Reklama

Reklama

Půlnoční evangelium

(seriál)
  • USA The Midnight Gospel
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Vesmírný reportér překračuje v simulátoru univerza hranice ulítlých světů a řeší existenční otázky týkající se života, smrti a všeho mezi tím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (40)

Othello 

všechny recenze uživatele

Upachtěná snaha vytěžit co nejvíce bodů z meme formátu "wholesome weirdness". Je to ale strašnej fejk. Tahle instantní "divnost" není originální už deset let, všechno to tady už bylo. Dobrý, poslali jste hrdinu na smetanovou planetu ve formě chobotnice, proč? Protože sranda. Ale dyk na tom neni nic legračního. Jaktože ne, vždyť je chobotnice. Zastřelte se. Simono já jsem totálně psychicky na dně, úplně v prdeli kurva, reálně už nemůžu dál. Poslouchali jste alespoň ty strašně hluboký monology, co tam celou dobu jedou? Jak neustále odbočujou, kloužou po povrchu a často se neuzavřou, jakkoli se seriál tváří jinak? (protože hrdina je neustále komentuje slovy "wow", "you actually have right" a "I didn't think about this like that before" a to nezřídka v okamžiku, kdy ještě nebylo nic určujícího řečeno) Tohle je koncept, který dobře zní, dobře se prodává, ale nezávidím těm, kdo se na něj dívají a stále sebe přesvědčují, že je to něco unikátního, osobního a intelektuálně naplňujícího. Koneckonců tohle je přesně ten typ seriálu, který vám dá dohromady umělá inteligence. Fuck the fakers. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Jako naprosto chápu ty kterým se to nelíbí, ale tenhle seriál/podcast skrývá tak strašně moc životní pravdy, že je to až neuvěřitelný. Chápu že existují lidi které to nezajímá a nevidí to, potom to pro ně musí být strašný nesmysl. Já si to fakt užil. /tohle se fakt nedá hodnotit objektivně, ale pocitově a pak je to prostě na 5*/ ()

Reklama

thommas 

všechny recenze uživatele

Nadrogovaná adaptace podcastů Duncana Trussella v duchu animátorské školy George Dunninga, která by zapadla na popůlnoční vysílání Adult Swim. Žánrový wow efekt funguje jen tehdy, pokud jste v životě neviděli jediný animovaný autorský dokumentární film. Kombinace dvou relativně kvalitních věcí (zhuleného filosofování o životě/smrti a cestě od jednoho ke druhému + slibného animáku talentovaného týmu na moderní WTF-dada vlně) vytvořila náhodný signál s rovnoměrnou výkonovou spektrální hustotou: soustředit se pořádně nedá ani na jedno. Kdo tušil, že chaos může být taková nuda... ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

The Midnight Gospel se zcela vymyká standardům seriálové tvorby. Zaobírá se souvislostmi transcendentního významu, což může být intelektuálně podnětné nebo inspirativní, ale skutečné pochopení je v těchto záležitostech možné pouze přímým osobním zážitkem. Percepční náročnost je poté umocněna nebývale imaginativní animací, která tříští pozornost publika tím, že se mnohdy pouze samovolně odvíjí na pozadí bez zjevné relevance k diskutovaným tématům. Mainstreamový divák, který si seriál pustí v očekávání oddechové zábavy, hned po úvodní epizodě vyklidí pole s výrazem vyorané myši. Já byl naopak tímto projektem bezvýhradně uchvácen a hodnotím prostřednictvím pěti slabších hvězd. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

The Midnight Gospel, alebo ak chcete "Půlnoční evangelium" je podarený záhul moderátora, ktorý so svojim vesmírnym simulátorom obchádza rôznorodé planéty a točí rozhovory s osobami kontrastného sociálneho postavenia o témach ako sú náboženstvá, posmrtný život, budhizmus, balzamovanie, špiritizmus, kresťanstvo, rasizmus, sociálne problémy či rakovina. Zvuková stopa, ktorú počas celého seriálu budete počuť bola prevzatá z podcastov Duncana Trussella menom The Duncan Trussel Family a po vizuálnej stránke sa o projekt postaral Pendleton Ward, ktorý sa preslávil ako tvorca dnes už kultového seriálu (nielen) pre deti - Adventure Time. Na seriál sa nedá pozerať objektívne. Jedná sa o čisto subjektívne umelecké dielo, ktoré buď oceníte a budete sa spolu s tvorcami ponárať do fantastického sveta vesmíru a svojrázneho prevedenia rozhovorov, kedy vizuál rozpráva rovnako diverzný príbeh ako jeho audio podkres, alebo budete zhnusení z toľkého filozofovania v podstate nad ničím. Niektoré príbehy sú menej pútavé než iné, ale osobne asi skôr záleží na vašich osobných preferenciách. No, ak vás takáto zápletka moc nezaujíma, tvorcovia sa rozhodli napchať ešte tretiu príbehovú linku, ktorá všetky epizódy spája do jedného príbehového celku. Najviac som si užil koniec seriálu, ktorý využil svoj nápad naplno a dokáže naraz v divákovi vyvolať veľmi zvláštne a dojímavé pocity. Aby som to, ale zhrnul Clancyho Gospelák dua Ward, Trussell je obzvlášť zaujímavý experiment, ktorý vám vytrhne z hlavy mozog, hodí ho do mixéra, následne vám ho vráti naspäť a pokúsi sa o to ešte niekoľkokrát počas dlhšieho sledovania. Pre konzumného diváka to bude strata času, ale pre umelecky zameraného diváka či filozofa to bude skvelý nález. Ak by som to mal hodnotiť dal by som tomu sedmičku. Dostal som veľmi fajn výsledok, ktorý poukazuje na to, že Netflix sa nebojí nechať svojim tvorcom voľnú ruku, a že tradičná západná animácia s nástupom Anime a CGI ešte stále nie je mŕtva. Krása... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Vesmírné rozhovory jsou odvozeny ze skutečných rozhovorů v podcastu Duncana Trussella „The Duncan Trussell Family Hour“. (KGBelik)
  • V epizodě je naznačeno, že Clancy (Duncan Trussell) byl kdysi drogově závislý a možná stále je. (KGBelik)
  • V seriáli môžeme vidieť niekoľko referencii na Rama Dassa – amerického spirituálneho učiteľa, psychológa, spisovateľa a popularizátora psychedelík. V 2. epizóde hovorí Annie (Anne Lamott) Clancymu (Duncan Trussell), že jej Dassove knihy pomohli čeliť strachu. Na konci 8. epizódy si Clancy sadne k postave, ktorá má Rama s najvyššou pravdepodobnosťou predstavovať. Keď sa Clancy spýta na to, či je mŕtvy, alebo nie, tak mu postava povie jedinú vetu: "Just be here now..." "Be Here Now" je názov Ramovej najslávnejšej knihy pojednávajúcej o východnej filozofii, jóge a meditácií. (Circumscriptor)

Reklama

Reklama