Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

novoten 

všechny recenze uživatele

Když víra neznamená nutně Boha, když znamení nenutí přidat se ke spolku bláznů, když minulost má tajemství, které se dá rozluštit až v pravou chvíli - a když Mel Gibson zahraje životní roli. Tak tehdy přichází pocit, že jeden malý nenápadný Ind je s definitivní platností génius jak příběhu, tak režie a že mě nikdy nedokáže zklamat. A ten pocit už se mě nakonec drží pěkných pár let. Když dokáže během jediného záběru přejít z upřímného rodinného dramatu do téměř nevydýchatelné thrillerové situace tak, že mě první bere za srdce plnou silou a druhé mě napíná k prasknutí, dokazuje své umění žánrové nezařaditelnosti (které pak dovedl na nebeskou úroveň ve Vesnici). Nejen za něj se budu každé dva roky na nový snímek třást. ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

M. Night Shyamalan rozehrál ve svém snímku ZNAMENÍ velmi zajímavou „partii“. Na povrchu rozehraný napínavý příběh (thriller) skrývá ve svém nitru velmi silné, filozoficko-psychologicky laděné drama o opodstatněnosti (v tom nejlepším slova smyslu míněné) víry. Tímto směrem se pak snímek dotýká problematiky štěstí, náhody, strachu či naděje. ZNAMENÍ je výborně zpracován. Po formální stránce se mu nedá snad (téměř) nic vytknout - kvalitní scénář je Shyamalanem skvěle zpracován, hudební složka (Jamese Newtona Howarda) ani v jednu chvíli nezklame, herci podávají velmi dobré výkony. Je s podivem, jak vypjatou atmosféru dokáže Shyamalan vytvořit za použití tak „skromných prostředků“ - zvuk, hluk, stíny, mihotání se postav etc. Shrnuto a podtrženo: Shyamalanův opus beru za velmi kvalitní drama, thriller a sci-fi. Za horor ho však já osobně nepovažuji. Ale o to vlastně asi v tomto snímku ani nejde ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: M. Night Shyamalan .. Dokonale, originálně a bravurně zpracovaný útok mimozemšťanů na Zemi! Shyamalan zase dokazuje, že je scénáristický genius a režijně si vede stejně tak dobře! Jednoznačně vrchol jeho tvorby. Strach, napětí a hutná atmosféra jen na základě toho, že "nic" nevidíte. Celé Znamení je pouze vodítko a je jen na Vás, co si domyslíte.. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Shymalan umí. O tom se přít nemá vůbec cenu. Veškerý strach a napětí je budováno s precizností švýcarských hodinek. Ví přesně, kdy postrašit a zároven i kdy diváka uklidnit. Paralela s Hitchem není vůbec scestná. Téma, přestože není nijak originální, se dostává svým zpracováním jiné dimenze filmové tvorby. Mohl bych zde říct, že se jedná o perfektní horor, jen kdybych to přepnul 10 minut před koncem. Konec působí tak směně a trapně, že jsem se až zděsil jestli to točil stejny maestro, na kterého jsem se díval po celou dobu. Tak tedy nebýt toho "strašidelného" konce, bych tomuto filmu mohl vytknout opravdu málo (i to že jsem se u toho opravdu ale opravdu bál), ale takto to mohu hodnotit jen ztěží nadprůměrně. Shodil sis to sám Shyamalane a dobře to víš! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se mi líbí Shyamalanův styl, kdy do velkolepého příběhu nasadí skromné postavičky se svými problémy, které se ho vlastně ani nechtějí účastnit (čímž se úspěšně vyhýbá klasickým hrdinným klišé typickým pro béčkové filmy) a hlavně staví celý film na hutné atmosféře a kvalitní pointě, ovšem na stranu druhou je škoda, že mimozemská invaze, která měla být ve filmu ústřední, zůstala jaksi nevysvětlena - mimozemšťani přišli neznámo proč, nevzali si nic a bezdůvodně zase odešli, přičemž vláda se místo armádou bránila akorát televizním vysíláním... Ovšem jakmile divák pochopí, že o logičnosti, nebo nedej bože válku tady nejde a ponoří se do velice husté atmosféry, která dokáže diváka vystrašit i bez použití trapných lekaček, film si dozajista užije. Shyamalan režíruje velice dobře, jen jeho scénáře by to chtělo ještě ucelit a Mel Gibson hrál samozřejmě taky skvěle (citlivě). 8/10 ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Mel Gibson (Graham Hess) si dlouho neuvědomoval, že režisér Shyamalan hraje ve filmu veterináře, dokud se s ním poprvé nesetkal před kamerou při natáčení první společné scény. (becki_tu)
  • Takzvané "Brazilské video" je natočeno klasickou domácí kamerou samotným režisérem Shyamalanem. (becki_tu)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama