Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 180)

Marigold 

všechny recenze uživatele

V něčem velmi vtipná aktualizace žánru invazní sci-fi, v něčem nepříjemně klaustrofobické, v něčem mile nadsazené (kloboučky), v jiných ohledech ale naprosto obtěžkané snahou přesahovat a ukazovat něco víc než komorní příběh rodinné krize obklopené tajemnými znameními zhůry. Bavilo mě to sledovat jako jednu z variant klasického vyprávění o znovu-nastolení autority otce skrze katastrofu. V tomto ohledu to lehce připomíná Spielbergovu Válku světů. Steven je však výrazně lepší vypravěč a bavič, aniž by za Shyem zaostával myšlenkově (ono to ani moc nejde). ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Mrazivý, až hitchcockovský thriller, který musí každého dostat na lopatky. Výborné obsazení a herecké výkony, skvělá atmosféra, podvědomý strach z netušeného a neviděného a pár nekompromisních lekaček...zběsilá jízda ve stopách Šestého smyslu a Vyvoleného je zase dokonalá a jde to tentokrát i bez překvapující pointy (i když tu taková nezřetelná také je). Pokud to s Shyamalanem takhle půjde dál, asi několik z nás v budoucnu umře blahem... ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám jak, když jsem byl malý, jsme se šli podívat na kruh v poli, který se objevil kousek od cesty na Skalky. Vím jak jsem byl vyděšený a zároveň mě to strašně zajímalo. Podivný pocit. Nějak si ho pořád pamatuju. Uvnitř toho kruhu se stébla obilí, nebo co to bylo, zdála být uvnitř prázdná, prasklá a suchá. Jedno jsem si sebou dokonce vzal domů. Dodnes se nepřišlo na to kdo anebo proč to udělal. Jen tu noc před tím, těsně nad ránem prý byla obloha žlutá. Tmavě žlutá. Táta se vzbudil dřív a viděl to. Tam co bylo to pole je teď „milionářská čtvrť“ (baráky pracháčů, sestřina kamarádka tam prý bydlí) a nová cesta co vede směrem ke Kauflandu. Pokaždé když tudy jdu, vzpomenu si na to jak jsem tam stál. Uprostřed toho kruhu. Podivný pocit... ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Skvělý film na hranici thrilleru a sci-fi hororu. Atmosféra budovaná spíš pouhým naznačením než přímým setkáním je úžasná (škoda finále - ale dalo se skousnout). Hudba vynikající a výkon Mela Gibsona opravdu výborný. Doufám, že tenhle "Pan" režisér má pro nás přichystány další a další kousky, protože je podle mě opravdu geniální ! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„A ak necháme stranou možnosť, že nám tu v noci po streche behala škandinávska olympionička?“ Hoci by sa mohlo zdať, že M. Night Shyamalan na seba ŠIESTYM ZMYSLOM a VYVOLENÝM uplietol bič a aj od ZNAMENÍ takpovediac automaticky budete čakať ďalšiu šokujúcu pointu (napr. - je za všetkým v skutočnosti len šialený sused?), výsledok je vyzretý a po stránke rafinovaného scenára vďaka výborne vypointovaným retrospektívam možno ešte lepší! ZNAMENIA sú hravý film so strhujúcim tempom (finále s pohármi vody a baseballovou palicou Joaquina Phoenixa alias dobráckeho strýka Merrilla ma uchvacuje rovnako, ako finále POSLEDNÉHO MOHYKÁNA) a zmyslom pre humor, na ktorom majú podiel pôvabní herci, v čele s vierohodným Melom Gibsonom (kvalitné výkony však podávajú aj deti a Shyamalan osobne). Autor vŕši jednu nezabudnuteľnú scénu za druhou (pes, postava na streche, nôž) a výrazne mu pomáha hudba, kamera, výprava, strih a drobné (no o to účinnejšie) špeciálne efekty. Posledná scéna (zaobíduca sa bez slov) naznačí, že Shyamalan by dokázal nakrútiť kvalitný nemý film. Citlivé ZNAMENIA sa pre mnohých divákov môžu stať osobnou záležitosťou a nejde o to, či ste katolík alebo evanjelik. V niečo veríme všetci. Kino Považan 2002 (2x) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama