Reklama

Reklama

Jednotky vesmírného nasazení

(seriál)
  • USA Space Force
Trailer
USA, (2020–2022), 8 h 44 min (Minutáž: 25–37 min)

Kamera:

Simon Chapman

Hrají:

Steve Carell, John Malkovich, Ben Schwartz, Diana Silvers, Tawny Newsome, Jimmy O. Yang, Don Lake, Lisa Kudrow, Owen Daniels, Hector Duran, Dan Bakkedahl (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(17)

Obsahy(1)

Armádní generál se neochotně spojí s výstředním vědcem, aby společně připravili ke startu nový útvar americké armády: Vesmírné síly. (Netflix)

Recenze (122)

T2 

všechny recenze uživatele

Prvotný nápad ako akási paródia na ozbrojené sily siahajúce zo svojou ochranou až do vesmíru vôbec nie zlé. Len tá nevyrovnanosť medzi dielmi, obsahová stránka a hlavne účelova trefnosť chýba. Herci viac menej v pohode, neprehrávajú, má to ako také stráviteľné zázemie, zbytočne to nehaluzí na pofidérnosti. /50%/ ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ne všechny vtípky tvůrcům vycházejí, ale celkově hodně povedená komedie a to nemám tento žánr až tak v oblibě. Ale dobré satiry trefující se do Trumpa a současné politické situace není nikdy dost a skvělého Stevea Carella jakbysmet. Za mě tedy spokojenost a doufám v druhou řadu. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Nakonec dost v pohodě. Carell a Malkovich to neuvěřitelným způsobem táhnou (překvapivě i emocionálně), zatímco ostatní jsou trochu do počtu. Bizarní gagy se občas netrefí do vkusu (některé zas trefí jackpot) a vlastně celková nekonzistentnost materiálu škodí nejvíce. Přesto jsem se velmi bavil, postavy oblíbil a druhou sérii bych si dal více než rád. Držím palce! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Space War! Jako je to ujetý, nevyvážený, Malkovich tam všechny o několik tříd přehrává, a má to v průměru jeden dobrej moment na dva díly. Ale z nějakého důvodu mě to bavilo od začátku až do konce a mám pocit, že by z toho mohla v další řadě být vyloženě slušná podívaná. 6/10 ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Mně se na Space Force líbí, že právě nejde o sérii prvoplánových nesouvisejících skečů, ale o dobře provázanou spleť promyšlených vtipů, situačních gagů i trochu kameňáků v pozadí, která ale funguje díky vynikajícímu herectví nejen hlavních představitelů. Navíc má každá epizoda nějaký jednotící rámec, který se jí táhne jako červená nit, a díky tomu humor a vtip přirozeně vyplývá ze situace. Daří se tak balancovat na té správné straně hrany trapnosti a absurdního humoru, což je přesně to, co velmi dobře hraje na mou strunu. Komu takový styl nesedí, bude rozčarován. Já jsem v zásadě nadšený a těším se na další sérii. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Chci umět vysvětlit svým voličům, kteří nemají na jídlo, proč potřebujete pomeranč za 10.000 dolarů." Tak to je jednoduchý - v armádě nezáleží na penězích, ale na lidech. I když skafandry jsou mnohem dražší než astronauti, takže to je asi ta výjimka potvrzující pravidlo. Ale ono je to jedno, protože tohle je hovadina, která mě bavila a poučila. Třeba o tom, že Měsíc je přirozený prostředí vlkodlaků.  To mě třeba ve škole vůbec neučili. A taky mě neučili zpívat Kokomo, tak jsem výuku přenechal báječnýmu zpěvákovi a vynikajícímu tanečníkovi generálu Nairdovi, jehož interpretace je prostě vesmírná. Jo a ten seriál měl být o hodně vtipnější ve chvílích střetů zelenejch mozků s logikou, ale bohužel zůstalo jen u náznaků. