Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Neúmyslné zabití uvrhne mladého muže do víru vražedných intrik. A zrovna když se mu podaří najít lásku a svobodu, strhne ho jediný telefonát zase zpátky. (Netflix)

Recenze (155)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Oriol Paulo je Bůh, génius a Maestro v jednom, který servíruje jeden z nejlepších seriálových Krimi/Thrillerů za poslední roky.Uznávám, že jsem byl k Nevině skeptický a 3 týdny jsem jí odkládal, ale především proto, že podobné seriály z téhož ranku, které jsem za poslední dobu viděl jsem hezky protrpěl ( Zdravím Serpenta, Sáru i Temný případ), no ale konečně jsem se dočkal pořádné Krimi bez příkras, která se nebojí mrtvol, násilí a intenzivných zvratů.Oriol Paulo už 4x dokázal překvapit po filmové stránce a nyní tasí to nejlepší ze své kariéry. Je to kombinace Contratiempa a Holek z červeného gauče a dívá se na to parádně.V hlavní roli opět výborný a všude obsazovaný Mario Casas, který hraje svůj typický standard, ale celou show si podle mne krade Alexandra Jimenez ( Toc Toc!), která hraje detektiva s velkým stylem a její nástupy mě opravdu bavily. Silný ženský charakter, jde z ní cítit respekt ( trochu mi připomínala Rachel z La Casa de Papel), ale hodně mě bavil i Miki Esparbé, který si střihl ukázkového Pasáka a většinu scén si opět kradl pro sebe. Zbytek herců samozřejmě za ostatními vůbec nezaostává a excelují všichni.Paulo už od ůvodu zaujme slušným tempem ( ono tempo je sice pomalejší, ale jde se ze scény do scény, tak působí relativně svižně), mrtvolama se zde nešetří a většinou jsou tu tak 2 za díl ( Chválím výborné scény z pitevny, kde se tvůrci nebáli ukázat vnitřnosti či zdemolované obličeje- to jsem čuměl jak péro!). Technická stránka bez patří k té nejvyšší jakosti, občas došlo i na nějaký fight ( flashback z vězení), výborné jsou témata, která se zde probírají. Dojde nejen na klasické vyšetřování, sbírání důkazů, boj o život, prokázání pravdy, ale také obchod s bílým masem, dětská prostituce, prostituky, bordely, vězení a další. Je tu od každého něco a vše mám rád a vše mě zajímá, takže se mi Oriol opravdu hodně trefil do vkusu.Úplně největší chvála však patří scénáři, takhle promyšlený příběh jsem neviděl ani nepamatuji. Je tu kolikrát i 5 zvratů za jeden díl, vše se překrucuje, nepředvídatelnost seriálu je úplně parádní a když si člověk myslí, že je vše uzavřené, tak příjde další! Zvrat na Zvrat a skvělé dávkování informací, kde se překvapivě člověk vůbec neztrácí. Vrcholem seriálu je díl číslo 5- Ten mi přišel po stránce zvratů nejintenzivnější a ten závěrěrečný mi ukradl dech a rozsekal mě na pár kusů!Lehce zamrzí, že finální díl už je lehce očekávaný, vzhledem k předešlé náloži zvratů je téměř logické, že tolikrát šokovat za 8 hodin zkrátka nejde, ale i tak se to Paulovi podařilo lépe než kterýmkoliv jiným tvůrcům.Velká Španělská renesanční paráda, kterou doporučuji všem! 9/10. ()

poet 

všechny recenze uživatele

Španieli zdvihli latku pekne vysoko a ja rozmýšľam či od čias Temného prípadu som videl niečo lepšie na poli seriálovej tvorby. V podstate ani veľmi nemám čo vytknúť tento príbeh je tak dobre napísaný a ešte lepšie zrežírovaný že nemáte čas sa nudiť. Tých momentov kde mi šla sánka dole tu bolo celkom dosť a každá jedna epizóda si to svoje prekvapenie pekne nechala vyzrieť. Každá postava tu má svoj tradičný úvod tak aby divák chápal motivácie a správanie ale zároveň neodhaľuje príliš veľa aby všetko nakoniec zapadlo do jedného celku. Oriol Paulo klobúk dole.... Toto je skutočne seriálová lahôdka ktorú si človek musí dávkovať pekne postupne. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Španělsko mi sem sype jeden seriál za druhým a já nestačím zírat, jak kvalitně svoji práci odvádí. Možná, že mě jednoho dne přestane bavit postava mírně labilní, svéhlavé detektivky s bolestnou minulostí a nasupeným výrazem. Zatím ale ne, zatím mě to baví a chci víc. Hlavní postava, tedy Nevinný, mě iritoval a vzbuzoval ve mně sympatie zhruba stejnou měrou. A já jsem za to ve finále ráda, protože o co víc chybělo charisma jemu, o to víc vynikly ostatní postavy. Krásně propracovaný scénář s nečekanými zápletkami. Dobře napsané, zahrané i zrežírované. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Zbytečně přetwistované a přestylizované. Divácky asi největší popcorn. Ze začátku to mělo punc něčeho geniálního, který se postupně vytrácel, naštěstí ne do prázdna. Nevím jestli je to pro španělskou tvorbu něco specifického, ale bylo to emocionálně přepálené podobně jako la Casa de Papel, tj. styl který moc nemusím, ale chápu, že má každá regionální tvorba svá specifika. Ale kolem a kolem jsem se docela bavil, zvlášť pro některé fešné kočky, hlavní feme fatale v brýlích, o lala. Mít to o 2 hodiny a 1 linku méně, vůbec nic by se nestalo. Přes tu kritiku 6,5/10, ale nic extra, dívám se na tebe Tede! ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem do nového roku vkročil něčím správným, je to stoprocentně výběr španělského seriálového thrilleru od mého už teď definitivně oblíbeného rejži Oriola Paula, co se nám po svých geniálních filmových počinech (dva mi stále chybí) opět vydal zavařit mozky a zase se mu to podařilo. Nedoporučuju tenhle skvost komukoli, kdo si jde večer k televizi jen odpočinout. Ale kdo si chce užít neutichající jízdu, co mu nedá spát, bude tady naprosto správně. [viděno na Netflixu] ()

Galerie (76)

Zajímavosti (3)

  • Ve 2. minutě, když Emma (Juana Acosta) tančí u tyče v nočním klubu, slyšíme v pozadí skladbu „Third Day of a Seven Day Binge“, která vyšla jako první singl z devátého studiového alba „The Pale Emperor“ od amerického zpěváka Marilyna Mansona v roce 2015. (Trajektt)
  • Krátko pred koncom epizódy si môžeme povšimnúť, ako Mateo (Mario Casas) sedí s deťmi v obývačke a spoločne pozerajú film. Konkrétne sa jedná o španielsku animovanú rozprávku z roku 2019, Klaus. (TomX2)

Reklama

Reklama