Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Salvatore Frolo, jehož manželka a dcera se staly před lety obětí mafie, zastřelí majitele kasina Antonia Tindariho. Při vyšetřování přichází policejní komisař Corrado Cattani do styku s bankéřem Tano Carridim, který se snaží získat s podporou mafie kontrolu nad mezinárodní pojišťovnou. Aby toho dosáhl, přinutí významného italského bankéře ke svolení oženit se s jeho dcerou Ester. Otec Ester nakonec podlehne vydírání a spáchá sebevraždu. Ester se však přes odpor Corrada rozhodne s Tanem zůstat, aby odhalila jeho tajemství a pomstila otcovu smrt. Komisař s velkým úsilím rozkrývá složitou korupci vedoucí od regionálních politiků až k nejvyšším státníkům země. Zjišťuje též, že Frolova dcera není mrtvá a v jejím hrobě nachází prázdnou rakev. Když se nakonec Cariddimu podaří ovládnout pojišťovací společnost, události naberou rychlý a tragický spád... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (50)

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je smutnou pravdou, že většina detektivek se potýká s plytkým, nereálným dějem a logickými kiksy nezřídka hraničící s trapností. Chobotnice nutí diváka naopak přemýšlet v souvislostech. Nabízí skvěle vykreslené psychologie postav, s některými z nichž se může divák ztotožnit. To vše podporováno vynikající hudbou Enniho Morriconeho. Čtvrtou sérii řadím mezi nejlepší; a má oblíbená postava? Ano, Tano. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak predsa dokázali autori ešte posunúť laťku vyššie! Flooyden presne vystihol všetky atribúty, ktoré stoja za to. Oceňujem predovšetkým nadčasovosť tohto dielka, ktoré je aktuálne aj dnes a nielen v Taliansku. Klobúk dole predovšetkým pred scenáristami...geniálne odvedená práca. A Tano - to je kapitola sama o sebe, jeden z najcharizmatickejších záporákov v dejinách kinematografie! ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabší třetí řadě je čtyřka opět něčím strhujícím - zatímco v prvních řadách Cattani bojoval proti byznysmenům, kteří byli na mafii navázáni, tak nyní přichází na řadu Capo di Tutti Capi Havran a po boku Corrada se objevuje krásná soudkyně, kterou teda taky znásilněj , ale ta pak potáhne prapor proti mafii dál. ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Brilantní scénář, napětí, dobré akce, zápletky. K tomu nutno připočíst depresivní, ale na míru seriálu výborně šitou hudbu a skvělé herecké výkony v čele s Placidem. Vyvrcholení v rámci celého seriálu Chobotnice. Mafiánské podsvětí je zde vykresleno možná reálněji, než si myslíme. Výborný tým Corrada Cattaniho zlikviduje nezvykle dost mafiánů (pěšáků odvádějících nadmíru hnusnou práci), Cattani pozná, kdo je loutkář. V posledním díle to vypadá na triumf policajtů, ale ve finále to vezme strhující a tragický zlom. Pátou sérii si již nepamatuji. Tipuji však, že tvůrci nechali zničit všechny Cattaniho parťáky ze čtvrté řady, kterou považuji za výjimečný divácký zážitek. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší kriminální seriál všech dob(minimálně I.-IV.série). Nikde jsem nezažil tak bolestivé ztvárnění permanentní porážky dobra prostřednictvím těch nejcivilnějších a nejchladnokrevnějších krutostí. Únosy, drogy, výhružky rodinám a jejich krutá naplnění. Smrt drtivé většiny těch odvážných a dobrých ať už se jejich těla najdou rozstřílena desítkami kulek kdesi ve vracích aut na opuštěné silnici, či s jednou nečekanou kulkou do týla kdekoliv ...třeba ve frontě na kafe. Oproti tomu nehynoucí triumf mafie. Všechno nebývale hmatatelné. Když ještě uvážím, že Morriconeho soundtrack k tomuto seriálu osobně navrhuji za nejgeniálnější hudební dílo určené pro filmovou tvorbu, uvědomuji si, že právě píši recenzi ne jednu ze stovek dalších, ne abych vyjádřil své hodnocení, ale abych napsal cosi jako milostný dopis k tomuto pro mne nazapomenutelnému projektu. Ačkoliv bych pochopitelně našel dílčí chybičky, tak síla celého díla na ně dá hodně rychle zapomenout. Klasika, kult a slzy za které se nestydím. 100% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Vila, ve které spolu žijí Ester Rasi Cariddi (Simona Cavallari) a Tano Cariddi (Remo Girone), je ve skutečnosti Villa Melzi d'Eril v Bellagiu v Itálii. Vila, kde bydlí Antonio Espinosa (Bruno Cremer), je ve skutečnosti Villa Giovanelli Fogaccia v Římě v Itálii. (Cucina_Rc)

Reklama

Reklama