Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Výborné a netradiční drama o slabosti, strachu a víře... Řemeslně velmi zručně natočený psychologický scifithriller s hororovými prvky a náboženským nádechem. I když po skvěle budovaném napětí v úvodu filmu M.N.S. trošku podléhá >svým vlastním< klišé, Mel Gibson by mohl >trošku méně< hrát (očima a mimikou vůbec :-) a ty dětičky by nemusely být tak dokonalé, krásné, inteligentní a statečné - a nakonec i reálné záběry >emzáků< trošku shazují tu mysterióznost děje, pointa je nakonec tradičně shyamalanovsky vydařená. Ano, nakonec vše je osudově dáno, vše do sebe zapadá a je tak, jak je předurčeno a jak má mýt... Vlastně - jak osudově? Ne! Vše je otázkou víry, neboť vše je řízeno tak, jak předurčil Bůh! A vlastně nakonec ani tak nejde o to náboženství... - - - P.S. Bůh není! Není důvod... °-| ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard : 1. Main Titles ,2. First Crop Circles ,3. Roof Intruder ,4. Brazilian Video ,5. In The Cornfield ,6. Baby Monitor ,7. Recruiting Office ,8. Throwing A Stone ,9. Boarding Up The House ,10. Into The Basement ,11. Asthma Attack ,12. The Hand Of Fate - Part I ,13. The Hand Of Fate - Part II , ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako sviňa, tak okomentoval Znamení jeden z mých spolustudentů. A já nemohu než souhlasit - co se sakra se Shyamalanem stalo? Kde je atmosféra, která se dala v Šestém Smyslu takřka krájet? Celý film na mě působil jako kdybych to všechno už někde viděl - druhá polovina filmu je jako úryvek z Wellsovy Války Světů aneb co se během ní dělo na jedné zapadlé farmě. A závěr filmu mě dorazil úplně. Poslední scéna vzbudila v půlce sálu jen pochybovačné úsměšky, jen romanticky laděná děvčata zamáčkla slzu. Abyste se nemýlili - Šestý Smysl si cením vysoko (ovšem jen díky tomu zážitku prvního vidění, napodruhé a vícté se mění v takřka tuctovou lekačku) a Vyvolený je taky jeden z mých oblíbených - hlavně kvůli hudbě a kvůli tomu, s jakou úctou se tam mluví o comicsovém umění, ale tohle už nějak nebylo ono. Za skvělý kontrast mezi vtipnými scénkami a "napětím" (takřka výhradně díky dětským hercům a Joaquinu Phoenixovi) a za hudbu Jamese Newtona Howarda dávám ty dvě hvězdy. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Skvělý film na hranici thrilleru a sci-fi hororu. Atmosféra budovaná spíš pouhým naznačením než přímým setkáním je úžasná (škoda finále - ale dalo se skousnout). Hudba vynikající a výkon Mela Gibsona opravdu výborný. Doufám, že tenhle "Pan" režisér má pro nás přichystány další a další kousky, protože je podle mě opravdu geniální ! ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Shymalan umí. O tom se přít nemá vůbec cenu. Veškerý strach a napětí je budováno s precizností švýcarských hodinek. Ví přesně, kdy postrašit a zároven i kdy diváka uklidnit. Paralela s Hitchem není vůbec scestná. Téma, přestože není nijak originální, se dostává svým zpracováním jiné dimenze filmové tvorby. Mohl bych zde říct, že se jedná o perfektní horor, jen kdybych to přepnul 10 minut před koncem. Konec působí tak směně a trapně, že jsem se až zděsil jestli to točil stejny maestro, na kterého jsem se díval po celou dobu. Tak tedy nebýt toho "strašidelného" konce, bych tomuto filmu mohl vytknout opravdu málo (i to že jsem se u toho opravdu ale opravdu bál), ale takto to mohu hodnotit jen ztěží nadprůměrně. Shodil sis to sám Shyamalane a dobře to víš! ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Scéna, ve které se Graham (Mel Gibson) loučí se svou ženou, byla natočena 12. září 2001, tedy den po teroristickém útoku na New York. (simmiem)
  • Rodina se schovává ve sklepě, který byl kdysi používán jako sklad uhlí. Ve Wellsově "Válce světů" se hlavní hrdina schovává před mimozemšťany v boudě, která také sloužila jako sklad uhlí. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama