Reklama

Reklama

Recenze (6)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Krásný balíček animovaných fílmů, zabývající se soužitím robotů a lidí. Některé jsou smutné jiné krásně naivní. Velmi často se zde romantizuje vztah mezi robotem a člověkem. Tvůrci naznačují, že by mohlo jít i o čistou lásku jako mezi mužem a ženou. Japonci milují i obdivují roboty a proto asi vznikla tato sbírka představ. Je tu vidět taková ta nezkažená technická naivita, jako bylo období vynálezů na konci 19. století. Plné nadšení, romance i naivity. Všechny příběhy stály za shlédnutí. Nejvíce se mi líbila povídka o robotické dívce a jejím stvořiteli. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Robot Carnival je pro mne zklamání. V anime si vyžívám, ale tohle je slabé. je to několik porůznu dlouhých povídek. Některé jsou vydařené, některé nic neříkající a jedna je vysloveně blbá, která měla raději zůstat scénáristovi v hlavě. Nejvíce se ni líbila art povídka Clouds, každopádně mezi klasiku v žánru to rozhodně nepatří. Škoda taky té hudby 80. let. ()

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Robot Carnival je soubor povídek, jejichž ústředním motivem je, pochopitelně, robot. Ovšem jinak si moc podobné nejsou: najdeme zde příběhy nevážné a veselé, příběhy melancholické a nabádající k zamyšlení, či příběhy lyrické, němé, vyvolávající spoustu pocitů. Celkově se jedná o velmi povedený mix. ()

Tomihiro 

všechny recenze uživatele

Další výborná antologie animovaného filmu, tentokrát na téma - Člověk a robot. Hodnocení jednotlivých filmů: Opening/Ending/Epilogue - režie Katsuhiro Otomo ****, Franken's Gears - režie Koji Morimoto ****, Deprive - režie Hidetoshi Omori ****, Presence - režie Yasuomi Umetsu *****, Star Light Angel - režie Hiroyuki Kitazume ***, Cloud - režie Mao Lamdo *****, A Tale of Two Robots - režie Hiroyuki Kitakubo *****, Nightmare - režie Takashi Nakamura *****. ()

spawnxp 

všechny recenze uživatele

Japonci a roboti, vlastně jako obvykle: (robotí) monstra drtící maličký lidičky s japonskejma rysama, stylizovaný ptáci plachtěj oblohou, teenagerky randěj s robotama, který se měněj v plavovlasý adonise a naopak, hořký pohledy stáří na hříchy vlastního mládí, šílený vynálezci hynou pod (manipulátory) svejch výtvorů, groteskní západní cizinci útočej na poklidný japonský měšťany... vlastně chybí jen nějakej válečnej megamasakr. Úplně závěrečnej fórek (po titulkách) taky potěšil.Jde spíš o hříčky, nápady a pokusy, který si režiséři chtěli vyzkoušet. Skvělý. ()

Reklama

Reklama