Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (319)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mám z tohoto pokračování velice rozporuplné pocity. Freddy je sice hodně cool a masky vypadají dobře, ale napětí skoro vůbec nefunguje a děj se zpočátku zatraceně vleče. Hlavní postavy jsou navíc jedna nesympatičtější než druhá, takže mi ke konci bylo v podstatě jedno, jestli někdo přežije, nebo ne. Jako největší zločin vidím absenci vražd ze sna - bez nich prostě nemůže být Noční můra Noční můrou. Dávám dvě hvězdy a ani o kousek víc. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo, tak srovnatelně s jedničkou. Fredy Krueger tady dělá neoddiskutovatelně větší vychytávky (zvlášť smrt trenéra mě fakt pobavila) a i když je celý film fakt nehorázně hloupý a o strachu nemůže být řeč, tak mě to bavilo. Ovšem Mark Patton není herec, ale debil a celej film kurví. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christopher Young: 1. Prologue [0:33] ,2. Main Title [3:32] ,3. Laying The Traps [2:06] ,4. Dream Attack [1:20] ,5. Rod Hanged / Night Stalking [4:44] ,6. Jail Cell [1:13] ,7. Confrontation [1:41] ,8. Sleep Clinic [2:24] ,9. Terror In The Tub [0:59] ,10. No Escape [2:14] ,11. School Horror / Stay Awake [4:02] ,12. Lurking [1:02] ,13. Telephone Terror [1:08] ,14. Fountain Of Blood [1:03] ,15. Evil Freddy [0:50] ,16. Final Search [3:57] ,17. Run Nancy [1:08] ,18. Main Title [2:31] ,19. ...And Leave The Driving To Us [2:01] ,20. Furnace Flare-Up [2:17] ,21. Kissing Freddy On The Catwalk [3:21] ,22. Chest-Burster [3:53] ,23. Jump Rope [1:45] ,24. Fire Bird [3:12] ,25. Dream Heat [1:11] ,26. Necromancer's Spell [2:31] ,27. Kill For Me [2:35] ,28. Sports Attack / Threatening Angela [2:35] ,29. Freed Of Her [1:29] ,30. Snake In The Class [0:59], ()

tron 

všechny recenze uživatele

"Chcem ti pomôcť." - "Pomôž sám sebe, sráč." Príšerné. Odporúčam podať žalobu za hanobenie značky. K fantastickej jednotke sa hlási len snový prológ s autobusom (a Englundovým civilným cameom), inak je celá dvojka úplne mimo kotol. Ako-tak to z posledných síl biedne zachraňuje aspoň hŕstka nechutností (dosť masívna scéna na záhradnej slávnosti, kedy akoby si tvorcovia uvedomili nízky bodycount a tak sa ho snažili behom jedinej scény rýchlo dohnať) a sem-tam sa mihnúci Freddy (ktorý je tu ale prekvapivo málo, ak vezmeme do úvahy, aké dobré ohlasy mal v jednotke, takže logika by velila, že v pokračovaní ho bude dvakrát tak viac). ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sholder je talent. Coz ostatne napovida i jeho super "kvalitni" filmografie. Aby se mu povedlo uz v druhym dile paradne rozmrdat v ty dobe potencialni serii, to se fakt musel hodne snazit. Nastesti pak prisla paradni trojka, jinak by asi sel Freddy do hajzlu. Druhej dil je totiz znacne dementni, skoro jak kdyby ani do serie nepatril, pribeh je samostatnej, i kdyz jsou tu nejaky odkazy na prvni dil a de tu o to, ze Freddy otravuje nejakyho nesympatickyho pubertaka, aby za nej vrazdil. Myslenka ne uplne nejhorsi, ale jelikoz tu jsou tak dve dobry sceny, nulovy napeti, mizerne hrajici nesympaticky herci, neni moc ceho se chytnout. Freddy je sice fajn, pekne olezlej, ale nezachrani to. Slabsi 3*. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

