Reklama

Reklama

Záhada hmoty – z čeho je tvořena země

(seriál)
  • Česko Záhada hmoty (více)

Obsahy(1)

Tento seriál rekonstruuje život a dílo nejvýznamnějších vědeckých badatelů – objevy týkající se kyslíku Priestleyho a Lavoisiera, výzkumy Marie Curie na poli radioaktivity nebo krásy Mendělejevova periodické soustavy prvků – a zároveň se pouští na neobyčejně dobodružnou půdu, protože mapuje historii vědeckých systémů a snaží se objevit a pochopit, z čeho se náš svět vlastně skládá. (TV Spektrum)

(více)

Recenze (5)

dalziel 

všechny recenze uživatele

Jednoducho a zrozumiteľne podaná veda a jej história aj pre "Panensky čistých" ľudí ktorí vede veľmi nehovejú. ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele

Zrod chémie jako vědy a objevování a popisování a zařazování prvků různými metodami. Hru mladý chemik jsem nikdy nehrál a ta chemie na základce a na střední, to zase není takové vzrůšo. Takže chemie zrovna není to, co by mi nějak trhalo žíly. Ale dokument je hraný a udělaný celkem poutavě. A na to že ho dělali Amíci, tak ani není dělaný takovým tím jejich hurá způsobem. Dá se říct, že se začíná blížit podobným britským seriálům. 70% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Opět důkaz, že když se o nějakém oboru, zda chemie, hovoří "lidsky", tak takový seriál přitáhne pozornost. Osobně jsem vždy rád, když mi někdo odkrývá i moje osobní zážitky, což se i v tomhle seriále ve mě událo. Seriál je dostupný na youtube. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama