Reklama

Reklama

Helsreach

(seriál)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Helsreach je série třinácti fanouškovských filmů zasazená do sci-fi světa Warhammeru 40 000. Dohromady tvoří propojený celovečerní film, který se odehrává na průmyslové planetě Armagedon, kde se lidské iperiální síly brání drtivé orčí invazi. Děj je vyprávěn z pohledu kaplana hvězdné pěchoty z kapituly Černých templářů a soustředí se na obranu úlového města Helsreach během Druhé armagedonské války. (Tarmenel)

(více)

Recenze (3)

mapar 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky Warhammer40 naprostá povinnost. Velmi svižně natočené, naprosto brutální. Nejlepší proslov před bitvou, jaký jsem kdy viděl. ()

DaeGurth 

všechny recenze uživatele

Práce s hlasem postav je skvělá. Animace je na začátku slabší a postpně se zlepšuje (ovšem oceňuji znázornění vzpomínek). Ovšem postupem tohoto dlouho vznikajícího filmu je vidět, jak sílil vliv a normalizace současné americké kinematografie. Která ovšem světu Warhammeru škodí. Takže zůstanu u jiných filmů z tohoto světa. ()

Reklama

BDups 

všechny recenze uživatele

Dokonalost. Pro fanoušky 40k a především příznivce našeho neomylného císaře a jeho andělů smrti to bude lahůdka. Skvělý střídání animačních stylů a spousta momentů, který přivodí husí kůži, hned první věta “I will die on this world.. I will die on Armageddon”. Nemám slov, asi nejlepší přiblížení do světa a života Astartes, kterých jedinou povinností je bojovat za císaře v nekonečných křížových výpravách po stovky až tisíce let, dokud nezemřou. ()

Zajímavosti (1)

  • Jelikož jednotlivé krátké filmy vznikaly v rozmezí let 2017 až 2019, jsou mezi nimi zcela zřetelné rozdíly v kvalitě a vizuální kocepci, a to i přesto, že jednotlivé scény na sebe organicky dějově navazují a fungují jako jeden celek z hlediska vyprávění příběhu filmu. (Tarmenel)

Reklama

Reklama