Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný ostrov obehnaný jemným předivem pavučiny. Čtyři páry tenkých nohou čekají na její záchvěv, signalizující kořist. Hmyzí oči, pozorující marné snažení budoucí potravy, vyprostit se. Pevná kusadla připravená vnořit se do pevných útrob oběti.Agónie bolesti smíšená s hrůzou. A pak ... nic. Smrt. Pavoučci prý přinášejí štěstí. Obrovský pavouk by měl přnést velké štěstí. Není tomu vždy tak. Tento přináší smrt. Bolestivou a zrůdnou smrt. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (114)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, jak jsem mohl na tenhle brakový klenot z mé sbírky trafikových DVDček zapomenout. Arachnid je totiž vzorové béčko jak se patří - mimozemští pavoučí mutanti, tropická džungle, stateční muži, krásné ženy, a spousta rozkošně nechutných scén. Můj důkladně propláchnutý mozek si spokojeně přede v hladině alfa, v téměř buddhovském rozpoložení se ukládám ke spánku a doufám, že v noci se mi bude zdát třeba o válečnické zdravotnici Susan, kterou neohroženě bráním mačetou před zákeřným obřím pavoukem, nebo ji vysekávám z jeho odporných pavučin, nebo... nebo tak podobně. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Pro mnohé automatický odpad, ale já to trošku vytáhnu nahoru. Ano, rozhodně jsem viděl horší filmy. Vtip je v tom, že tady jsem žádnou velkou zábavu ani masterpiece nečekal. Béčkový výlet do džungle, kde čeká obří pavouk. I když pavouk... No každopádně začátek je cgi odfláknutý. Souhlas. Zbytek chválím, že jsou modely. Alex Reid je docela hezká holka, i když jí asi jinde moc neuvidím. A příběh jako takový je bez jakéhokoliv překvapení či dramatu. Možná i mozku, uznávám. Ale opět, nečekal jsem nic a navíc už jsem film kdysi viděl. Vzpomínám, že na videokazetě bylo napsáno "Nevhodné pro osoby trpící arachnochobií". A vida, docela jsem to zvládnul. Možná skutečně zamrzí fakt, že pavouk vlastně není pavouk, ale mimozemšťan. Ale to jen tak na okraj. Myslím, že jsou tvůrci schopni vytvořit mnohem horší a nekoukatelnější filmy. Tohle jsem aspoň neměl potřebu vypnout. I když sám vím, že filmařiny tam je asi tolik, co by se vešlo za nehet. (25 %) ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

No pokud je nejlepší část filmu obal DVD, je už co říct. Dost špatný rádobyhoror s (alespoň jedno plus) pěknou loutkou pavouka a jiné příšerky taky nevypadaly zle. Za to ta jedna hvězdička přijít musela, neCGI příšerky vždy ocením ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vyznávači kultu menom B Movies, majte sa na pozore. Toto je lahôdka, ktorá v niektorých prípadoch zapadá aj do áčkových vôd ( vzhľadom na to, aká kvalita sa dnes v tejto etáži točí ). Brian Yuzna stále chápal pravidlá žánru a Jack Sholder bol vždy dobrý remeselník. ()

curunir 

všechny recenze uživatele

Je až zarážajúce, že film na ktorom sa podielalo 13 filmových spoločností! (schválne si to v úvodných titulkoch spočítajte) pôsobí tak lacno až je v jednej scéne detailne vidieť mikrofón nad hlavami hercov. Triky snáď o niečo lepšie ako z filmov od Eda Wooda. ()

draggo 

všechny recenze uživatele

Ále, vzhledem k tak nízkému hodnocení jsem čekal daleko horší průjem... Nakonec to bylo překvapivě snesitelné. Místy zableskla nějaká ta atmosféra, příběh jel sice po tradičních céčkových kolejích, ale nějak mi nevadil, a hlavně, docela jsem se i bavil. Triky jsou samozřejmě příšerné a herecké výkony tragické, o tom žádná, ale celek mi až překvapivě nevadil a já si s tímhle škvárem udělal příjemné odpoledne. /viděno na DVD: 50% a 3*/ ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Arachnid“ není tak špatný film, jak se na databázích tváří. Jen je to prostě film, který je o pavoucích, není moc zapamatovatelný, dějově nijak nevyniká, ale jako béčko dle mého názoru neurazí. Viděl jsem o dost horších filmů, které neměly ani tu dobrou trikovou stránku, v které „Arachnid“ neexceluje v každém záběru, ale místy dovede hodně potěšit. Tohle ale odpad prostě není. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Njn, zase to s tím hodnocením místňáci přehánějí, říkal jsem si. Vždyť Jack Sholder režie, vždyť Steve Johnson speciální efekty, vždyť Brian Yuzna jako jeden z producentů... Himl, dyť by to mohlo být fajn laciný béčko. Ale bože, tady to hodnocení fakt nelže, tohle je totiž taková píč*vina, to se nedá. Koukal jsem nedávno na Xtro 3, a ten koncept je úplně do puntíku stejnej. Vyvezeme bandu naprostejch mentálů (vydávajících se za vědce, speciální vojenský komandos, nejlepší pilotky, atd) na zdánlivě pustej ostrov, kde je "něco" ohrožuje a pak je necháme po ostrově pobíhat, blbě čumět, neustále se hádat, vystřílet naslepo plnej zásobník kdykoliv se něco šustne v křoví, ukazovat dekolty v tílečkách a chovat se jak zvláštní škola na výletě bez dozoru. A bohužel, není to ani moc sranda. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

