Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Salvatore Frolo, jehož manželka a dcera se staly před lety obětí mafie, zastřelí majitele kasina Antonia Tindariho. Při vyšetřování přichází policejní komisař Corrado Cattani do styku s bankéřem Tano Carridim, který se snaží získat s podporou mafie kontrolu nad mezinárodní pojišťovnou. Aby toho dosáhl, přinutí významného italského bankéře ke svolení oženit se s jeho dcerou Ester. Otec Ester nakonec podlehne vydírání a spáchá sebevraždu. Ester se však přes odpor Corrada rozhodne s Tanem zůstat, aby odhalila jeho tajemství a pomstila otcovu smrt. Komisař s velkým úsilím rozkrývá složitou korupci vedoucí od regionálních politiků až k nejvyšším státníkům země. Zjišťuje též, že Frolova dcera není mrtvá a v jejím hrobě nachází prázdnou rakev. Když se nakonec Cariddimu podaří ovládnout pojišťovací společnost, události naberou rychlý a tragický spád... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je smutnou pravdou, že většina detektivek se potýká s plytkým, nereálným dějem a logickými kiksy nezřídka hraničící s trapností. Chobotnice nutí diváka naopak přemýšlet v souvislostech. Nabízí skvěle vykreslené psychologie postav, s některými z nichž se může divák ztotožnit. To vše podporováno vynikající hudbou Enniho Morriconeho. Čtvrtou sérii řadím mezi nejlepší; a má oblíbená postava? Ano, Tano. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

IV. série má v sobě všechno: osamělého policejního vlka Cattaniho a jeho bezcitného protivníka Tana, neúplatnou soudkyni, cynického novináře, který se ještě jednou postaví na stranu spravedlnosti, sicilského kmotra, nevinné děti, nájemné zabijáky, hluboko zakopané tajemství a propojení světa zločinu, financí a vysokých politických kruhů. „Něco mi slib. Že nebudeš utíkat, až přijde tvůj čas.“ ()

Reklama

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi nejlepší série. O mnoho akčnější než předchozí série. Setkáme se zde s několika novými charismatickými postavami (např. Salvatore Frolo). Dozvíme se jak nakonec dopadne Cattaniho boj s mafií. Tano Carridi zde konečně dostává prostor a stává se zde nejvýraznějším záporným představitelem. Skutečně výborná podívaná od začátku až do konce. Vynikající a opět upgradovaný hudební doprovod. Takto má vypadat kvalitní kriminální seriál. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající vygradování sérií z komisařem Cattanim. Sice to ani tentokrát nebude na plný počet, ale čtvrtá série perfektně zakončuje to co předchozí tři rozjeli. Kvalitativně je to tak zhruba na stejné úrovni jako druhá a třetí s tím, že poslední díl mě dostal. sice jsem věděl předem jak to dopadne, ale i tak to byl mazec. Prostě zakončení v typicky depresivním duchu celého tohohle seriálu. Na scénu pak vyplouvají i dvě naprosto boží akční sekvence z pokusem o likvidaci hlavního hrdiny ta první na dálnici a ta druhá v útulku pro opuštěný děti Obě tyto přestřelky jsou perfektně syrový a realisticky natočený. Jinak konec jsem neobrečel, páč se musím přiznat, že na to aby mě ještě ve filmu něco dojalo už mám moc nakoukáno, jsem moc starej a taky moc velkej cynik, ale bylo to epický to zase jo. Každopádně jsem zvědavej jakým směrem se teď seriál bude ubírat dál, ale mám určitě v plánu minimálně další dvě série tak uvidíme. Každopádně i s tou čtvrtou jsem velmi spokojen.80% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama