Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Graham Hess a jeho rodina žijí na farmě daleko v polích. Jednoho dne se probudí a zjistí, že přímo za jejich domem je obrovský kruh v kukuřičném lánu. Zaslechnou zvěsti o tom, že je to znamení mimozemšťanů. Zvířata v okrese se začínají chovat zvláštně, psi se stávají agresivními. S rostoucím strachem sledují televizní zprávy, které dokola opakují, že znamení v obilí se rychle objevují po celém světě. Kdo jsou jejich tvůrci? Co se jimi pokoušejí sdělit? Čeká Zemi útok? Skutečnosti, které odhalí Graham během vyšetřování tohoto jevu, navždy změní životy jeho bratra a dětí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 181)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jak napsat komentář k tomuto filmu, aby z toho nevznikl spoiler?? po přečtení několika kometářů už stejně skoro všechno řečeno bylo... tak jak začnu.. styl pana režiséra mám ráda.. do svých filmů dává sám sebe... možná je to na škodu.. ale mě se to líbí.. příběh o knězi, který po smrti své ženy, přestane věřit v Boha.. o jeho rodině.. a farmě, kde se záhadně objeví kruhy v obilí... je to opravdu podvod, nebo v tom mají prsty mimozemšťani.. polovinu filmu jste přesvědčeni, že je to opravdu jen podvod... to se ale v průběhu záhadně mění.. k tomu se přidávají malé indicie, které Vám ale přijdou úplně nepodstatné a až v závěrečném dramatu zjistíte tu pointu.. proč to tak vlastně bylo... všechno krásně do sebe zapadlo.. a vy máte aspoň příjemný pocit, že všechno má svůj smysl ;) k tomu ještě skvělé herecké výkony Mela a Joaguina a ostatních.. plus malinkatá rolička i samotného Shyamalana ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

V něčem velmi vtipná aktualizace žánru invazní sci-fi, v něčem nepříjemně klaustrofobické, v něčem mile nadsazené (kloboučky), v jiných ohledech ale naprosto obtěžkané snahou přesahovat a ukazovat něco víc než komorní příběh rodinné krize obklopené tajemnými znameními zhůry. Bavilo mě to sledovat jako jednu z variant klasického vyprávění o znovu-nastolení autority otce skrze katastrofu. V tomto ohledu to lehce připomíná Spielbergovu Válku světů. Steven je však výrazně lepší vypravěč a bavič, aniž by za Shyem zaostával myšlenkově (ono to ani moc nejde). ()

Reklama

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

SIGNS bylo více napřed v reálnosti a tísnivého zpracování (napětí) z mého pohledu než Spielbergův War of the Worlds. Shyamalan je génius a jeho režie stoupá na vrcholek režisérů k mistrům napětí. A ta HUDBA!! Shyamalanův styl vyprávění naprosto zbožňuju, úchvatné nápady a myšlenkové pochody si více než vychutnávám. Filmový štáb odvedl opravdu skvělou práci i v kruhách v obilí, kde Shyamalan nechtěl efekty (jen umožnit tuhle práci sám se svým štábem). Po celý průběh jsme byli v kontaktu tísnivé atmosféry jako u Aliena. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $72miliónovTržby USA $227,966,634Tržby Celosvetovo $408,247,917║ __Dokonalé komorné sci-fi!!! M. Night Shyamalan len dokazuje ako bravúrne dokáže narábať z atmosférou, obrazovo a hudobne neskutočne silné v spojení tejto kompozície, výborné obsadenie, efekt strachu dosiahnutý na maximum a spomienkové sekvencie skvele zapadli do deja. /videl v kine 2x: 100%/ ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Michael mě nezklamal, jen mi potvrdil, že to mít ho v top 5ti současných režisérech není vůbec omyl. Film disponuje skvělým hereckým osazenstvem, precizně sepsaným scenářem a již víše zmiňovanou režií. Myslím že kdybych dal Shyamalanovi natočit reklamu o mléčných výrobcích, tak bych u ní ani nedutal. Atmosféra strachu, napětí a doufání v cosi nedefinovatelného je skvělá a má jen jediný slabší moment a to, když mimozemšťana ukážou na můj vkus až moc dlouho. Jsou filmy, kdy je lepší mystikou opředenou postavu či monstrum radši neukátaz a tím zachovat definitivní napětí, než mu dát nahlédnout do tváře a leckdy to napětí trochu zmírnit. Ne že by ten chlapík z kosmu nebyl děsivý, ale dostal v závěru až moc prostoru což nebylo právě ono. Ale jinak je to skvělý hororový thriller co si na nic nehraje a nabízí spoustu originálních zážitků. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (34)

  • Scéna, ve které se Graham (Mel Gibson) loučí se svou ženou, byla natočena 12. září 2001, tedy den po teroristickém útoku na New York. (simmiem)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Herecký návrat Mela Gibsona

Herecký návrat Mela Gibsona

17.08.2008

Mel Gibson patřil ještě před pár lety mezi největší herecké hvězdy, ale za posledních šest let prakticky nic pořádného nenatočil. Nepočítáme vedlejší role v béčkovém thrilleru Paparazzi nebo podivném… (více)

Reklama

Reklama