......v rámci pavúčich  hororov ,v rámci B-kategórie filmov.... povedzme, že  kategória horor....priemer....prvoplánové  ale pozerateľné... ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Není to zase tak dlouho, co jsem se na ARACHNIDa snažil podívat, ale po patnácti minutách jsem to vzdal a film si zařadil do té nejhlubší horrorové žumpy. Jenže nějak ve mě pořád hlodalo svědomí, že to nebylo fér a tak jsem dal "Pavoukovi" druhou šanci. Ale tentokrát jsem se připravil. Litr Hradní svíce jsem smíchal s půl litrem kofoly (samozřejmě sem to nejdřív vypil) a navrch jsem si dal český dabing. A hned se na to dalo dívat. Je mi jasné, že lepší efekty měl Karel Zeman v Cestě do Pravěku, ale na to jsem vždycky sral. Zase takový průser to není, aspoň se u toho člověk zasměje. Viděl jsem už větší shity. ()

Nivenx odpad!

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji o čem to bylo, vím jen to, že tam běhali velcí pavouci a papali, což asi nebude dobře. ()

adams89 odpad!

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten rok, kdy jsem v půjčovně narazil na horor s výmluvným názvem Arachnid, na obalu chlubícím se ohromující atmosférou a hrůzostrašnými pavouky. A jak jsem potom toho tolik litoval, když jsem ho vracel! Arachnid je totiž kvalitou ta pravá nefalšovaná filmová žumpa. Zkrátka další z mnoha desítek druhořadých nízkorozpočtových filmů, které po jednom zhlédnutí pro příště s obrovskou chutí oželíte. Tenhle film přesvědčivě vypadal maximálně tak na scénáristově papíře, oproti úplně žalostné realitě. Ta titulní pavoučí příšera rozesměje každého, troufám si tvrdit, že i jedinci trpící arachnofobií budou nechápavě kroutit hlavou. Na počítačové efekty očividně nebyly peníze, tak na řadu přišly animatorské loutky. Ty jsou však na tak žalostné úrovni, že i na starého King Konga z 30. let se dívá lépe. Neposledním průserem je i tragické herecké osazenstvo, avšak to už v těchto filmech bývá pravidlem.0% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Z jednoho tichomořského ostrova je do nemocnice na pevninu domorodci dovezen ošklivě pokousaný muž. Aby se zjistilo, co mu zranění způsobilo, vydává se na ostrov nesourodá skupina (lékaři, specialista na pavouky, pár domorodců, pilotka letadla a několikero po zuby ozbrojených vojáků). Ale ostrov, pokrytý ošklivou džunglí, není příliš přátelské místo, zvlášť poté, co se zde uhnízdil geneticky-mimozemsko-zmutovaný pavouk, který narušení svého teritoria nemilosrdně trestá... Pavouky nemám moc v lásce (respektive vůbec), ale co nesnáším ještě více, jsou nepovedené filmy o pavoucích. A tento je opravdu hodně nepovedený - dokážu ještě překousnout zmutované pavouky, pokud je vše natočeno s nadhledem (Eight Legged Freaks), ale čeho je moc, toho je příliš. Veškerá filmová klišé, která si dovede představit tento film obsahuje - např. před pavoukem velikosti menší dodávky se dá schovat do polorozpadle boudy, do které kdyby jen trošku drbnul, tak se rozpadne, nebo když v půlce filmu domorodec krásně ukáže, jak zlikvidovat cokoliv, tak tuto zbraň použijí až v posledních minutách, kdy už moc přeživších nezbývá. Děkuju, že má režisér natolik soudnosti, že i když si připravil půdu pro pokračování, tak se do něj nikdy nepustil! ()

Reklama

Reklama