Reklama

Reklama

Půlnoční evangelium

(seriál)
  • USA The Midnight Gospel
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vesmírný reportér překračuje v simulátoru univerza hranice ulítlých světů a řeší existenční otázky týkající se života, smrti a všeho mezi tím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

v posledních letech vzniklo hodně animáků,které byly jiné,originální a nebály se vážných témat (Rick & Morty,BoJack Horseman,...),ale nebylo to nic v porovnání s Midnight Gospel,které se úplně vymyká všemu a nabízí naprosto nečekanou podívanou.Osobně jsem dopředu taky nevěděl co čekat,ale že dostanu animovaný podcast,který celou dobu působí jako by byli animátoři na tripu a který řeší tak závažná témata jako legalizace drog,pomíjivost života,smrt atd jsem absolutně nečekal.Vše je navíc umocněno tím,že to co se děje na obrazovce se velmi často - skoro pořád - úplně míjí s tím o čem se zrovna vede hovor.Popravdě mi chvíli trvalo,než sem si zvykl na celý ten koncept,ale postupem času mi úplně učaroval a některé dialogy mě zasáhly přímo na komoru a jako zlatý hřeb pak přišel poslední - nejlepší díl.Rozhodně to není seriál pro diváka který očekává bezmyšlenkovitou zábavu,ale kdo o určitých věcech alespoň občas zapřemýšlí,měl by mu dát šanci protože to je skvělá věc,která si nakonec tu pátou hvězdu zaslouží...85% ()

thommas 

všechny recenze uživatele

Nadrogovaná adaptace podcastů Duncana Trussella v duchu animátorské školy George Dunninga, která by zapadla na popůlnoční vysílání Adult Swim. Žánrový wow efekt funguje jen tehdy, pokud jste v životě neviděli jediný animovaný autorský dokumentární film. Kombinace dvou relativně kvalitních věcí (zhuleného filosofování o životě/smrti a cestě od jednoho ke druhému + slibného animáku talentovaného týmu na moderní WTF-dada vlně) vytvořila náhodný signál s rovnoměrnou výkonovou spektrální hustotou: soustředit se pořádně nedá ani na jedno. Kdo tušil, že chaos může být taková nuda... ()

Reklama

Vanchovi 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že mám rád takéto filozofovanie, vydržal som len 2 časti. Nájdu sa tam aj zaujímavé pasáže, ale len audio, keďže vizuál je jeden veľký grc, aj keď mi je jasné, že to bol asi zámer tvorcov. Nie som síce grafický guru, ale tak to nejak si predstavujem, že by vyzeral prvý pokus animácia laika, ktorý si stiahol nejaký program na vytváranie animácie. Obsah prevyšuje formu. Chápem, čo sa na tom ľuďom môže páčiť, ale toto ja nedávam. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jako naprosto chápu ty kterým se to nelíbí, ale tenhle seriál/podcast skrývá tak strašně moc životní pravdy, že je to až neuvěřitelný. Chápu že existují lidi které to nezajímá a nevidí to, potom to pro ně musí být strašný nesmysl. Já si to fakt užil. /tohle se fakt nedá hodnotit objektivně, ale pocitově a pak je to prostě na 5*/ ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

úplne rozumiem všetkým tým slabým hodnoteniam a nemám nič proti. Toto bola veľmi zaujímavá vec. Dostal som odporučenie od môjho kamoša ktorý je nonstop zhulený takže som bol zvedavý čo to bude :D. A môžem povedať že som nič také predtým nevidel. Úžasný svet/svety ktoré vyzerajú ako keby ich vytvoril totálne zhulený človek ale vďaka tomu majú čaro ktoré ako keby vypadlo zo sna malého chlapca kde veci fungujú aj keď nedávajú zmysel. A to som si neskutočne užíval. Kam sa nato hrabe Rick a Morty. A potom sú tu tie dialógy. Tie skrývajú neuveriteľnú hĺbku o témach ktoré sú pre človeka zložité. A nič také úprimne už podľa mňa nenájdem. Ale musím uznať že po 15minútach dialógu o zmysle života smrti a ďalších podobných veciach to už začalo byť nudné. Ale ako hovorím. Už nič s takouto kreativitou v animácií a úprimnosťou v zložitých dialógov o živote už nenájdem. Len škoda že som nemal žiadnu zelenú, verím že by som si to užil mnohonásobne viac :D ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Ve scéně, kdy prezidentův (Johnny Pemberton) pomocník při útěku otevře tajné dveře, dojde k chybě, při níž se názvy knih změní poté, co pomocník vybere knihu. (KGBelik)
  • I přes velkou fanouškovskou základnu byl seriál hned po první sérii zrušen kvůli finančím problémům. (KGBelik)
  • V epizodě je naznačeno, že Clancy (Duncan Trussell) byl kdysi drogově závislý a možná stále je. (KGBelik)

Reklama

Reklama