Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou tohoto brutálního akčního filmu je dobrý mimozemšťan, který se ukrývá v těle agenta FBI Lloyda Gallaghera. Ten na své pozemské misi musí zničit jinou mimozemskou bytost, která stále vniká do nových lidských těl a své nositele mění na agresivní šílence... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Tajemné Zlo patří do svaté trojíce filmů o policejních parťácích vs nebezpečný mimozemšťan. Tuhle jízdu řadím hned po Temném Andělovi a třetí příčku obsazuje Zlomek Sekundy. Jednalo se zde spíše o parazita, který potřebuje lidské tělo k pohybu.Ovšem jeho vzhled byl bombastický. Claudia Christian je kočka jak cyp. Perfektní scéna ze strip baru a hned na to ušukání k smrti v autě. Danny Trejo samozřejmě nesměl za mřížemi chybět - Hele ty hipíku, co to tady kecáš.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tajomné zlo môžeme pokladať za tak troška vykrádačku Alien ságy. Síce sa odohráva na Zemi a zlo tu má (väčšinu minutáže) podobu ľudskej bytosti, ale „červový parazit“ je evidentná kópia Votrelca. Lenže kým niektoré kópie kultového Scottovho sci-fi hororu sa vydarili (Saturn 3, Deep Star 6, Leviathan), táto nevyšla. Môže za to jednak nesympatický hlavný hrdina, béčkarský Kyle MacLachlan v úlohe jeho tajomného pomocníka a vôbec, celá snímka má veľmi béčkarský, nízkorozpočtový, miestami až céčkarský fíling s úbohými akčnými scénami, ktoré sú až prehnane brutálne. O tri roky mladší Temný anjel (kde pozemskému policajtovi v boji proti mimozemskému zlu tiež pomáha mimozemský klaďas) sa mi páčil podstatne viac. Myslím si, že najjednoduchšie bude hodiť to na domotaného režiséra Jacka Sholdera (Nočná mora z Elm Street 2, Renegáti, Skica smrti 2, Arachnid, Supernova). ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Má rád rychlá auta a tvrdou muziku. Není řeč o nějakém tvrďáckém rockerovi, ale jednom nechutném mimozemšťanovi. Tomu se u nás tak líbí, že si vždycky vyhlédne nějaké okolojdoucí lidské tělo, a vetře se do něj. Jakmile je tělo znehodnoceno, najde si jiné. To (+ i jiné záležitosti ) se nelíbí jinému mimozemšťanovi, který si zase vleze do těla agenta FBI a vydá se po stopách padoucha. Jediná možnost, jak jej dostat je zničit jej v momentě, kdy není v žádném lidském těle ... Ačkoliv film poznamenává jeho stáří, triky jsou na dost dobré úrovni (no triky - spíš jen jeden - onen nechutný slizký mzák). Ten navštíví různá těla, z nichž asi nejzajímavější je ona náruživá striptérka. Jinak ve filmu nejde o nic jiného, než stovky vystřílených nábojů, z nichž (až je to komické) většina jde mimo. Zajímavé také je, že agenti nemusí pistole nikdy nabíjet (ale přesto jim náboje dojdou až ke konci filmu v té nejhorší možné chvilce). Ale celkově jde o hodně zábavný film a určitě se nudit nebudete... ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jedno z prvních akčních sfi-fi, které jsem viděl, neodmyslitelně je tedy pro mě spojeno se začátkem 90. let a boomem filmů u nás. Akce je zde vrchovatě, žádné dlouhé vysvětlování, poměrně krvavé, svižné, přitom ne hloupé a tudíž je to zábavné, zkrátka stará dobrá osmdesátka v tom dobrém smyslu slova. Navíc docela zajímavý konec se symbolickým záběrem na spojené ruce. Z nostalgie a za mých tehdejších asi 12 let 4*. Plamenomet rulez :)). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Rutinně natočené levné béčko o mimozemšťanovi, který parazituje uvnitř svého hostitele a nutí ho páchat kriminální delikty a o jeho pronásledovatelích. Ze scifistického či hororového hlediska bezvýznamná záležitost, které schází i vzhledem k omezenému rozpočtu i výprava. Jednorozměrný snímek pro příznivce akční podívané. Celkový dojem: 40 %. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (8)

  • Pri prenášaní mimozemšťana do úst Jonathana Millera bol samotný herec William Boyett natoľko znechutený, že to odmietol ďalej sledovať a skutočne odišiel. (Raccoon.city)
  • Když míjejí Tom (Michael Nouri) s Lloydem (Kyle MacLachlan) policisty s rozstřílenými předními světly po přestřelce s Brendou (Claudia Christian), tak po jejich předjetí je v pozadí vidět, že má auto puštěné blinkry a svítí mu levý reflektor. (Fenk)

Reklama

Reklama