První pokračování nic moc. Jesse se přistěhuje s rodinou do onoho domku na Elm Street a Fred se ho snaží zneužít ke svému návratu ("Kill for me."). Problém - první hodina je utahaná, jsou tu píčoviny jako papouščí útok, a hlavní hrdina je zkurevenej maňas, kterej kéž by zhebnul hned ve school busovém úvodu, protože mě prostě celou dobu sral. Dvojka nepřináší nic pořádnýho. Něco z atmosféry ale zůstalo a Krueger samozřejmě o charisma nepřišel, takže na hodně slabé 3* (5/10) mi to ještě dá. Ještě že se to s trojkou zase vzpamatuje. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Takovouhle podpásovku si Freddy prostě nezasloužil, kor v jeho raných začátcích. Dvojka sice slavila finanční úspěch, ale po kvalitativní stránce je to hrozná bída. Napětí je tu spíše v náznacích, věnuje se zbytečným kravinám (vybuchující papoušek) a vůbec podezřelá je celá gay atmosféra. Krueger občas hláškuje, ale stejně si ho divák neužije, jelikož se tu zjevuje hlavně v příšeří anebo až v samotném závěru. No a bohužel chybí i původní hudba od Bernsteina. Young je talentovaný skladatel, o tom žádná, ale aby nepoužil jeho hlavní motiv z prvního dílu, to je docela velká drzost. Ještěže se do trojky vrátil Craven a pomohl chytit Noční můře svěží dech. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné, jak jsem čekal. Dvojka se mi kdysi jako malému v kině strašně líbila. A její první dvě třetiny se mi líbily i teď. Tvůrci měli odvahu zkusit odklonit se od Cravenova originálu a soustředit se hlavně na psychický stav hlavního hrdiny, což jim skoro vyšlo. Bohužel v poslední třetině jde logika do kytek a navrch mají krvavá jatka. I tak ale dvojka disponuje působivou atmosférou (a já prostě osmdesátkové horory poslední dobou miluju), zvlášť pokud ji vidíte v originále z DVD(ripu) a ne s příšerným českým dabingem. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Naprostá hloupost scénáře tenhle film zoufale kazí. Hrdina běhá polonahý po městě a s rukama od krve všem říká, koho zabil, ale nikdo mu nevěří a nechá ho klidně jít. Freddy Krueger to sice zachraňuje, protože tenhle chlápek má charisma, ale vše ostatní je zoufale špatné. Navíc děj skončí přesně tak jak v minulém dílu. Tenhle film se nepovedl. ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Velmi nekvalitní snímek, který málem způsobil zánik celé série, s níž přitom nemá dějově ani samotným pojetím mnoho společného. Je tu jen jediná vydařená a vtipná scéna, a to hned na začátku (Freddy coby řidič školního autobusu). ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Mě sice jednotlivé díly tak trochu splývají, ale mám takový matný pocit, že právě tenhle je ten nejhorší. Obecně já tyhle natahované hororové série moc rád nemám. Jednou je to zábava, pak už to nudí. ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Ptáte se proč Freedy činí ty horzné skutky? Tak to se já musím zeptat vás: "Kdyby někdo natočil takovýto film o vás, jak byste měli rádi lidskou rasu?" ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta rejžovi a všem ostatním. Navrhuji podtitul: Aneb jak si režisér a scénáristi dali voraz a nechali to všechno na Freddym. Freddy tedy bere tento nedobrovolný úkol do svých nabroušených nožů a se skleslým výrazem se odpotácí jej splnit. Přemýšlí o svých pekelných pocitech a dochází k závěru, že mu ani tak nevadí, že to všechno bude stát na něm. Vadí a mrzí ho nesnaživost, neprofesionalita a lenivý přístup tvůrců. Ke své postavě totiž také potřebuje i kvalitně zpracovaný příběh a scénář:) Ještě však netuší, že všechny následující díly budou stát hlavně na kultu jeho postavy, který se jeho příchodem na plátna zrodil. Myslím, že štáb by si skutečně tak trochu zasloužil jeho pomstu. Kromě jistého množství vydařených scén mě pak potěšil už jen Robert Rusler, jehož ďábelský výraz mě prvně upoutal ve filmové adaptaci Kingovy povídky Někdy se vracejí. ()

Reklama

Reklama