem to slovo v jedné větě snad ještě neviděl). Jediné, co tak alespoň občas pobaví jsou efekty, nic moc herci a docela slušná hudba. Když už se tvůrci vykašlali na komediální ladění, které by si podle mého takovýto námět zasloužil, tak je nutné zmínit se o nulové atmosféře. To už mě víc vyděsil pavouk, který včera zápasil s mouchou za mým oknem. Arachnid je film, u kterého může zaujmout snad jen hezký plakát. ()

SOLOM. odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mám doma už nějakou dobu, ale nechtělo se mi do něj. Nedávno ho dávali v televizi a bohajeho to byla p...vina. Snad nejhorší španělský film, který jsem kdy viděl. Sice jsem u něj usínal, ale prostě usnout se u něj nedalo. Nevěřícně jsem čuměl na to co je možné natočit. (12.6.2016) - Už to bude šest roků, co jsem tento španělský „klenot“ viděl poprvé a ani po těch letech jsem své rozhodnutí ohodnotit film ODPADEM nezměnil. Chtěl jsem mu dát prostě ještě druhou šanci, ale i při reparátu jsem měl obrovské problémy, abych u jeho sledování neusnul. Céčkové horory se zvířecí tématikou (Asylum, Nu Image) mi nikdy zásadně nevadili, přestože většina z nich je vážně hrozná – ale alespoň jsem se u nich občas i pobavil. U Arachnidu tomu tak ovšem nebylo. Stupidita z toho smrdí na sto honů, jedno klišé střídá druhé a otřesní robo-plyšoví pavouci naženou hrůzu snad jen zoufalcům a malým děckům. Opravdu jsem chtěl dát alespoň nějaké to procento za pěkné prostředí ostrova a pohlednou Alex Reid. Jenomže to by nesmělo jít o španělský film! Asijské, severské a španělské filmy jsou na mém žebříčku úplně nejvýše a proto od nich vyžaduji vždy o něco navíc, nežli u těch amerických či kanadských. Proto to velké zklamání. ()

eraserhead666 odpad!

všechny recenze uživatele

Aspoň na ty ženské role šlo koukat, ale vrážet tolik peněz na to, aby se někde hodinu a půl ukazovaly dvě hezké baby? A tohle horor? Když už, tak sci-fi. Filmy o přerostlých a zmutovaných zvířatech jsem nikdy nechápal a nikdy mě nijak nezaujali, tenhle film je jen další důvod toho, že se můj vztah k nim nezmění. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Žeru pavouky hlavně velké a zároveň bych umřel kdyby se mě dotkl ale tohohle bych i obejmul a hercům a zbytku nalyskal za to co udělali za ostudu tomuhle krásnému tvorečkovy. ()

Reklama

Reklama