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Parodie na všechny možné vesmírné seriály. Vrcholem je poslání indické uklízečky s papouškem do vesmíru a zrádný šimpanz kosmonaut. Bohužel je to nevyvážené a na jeden skvělý fór jsou dva průměrné. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obě verze Kanclu se mi obloukem vyhly, v kontetxu tohoto seriálu je pochopitelně důležitý ten americký remake s mým oblíbencem Stevem Carellem a společným tvůrcem, jež má dle mnohých s Jednotkami vesmírného nasazení dost společného. Musím říct, že první díly se u mě nenesly v duchu extatického smíchu, ale i tak mě to bavilo a i díky střídmé 30ti minutové stopáži jsem rád pokračoval dále. Určitě mě ohromil rozpočet seriálu a výprava, jež musel být v kontextu sitcomu obrovský a na ty záplavy smíchu kolem poloviny nakonec taky došlo. Signifikantní je Carellova chemie s další legendou Johnem Malkovichem, jež se postará o mnoho humorných situací. Další řadu si rád dám a doufam, že bude. A třeba se dostanu konečně i k tomu Kanclu (stalo se).. Druhá série byla nepochybně horší než první (u sitcomů však tolik nevadí snížení budgetu), trvalo mi přes rok těch 7 dílů dokoukat a ačkoliv mě mrzí zrušení už kvůli tvůrcům, vlastně mi tolik nevadí, že se dalších dílů už nedočkáme. Carell je stále jeden z mých nejoblíbenějších herců a ačkoliv se mu tentokrát nepovedlo mě tolikrát rozesmát, věřím, že další projekt bude štěstí a vlastně bych byl rád, kdyby znovu spojil síly s Gregem Danielsem na něčem novém. I když se to asi už nestane.                                                                   |S1: 4/5 | S2: 3/5 | ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čím raději máte vesmír a jeho dobývání, tím víc vás bude tenhle seriál bavit. Je to především komedie se skvělým obsazením (Steve Carell a John Malkovich jsou dvojice, kterou bych dokázal sledovat hodiny a hodiny), ale potěšilo mě, že to na druhou stranu není jen legrace a že postavy mají i svoje vážnější lidské momenty a že stejně jako o smích jde o příběh, který se postupně hezky vyvíjí. Co do komedie z dílů jasně vyčnívá ten druhý, při kterém jsem se smál od začátku do konce, ale vážně to neznamená, že bych se u ostatních nebavil. Druhou řadu bych prosil co nejdříve. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Extrémně příjemná komedie. Nic vyčpělého. Není to jako další desítky jebáckých sitcomů, které americký televize chrlí. Je to prostě Carellovina. A John Malchovic? Gosh, ten borec je prostě boží! Ale moc boží. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ťažko hodnotiť. Miestami bol ten humor tak trápny a idiotský, že mi pomrvilo obočie. A miestami zase celkom OK, dokonca som mal dojem mierneho záblesku inteligencie, hlavne keď išlo o opis súčasnej politickej situácie. Priemer. 60/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár hercov je tu trochu nevýrazných, to je asi jediný výraznejší problém. Páči sa mi ale ten tím a vychádza im dosť inteligentných vtipov. Občas neustrihnú scénku hneď po vtipe, ale ukazujú ešte reakcie a je to dosť prdel. Malkovich odpustí, najlepší sú otec s dcérou Carell a Diana. Mám to celkom rád. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

