Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Recenze (102)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zklamání. Kyle MacLachlan se propůjčil k hororu, který skončil na půl cesty mezi kvalitou a naprostou nudou. Hudební doprovod je stále stejný včetně atmosféry, která sází na obličej Kylea. Nechápu, kdo tento snímek mohl nazvat brutálním a nebo se brutálnost počítá podle počtu kulek, které se v průměru vystřelí do člověka ve filmu a on se po nich složí na zem. Takové číslo by bylo vysoké, protože mimozemšťané opravdu hodně vydrží. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tajomné zlo môžeme pokladať za tak troška vykrádačku Alien ságy. Síce sa odohráva na Zemi a zlo tu má (väčšinu minutáže) podobu ľudskej bytosti, ale „červový parazit“ je evidentná kópia Votrelca. Lenže kým niektoré kópie kultového Scottovho sci-fi hororu sa vydarili (Saturn 3, Deep Star 6, Leviathan), táto nevyšla. Môže za to jednak nesympatický hlavný hrdina, béčkarský Kyle MacLachlan v úlohe jeho tajomného pomocníka a vôbec, celá snímka má veľmi béčkarský, nízkorozpočtový, miestami až céčkarský fíling s úbohými akčnými scénami, ktoré sú až prehnane brutálne. O tri roky mladší Temný anjel (kde pozemskému policajtovi v boji proti mimozemskému zlu tiež pomáha mimozemský klaďas) sa mi páčil podstatne viac. Myslím si, že najjednoduchšie bude hodiť to na domotaného režiséra Jacka Sholdera (Nočná mora z Elm Street 2, Renegáti, Skica smrti 2, Arachnid, Supernova). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Co se pamatuju, tak se jednalo o docela drsnou, ale i velmi zábavnou béčkovou sci-fi podívanou. Někdy bych to rád viděl znova, hlavně Kyle MacLachlan jako převtělený mimozemšťan pobavil víc než před nedávnem se svým nahým zadkem! ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem to asi viděl, ale pamatuju pramálo. Ono je to fakt docela dobré a na svoji dobu vychytané, akční - hodně akční. Ale herecké výkony nic moc a je to ohraná písnička, dva poldové kamarádi, neprůstřelnej mimozemšťan ... Ale doporučuju pro opáčko, fakt v pohodě. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Už je to dlouho, co jsem to viděl, ale tehdy se mi to dost líbilo. Nejvíc si asi pamatuju tu scénu, jak ten zlej převtělenej mimozemšťan v těle nádherný striptérky umiluje chlápka k smrti. Jindy No tak jsem se podíval znovu a se svým hodnocením plně souhlasím. Je to zábavná akční jízda s několika SF motivy. Hlavně jízda úplně té první inkarnace je naprosto strhující. Prostředí i postavy jsou dobře popsaný a i když se nejedná moc o kriminálku, je to dost často i úsměvný (a to podle mě úsměvný proto, že chtěli). Triky jsou samozřejmě už zastaralý, za dvacet let aby ne. Ale když jsem to viděl poprvý, tak se mi to líbilo hodně a to mi tehdy nebylo víc jak deset. Herci jsou dobří a ani příběh mi nepřišel jako blábol a byl naopak docela dobře rozprostřenej. Nikde hluchý místo. no a konec je na béčkový SF docela zajímavej a poprvý už i hodně nečekanej. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních akčních sfi-fi, které jsem viděl, neodmyslitelně je tedy pro mě spojeno se začátkem 90. let a boomem filmů u nás. Akce je zde vrchovatě, žádné dlouhé vysvětlování, poměrně krvavé, svižné, přitom ne hloupé a tudíž je to zábavné, zkrátka stará dobrá osmdesátka v tom dobrém smyslu slova. Navíc docela zajímavý konec se symbolickým záběrem na spojené ruce. Z nostalgie a za mých tehdejších asi 12 let 4*. Plamenomet rulez :)). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočené levné béčko o mimozemšťanovi, který parazituje uvnitř svého hostitele a nutí ho páchat kriminální delikty a o jeho pronásledovatelích. Ze scifistického či hororového hlediska bezvýznamná záležitost, které schází i vzhledem k omezenému rozpočtu i výprava. Jednorozměrný snímek pro příznivce akční podívané. Celkový dojem: 40 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Spolu s TEMNÝM ANDĚLEM nejzábavnější z bad alien buddy movies (LEBKOUNI, ZLOMEK SEKUNDY), ve kterém je - podobně jako v LEBKOUNECH - mimozemšťan nejen záporákem pronásledovaným nesourodou dvojicí poldů, ale je i jedním z té dvojice a v úsměvném podání Kylea McLachlana (nacvičujícího na TWIN PEAKS) je i jedním z největších kladů snímku. Dalšími klady budiž humorem nenásilně odlehčený, vůbec ne blbý scénář s originálním nápadem přelézání z těla do těla (faktem je, že by bylo mnohem napínavější, kdybysme pokaždé hned nevěděli, v kom alien je) a vtipnými dialogy, kterýžto základ Sholder využil pro drsnou a krvavou akční osmdesátkovou reklamu na Ferrari, kde nechybí vysoký bodycount, vystřílení policejní stanice, plamenomet a sexy striptérka (božská Claudia Christian), co ušuká chlápka k smrti. Taky vám ten film připomněl Grand Theft Auto? ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Cizopas s fetišem na Ferrari, rockovou hudbu, dámská poprsí a prezidentskou funkci vs. pomstychtivý lovec na jeho měnící se stopě. Rozkošné sci-fi béčko, které postupně dodá všechny atributy, co od žánru vyžaduji (včetně guilty pleasure zázraku na samém konci). Parazitobijec Kyle MacLachlan dokonale zužitkoval svou vizáž „dnes ráno jsem přiletěl z Alfa Centauri“.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť kvalitne spracovaný béčkový scenár. Dokonca aj akcie a efekty sú na slušnej úrovni. Dopomáha výber hercov, alebo skôr napísané charaktery postáv. Dej by sa síce dal zhrnúť do jednej epizódy 'The X-Files', no vtedy boli Scullyová a Mulder asi ešte v plienkach. Nemám však na film skoršie spomienky, tak hodnotím objektívne. 65%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný sci-fi film. Má dosť dobrý príbeh o dvojici odlišných detektívov, ktorí sa musia spojiť, aby zastavili veľmi nebezpečného vraha, ktorý ale nepochádza z tohto sveta a prechádza z jedného nevinného tela na druhé, pričom má na svedomí desiatky obetí. A jeden z detektívov ho prenasleduje omnoho dlhšie, ako to vyzerá. Spracovanie je celkom slušné, ale dalo sa z toho získať aj viac. Prvá tretina filmu je nadmieru svižná a výborne podaná, mytológia filmu je zaujímavá a je sa na čo pozerať, ale keď mimozemšťan vstúpi do tela tanečnice, tak film upadne do priemeru, stále sa na to bez problémov pozerá, ale už to nie je to pravé. No celkový dojem našťastie zase vylepšuje jeho vstúpením do policajného veliteľa a hlavne posledná dvadsaťminútovka je už opäť ideálna. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná, ale potenciál bol určite väčší. Nachádza sa ale hlavne v úvode a v závere, medzi tým je to skôr len o pár maličkostiach, na úvod poteší až prekvapivo vydarená automobilová naháňačka a mnoho nevinných obetí a neskôr zase viacero dobrých pomerne krvavých prestreliek s ideálnym počtom zabitých, len ma sklamala akcia na policajnej stanici, mohol to byť vrchol filmu, ale nanešťastie sa tam toho moc nestane. Herecké obsadenie je slušné, sympatické hlavné duo tvoriace Kyle MacLachlan a Michael Nouri, ale skôr by som ocenil, keby v dvojici bol jeden výraznejší predstaviteľ, tu sú obaja prakticky vyrovnaní a viacero zaujímavých vedľajších postáv. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, je to ten správny béčkový štýl osemdesiatych rokov. Tajomné zlo je jeden z trojice veľmi podobných filmov, ktoré sú kvalitatívne podobné, ale Tajomné zlo ma zaujalo najmenej. Ale za to môže hlavne slabšia prostredná časť a chýbajúci výrazný hlavný hrdina, niečo ako Dolph Lundgren v Temnom anjelovi alebo Rutger Hauer v Zlomku sekundy. Ale aj tak je to slušný predstaviteľ žánru, na ktorý sa dá pozrieť aj viackrát. 62% ()

