Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Salvatore Frolo, jehož manželka a dcera se staly před lety obětí mafie, zastřelí majitele kasina Antonia Tindariho. Při vyšetřování přichází policejní komisař Corrado Cattani do styku s bankéřem Tano Carridim, který se snaží získat s podporou mafie kontrolu nad mezinárodní pojišťovnou. Aby toho dosáhl, přinutí významného italského bankéře ke svolení oženit se s jeho dcerou Ester. Otec Ester nakonec podlehne vydírání a spáchá sebevraždu. Ester se však přes odpor Corrada rozhodne s Tanem zůstat, aby odhalila jeho tajemství a pomstila otcovu smrt. Komisař s velkým úsilím rozkrývá složitou korupci vedoucí od regionálních politiků až k nejvyšším státníkům země. Zjišťuje též, že Frolova dcera není mrtvá a v jejím hrobě nachází prázdnou rakev. Když se nakonec Cariddimu podaří ovládnout pojišťovací společnost, události naberou rychlý a tragický spád... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi depresivně nastíněná realita....tak takhle to nějak probíhá lidé dobří.....myslím, že zlo se nevyplácí, ale stejně tak se bohužel někdy i nevyplatí zlu se postavit, rozstřílený Cattani budiž toho důkazem, alespoň na filmovém plátně.!!! Jde zde dobře shlédnout nástup brutálního mocnáře, krvelačného, chladnokrevného a přece se srdcem...geniální psychologie postav mi vždy byla blíže, než-li akční přestřelky a vraždy svědků a nepohodlných..! ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak predsa dokázali autori ešte posunúť laťku vyššie! Flooyden presne vystihol všetky atribúty, ktoré stoja za to. Oceňujem predovšetkým nadčasovosť tohto dielka, ktoré je aktuálne aj dnes a nielen v Taliansku. Klobúk dole predovšetkým pred scenáristami...geniálne odvedená práca. A Tano - to je kapitola sama o sebe, jeden z najcharizmatickejších záporákov v dejinách kinematografie! ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říci, že jsem byl mile překvapen, jak může být čtvrtá řada o +- šesti dílech napínavá a nerozbředlá. Občas jsou sice vidět určité dějové zkratky a chybky, včetně více chyb skriptu. Jinak i s prodlouženou stopáží jednotlivých dílů si seriál udržuje velmi slušnou kvalitu. Zejména v posledních dvou dílech atmosféra pořádně zhoustne, čemuž významně napomáhá prolínání hudby, vycházející z tísně či smutku a najednou se pod tím začnou postupně prosazovat zlověstné tóny, které nabývají na razanci, až smutek zatlačí do pozadí. To bylo opravdu mistrné a temné. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedině poslední díl čtvrté série, 24. celkově, a pro většinu z nás vlastně poslední díl seriálu má úroveň, vytyčený první řadou. Celé čtyřce dominuje geniální hudba Ennio Morriconeho, ačkoliv se v několika málo motivech opakující, vyvolávají mrazení. Celé je to od opuštění Sicílie v první řadě jen plácání prázdné slámy a natahování stopáže, ve čtvrté řadě ještě nesmyslně umocněné protažením jednotlivých dílů na stopáž celovečeráků. Českým tvůrcům také nikdy neodpustím, že mezi trojkou a čtyřkou přeobsadili Gaetana Cariddiho v dabingu, a skvěle nenápadného Tomáše Topfera nahradil (samozřejmě mrazivě přesný a úžasný) Přeučil. Kdyby v první řadě nemluvil postavu novináře Santamariu, neprotestuju. Stejně tak skvělý Vinklář se po prvních dvou řadách převtělil z Ravanusy do Loutkáře, ke škodě vytrénovaného ucha českého diváka (stejně tak si Gedžitka Eva Spoustová střihla roli Corradovy dcery Paoly a ve čtvrté řadě pak dceru Loutkáře, k přeobsazení došlo v mnoha případech, což celkem chápu, protože se v seriálu vystřídalo velké množství postav, ne všichni jsou ale tak snadno postřehnutelní a rušiví). Jinak ovšem dabing na špičkové úrovni, a zážitek z prvních 24 dílů velmi mocný. V jednom z dílů čtyřky navíc svléknou krásnou Simonu Cavallari, a já si marně srovnávám, jestli byla ze všech Corradových žen tou nejhezčí. Asi ano. Zmínil bych ještě mužného Luigi Di Fiore v roli policisty jezdícího na motorce. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

I po letech, po třetím nebo čtvrtém shlédnutí - stále perfektní. Geniální hudba Ennia Morriconeho, plejáda charakterních, výrazných a přesných herců v čele s nesmrtelným Michelem Placidem, silný příběh, neopakovatelná atmosféra... Musím vyzdvihnout i povedený český dabing. Série Chobotnice zrála jako víno a čtvrtá série patří k jeho vrcholům. Další ročníky už byly slabší, legendu Corada Cataniho již nepřekonal nikdo. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama