Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na pevnině Němci utíkají, až se jim za patami práší, ale na moři dokáží fašisté, zejména jejich ponorky, stále zle škodit. Tím spíš, že nejspíš v dřívějších letech vybudovali v mělkých baltských vodách plných ostrovů tajné ponorkové základny a právě jich mohou nepozorovaně využívat při svých pirátských plavbách. Tuší to i velitel torpédového člunu Boris Šubin, protože už několikrát pronásledoval ponorku, která se mu nakonec ztratila jak pára nad hrncem.
Když Spojenci v pětačtyřicátém zvítězili, nad tímto tajemstvím se doslova málem zavřela voda. Málem, neboť uběhlo jen pár let a pečlivý pozorovatel by zjistil na nejmenovaném baltském ostrově opět pohyb. Ve stejnou dobu, kdy se objevil na baltských ostrovech nezvaný host, nedává ani Šubinovi daleko odsud staré tajemství spát a nakonec v roce 1952 přijíždí opět do míst bývalých bojů, aby se pustil do hledání tam, kde před pár lety své pátrání přerušil. Stejně jako tehdy mu bude pomáhat Šura Lastikov. Už není plavčík jako kdysi na torpédovce, dnes už studuje na námořním učilišti a je i zdatným potápěčem. I to jim pomůže při odhalení strašných tajemství nacistického Německa. (chamonix)

(více)

Recenze (1)

chamonix 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina seriálu dost ztratí na dynamice, takže pokud diváka nechytne první díl, asi nemá cenu sledovat až do konce. Pro herce hlavní dětské role to byla jediná zkušenost před kamerou. Škoda, byl to sympaťák. ()

Reklama

Reklama