sud 

všechny recenze uživatele

I s odstupem času zábavné akční sci-fi béčko. Může za to mimo jiné skvělá atmosféra, zajímavý příběh, slušná a poměrně krvavá akce a celková osmdesátková nekorektnost. Režisér vsadil na neokoukané tváře a měl při jejich výběru šťastnou ruku (především Kyle MacLachlan tak trochu trénující na agenta Coopera). Výraznějším záporem je však příliš výrazná disharmonická hudba, která se sice do některých scén hodí, ale jen do některých. 70%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mimozemšťan vydávajúci sa za agenta FBI Lloyda Gallaghera prenasleduje na Zemi nebezpečného vesmírneho kriminálnika, ktorý sa svojvoľne prevteľuje a pácha ťažké zločiny. Má slabosť pre Ferrari, dobrú rockovú muziku a absolutne pohŕda zákonmi. Americký akčný sci-fi horror "Tajomné zlo" natočil v roku 1987 béčkový režisér Jack Sholder. Do úlohy agenta Gallaghera obsadil herca Kyle MacLachlana. Ten so svojou výraznou tvárou a nevšednou mimikou pôsobí vskutku ako keby bol z inej planéty. ** ()

ripo 

všechny recenze uživatele

klasické horrrorovo-scifácko-akčná snímka osemdesiatych rokov, ktorá nič nepeokazí, ale na druhej strane ani ničím výreznejším nezaujme. Neustála naháňačka za meniacim sa votrelcom už ku koncu flmu dokonca jemne nudí .... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Nadupaný béčkový nonstop AKČNÝ HOROR, ktorý vo svojom roku získal hlavnú cenu na festivale fantastických filmov. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Ó jé, zlatá éra videopůjčoven. Musím se jít podívat do Radosti, jestli ještě existují, a na místě si připomenout to rozechvělé napětí při vybírání nějakého pěkného kousku na večer:-)) ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Ufounský zloděj těl se slabostí pro krásné ženy,trdou hudbu a Ferrari? Paráda! A Kyle MacLachlan jako též ufounský a velmi svérázný pronásledovatel! Vtipné a zároveň drsné akční sci-fi béčko, které dělá čest. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 9/10 Hudba 7/10 Efekty 7/10/// +sympaťák Kyle MacLachlan, slušná atmosféra, netrdiční záporák, hodně krvavé -určitě je potřeba brát ohled na stáří filmu/// Konečně jsem se dočkal pořádného scífka. Rozhodně potěší námět a příběh. Ale co především, film je dobrou kombinací snímků Terminátor 2, Věc, Robocop a Hard Boiled. Asi sami uznáte že kombinace přímo královská. Jinak nemůžu říct, že by mi film připadal vtipný, nebo jinak řečeno směšný. Byl spíše napínavý a podle mě docela drsný, ani jsem se nemusel převtělit do malého kluka, abych si tento film vychutnal. Prostě paráda a těším se na pokračování./// Celkem 78%/// ()

Reklama

Reklama