Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historické drama o důstojníkovi estonské rozvědky, který musí vystopovat záhadného dvojitého sovětského agenta během schylující se 2. světové války 23. srpna 1939. Sovětský svaz a Hitlerovo Německo, do té doby nelítostní soupeři, šokovali svět podepsáním dohody o neútočení. Evropa se obává okamžitého vypuknutí války. Ve stejnou dobu je zabit estonský agent a sovětské zdroje tvrdí, že v řadách estonské rozvědky je krtek. Feliks Kangur (Priit Võigemast), estonský špión v Helsinkách, je pověřen úkolem, najít toho zrádce. Ve stejnou dobu se začínají dít globální politické a vojenské události, které vedou Felikse k zjištění, že Rudá armáda odstartovala tajnou operaci na anexi Estonska. Feliks má ale i vlastní starosti, a to o svou lásku Marii, mladou polskou historičku umění. (Fary)

(více)

Recenze (3)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Na to, že sa tam nič moc neudialo to bolo slušne pozerateľné. Ale tak zas treba brat do úvahy, že sa jedná o historický film na základe skutočných udalostí a navyše z Estónska, takže čakať nejakú uletenú Michael Bay akciu by bolo mimo. Tempo je viac menej vlažné s určitým nádychom neustáleho pocitu niečoho zlého, čo je vzhľadom k dobe zasadenia príbehu očakávateľné. Potešili aj herci, pre mňa neznámi ale kvalitní, nemôžem si spomenúť na nič, čo by mi vyslovene vadilo ale vytrhávalo moju pozornosť z deja. Jeden z tých filmov, ktoré pokiaľ človek neuvidí o nič extra nepríde ale pokiaľ tomu dá šancu, nadávať určite nebude. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Ale jo - takový ten miliónkrát odvyprávěný příběh z druhé světové války o odboji v Estonsku. ()

goauld 

všechny recenze uživatele

Velmi slabá trojka teda.... V podstatě takové špionážní drama, které by se klidně dalo zasadit do jakékoliv jiné situace. V podstatě předválečná linka byla tak jako pro "navnadění" a rozhodně TOTO není možné srovnánat s norským filmem o hrdinném detektivu Maxu Mannusovi, protože narozdíl od Manuse, zde se občas divák celkem ztrácel, než si -spojil- všechny zůčastněné a pochopil kdo kde hrál jakou úlohu. No... ale důležité je, že nakonec všechno dobře dopadlo a primitivní kódovací šifra nakonec "přistála" tam kde měla ;-) ()

Reklama

Reklama