Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (319)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Druhá časť americkej horrorovej série "Nightmare on Elm Street" sa snaží kráčať v stopách úvodného filmu. Dej ostáva stále sústredený v dome číslo 1428 na Elm street. Dá sa povedať, že Freddy Krueger pôsobí v tomto diely najrozhnevanejším dojmom. Veľa ľudí tvrdí, že tento snímok je najtemnejší z celej série. Asi hej. Ale treba tiež priznať, že je to celé také nemasné neslané pokračovanie, ktoré je len tieňom dokonalej prvej časti. Avšak Freddyho výzve: "Kill for me" len ťažko odolať. *** ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Jémináčku, ale až takový kvalitativní pokles jsem nečekal! Z pokračování snových mordů z Elm Street mám bohužel pocit, že filmové studio chtělo mermomocí navázat na úspěch debutu a výsledek působí značně rozpačitě. Krvavé chuťovky a masky jsou sice uspokojující, ale scénář je šitý horkou jehlou a je stručně řečeno odfláknutý. Freddyho si sice užijeme na plátně o něco více, ale jeho nástupy a celkové vyobrazení nenabírá takové ďábelské obrátky jako v prvním díle. Wes Craven popravdě ani nechtěl zfilmovat pokračování a jeho absence stejně jako nevyužití Freddyho hudebního leitmotivu z tohoto dílu dělá nepovedený paskvil. Samozřejmě, že je tu více věcí, kterou na tom nesou svůj podíl. To samé plochost veškerých postav na které se vůbec nevyladíte. Závěr s "teen pool party" už vyloženě vyznívá komicky a Freddyho pověsti je akorát na škodu. Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta jsem delší dobu vnímal na průměrné trojhvězdí, ale při sledování jsem se opravdu nebavil a jen vyčkával konec. Takže když s klidem dvojku přeskočíte, o nic se namouduši nepřipravíte. P.S. Po poctivém shlédnutí celé sedmidílné série mám jasno. Pokud chcete ušetřit čas a seznámit se s filmy o Freddym Kruegerovi, pusťe si první díl Noční můra v Elm Street a následně navazující třetí díl Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna. Zbylé s klidem přeskočte, protože o nic vskutku nepřícházíte. Možná tak o drahocený čas a ukousané nehty z nudy. ()

Reklama

draggo 

všechny recenze uživatele

Oproti celkem slušné jedničce je to slabota. Atmosféra žádná, strach žádný, prostě to není horor ani náhodou. Smrti jsou sice celkem originální, ale někdy zavánějí až trapností (trenér). Freddy má žalostně málo prostoru a ten hlavní hrdina mě sral od začátku do konce. Ale hrozně mě pobavilo to klikování na začátku - i já, absolutní sportovní antitalent a odpůrce pohybu, bych to zvládl líp než ty dva takzvaný "sportovci". To vypadalo spíš jako kdyby chtěli ten trávník znásilnit. :) Každopádně k dalšímu dílu přistupuji po tomhle s mnohem menší důvěrou... /viděno na DVD: 30% a 2*/ ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ak ste si mysleli, že Freddy Krueger po prvom vystúpení skončil nadobro mám zlú správu, je spät a chytá dokonca pomstu. Narozdiel od prvého dielu sa druhý trochu-dost zmenil. Jednotka bola originálna a nemala na svoju dobu a pre mna ani teraz chybu. Dvojka mala trošku horší osud. Wes Craven sa zdal režisérskej stoličky čo bolo velké mínus. Za druhé mínusom bolo aj to, že scénar písali dvaja ludia jak Craven tak aj druhý scenárista David Chaskin písali asi zvlášt, pretože film bol dost chaotický a sám si odporoval v niektorých scénach. Takže dej bol odosť horší v porovnaný s prvým dielom, ale film nemal len mínusy mal tiež niejaké klady, ktoré sa v prvej časti neobjavili. Mne sa páčilo, že tu bol Freddy odost tvrdší. čo to znamená? Bol horší v dobrom slova zmysle. Bolo to vidiet na jeho tváry a jeho konaní. Proste posobil dost naštvane a názov Freddyho pomsta asi nieje len tak pre srandu. To musím pochválit, to sa mi páčilo. Další klad bolo, že sa Freddy objavoval na scéne častejšie ako v jednotke. A hororu, ktorý má takéhoto hlavného záporáka to len a len pomohlo zakryt tie mínusi čo som spomínal. Tažko sa mi to píše ale táto čast Nočná Mora v Elm Street s prívlastkom Freddyho pomsta je asi najslabšia čast série čo ale neznanemá, že nieje dobrá proste ostatné časti sú lepšie. Niejak im to nevišlo a ani sa nečudujem byt pod takým nátlakom ,že musím natočit niečo kvalitné aby sa to mohlo aspoň vyrovnať prvej časti.čo sa dá urobit v takej situácií než to urobit úplne opačne. Ale Freddy je tvrdý "človek" a objavil sa aj v dalších pokračovaniach :) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Malo by sa to skôr volať: Nočná mora v Elm Street 2: Buzna Freddy. Fakt to vyzerá jak mix slasheru a gay soft porna. Nahradiť ústrednú hrdinku nejakým mladíkom. Ok, no dobre. Ale fakt tam nemusel byť neustále polonahý a spotený, nemusel tancovať na popíkovú hudbu pri ktorej krútil zadkom, nemuseli tam byť nonstop polonahí chlapi, alebo scéna v ktorej sado masochisticky Freddy najprv s uterákom vyplieska nahého chlapa po zadku a potom ho zabije. Nič proti buznám, ale gay porno pozerať fakt nemusím. No a ako horor to funguje tiež mizerne. Ľakačky a atmosféra - nula bodov. Na jednej strane je pekné, že sa snažili posunúť Freddyho príbeh tým, že chce získať hmotné telo a využíva na vraždy nonstop spoteného mladíka, ale na druhej strane bol fakt blbý nápad, že sa zvysoka vysrali na koncept toho, že Freddy zabíja v snoch. Toto už nebola Nočná mora v Elm Street, ale úplne iný film. Freddy tu je tiež taký vážny a vôbec si vraždy neužíva. A ani zmienky o hlavnej hrdinke z jednotky to už nezachránili. Jednu hviezdičku dávam za technickú stránku a pár cool oldschool praktických trikov. Ale to je fakt málo a tento diel skoro zabil dobre rozbehnutú sériu. Komerčne síce uspel, ale dejovo dostal sériu do slepej uličky. Našťastie to trojka znovu poriadne nakopla. Dvojku už viac vidieť nechcem. 1/10. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • S herečkou a hlavnou predstaviteľkou prvého dielu Heather Langenkamp (Nancy) nikto nepočítal, a tak ju producenti s ponukou na pokračovanie ani len neoslovili. (beso74)

Reklama

Reklama