3,5 Space Force má dobré nápady, místy je hodně vtipné, místy moc ne. Je to takový trochu rozpolcený seriál, rozhodně to není klasický sitcom. Carell a jeho pěvecké kreace jsou super. Doufám, že druhá série (pokud bude), zodpoví otázku, jak se Lisa Kudrow dostala do basy :-) ()

Revanx 

všechny recenze uživatele

Cele zle, 10 casti hlupej nudy. Okrem obcas zabavneho Malkowicha Space Force nema co ponuknut (a to zboznujem Carella). ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Greg Daniels dokazuje, že nejen Michael Schur může být slavné jméno na poli sitcomů. Líbilo se mi, že s každým dalším dílem ubylo cringe humoru tolik typického pro Kancl a přibylo radosti a entuziasmu, což je zase doménou Parks and Recreation. Solidní rozlet, seriál může klidně mířit až ke hvězdám, pokud mu Netflix dá šanci a nepřistřihne mu křídla. Tak bych shrnul dosavadních deset dílů. Utkvělo mi z nich v paměti několik momentů - mnoho z nich zábavných (zejména support cast v čele s vynikajícím Johnem Malkovichem, je tam znát podobná "osobitost", kterou jsem měl rád i v Parks and Recreation), některé dojemné (zde exceluje ústřední rodinné duo/trio Carell/Silvers/Kudrow), a pár neskutečně hloupých - tomu nasadil korunu desátý díl a většinu mé natěšenosti na budoucnost tak zabil - zejména to byl vykonstruovaný dvojitý cliffhanger, ke kterému jsme se dostali (a pravděpodobně mohli pouze dostat) náhlou hloupostí téměř všech zúčastněných. Nad tím už nelze pouze přivřít oči, na to si je člověk musí schovat do dlaní a udělat tzv. double facepalm. Ale ruku na srdce - ani Kancl ani Parks and Recreation neměli první řadu bez chyb. ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Silnější trojkové hodnocení. Je to fajn oddechovka ve stylu seriálu z roku 2015 The Brink s Jackem Blackem. Ústřední dvojice Carrel - Malkovich to solidně drží a má to fajn dialogy. Škoda těch hluchých míst, kterých je bohužel spousta. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Představte si alternativní universum, ve kterém trochu umírněnější Michael Scott místo prodeje papíru sbírá generálské hvězdy. Nutno říct, že nápad samotný má ohromný potenciál a hlavní herecká dvojka má také co nabídnout. Bohužel se nejedná o střelenou satiru nejvyšších postů Států, nejde o bláznivou jízdu na lince Země - Měsíc. Space Force se snaží působit reálným dojmem a přestože zde satira je, je jí moc málo. Na komediální seriál prostě není SF dostatečně komické, sem tam se usmějete a sem tam se povede dost dobrá narážka, ale v konečném součtu to jednoduše nestačí. Příběhově má seriál hlavu a patu, což je obrovské plus, jen bych se na místě tvůrců zkusil utrhnout ze řetězu a doručit divákům pořádné záchvaty smíchu. ()

scroochy 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdičky s odřenýma ušima. Přimhouřil jsem oko díky mojí slabosti pro Carella, Schwartze a vesmírnou tematiku, jinak je to spíš na dvě hvězdičky. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Ačkoli se tady jedná o téma mně blízký a je to pro mě vlastně seriál z ranku Silicon Valley/Mythic Quest, tak HBO i Apple se s tím poprali daleko líp. Protože vedle tématu tyhle seriály staví na postavičkách, což v tomhle případě na rozdíl od předchozích dvou jmenovaných úplně nevyšlo. Ať se totiž Carell snaží, jak se snaží, tak mě prostě nesedí a jeho postava je ve většině případů nezajímavá a nevtipná. A v tomhle není jediná. Druhá hlavní postava, kterou hraje Malkovich je totiž stejně nevýrazná a trochu jí zachraňuje právě alespoň jeho hereckej projev. Lehce to tak zachraňujou aspoň vedlejší figurky Carellovo asistenta a Jian Yang... ehm, teda Chan, kterýho si půjčili ze Silicon Valley a kterej tam stejně válel 10x víc za použití 10x míň slov. A pak je tu Fuck Tony, kterej funguje naprosto bez problémů. Jenže vedlejší postavičky to nemůžou táhnout a když je kromě projevů Fucka Tonyho a pár dalších výjimek jinak celej humor takovej unylej a nedokáže dát ten takzvanej "punch", tak je to prostě špatně. A stejně špatně je i to, že tu moc nefunguje ani dramatická stránka věci. Je docela zvláštní něco takovýho napsat, ale český Cosmo tu cestu na Měsíc zvládlo o dost líp. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Zemřel herec a komik Fred Willard

Zemřel herec a komik Fred Willard

16.05.2020

Ve věku 86 let zemřel legendární herec a komik Fred Willard, hvězda filmů režiséra Christophera Guesta Vichřice nebo Nejlepší show. Smrt oznámila manželka Guesta Jamie Lee Curtis. Willarda diváci… (více)

Reklama

Reklama