Reklama

Reklama

Vynikající psycholog Malcolm Crowe (Bruce Willis) má za sebou traumatizující zážitek. Bývalý pacient se vloupal do jeho domu a dříve než sám spáchal sebevraždu, pokusil se ho zastřelit. Šlo zřejmě o trest za to, že mu nedokázal správným způsobem pomoci. Příští podzim. Doktor Crowe se pohroužil do práce a více než své manželce, trpící vzrůstajícím odcizením, se věnuje novému pacientovi. Osmiletý chlapec jménem Cole Sear vidí v těch nejneočekávanějších chvílích duchy s děsivým zevnějškem jasně prozrazujícím příčinu smrti. Oběšenci, sebevražedkyně, chlapec s hlavou prostřelenou brokovnicí Proč se zjevují obyčejnému osmiletému chlapci z Philadelphie? Chtějí ho děsit nebo snad potřebují jeho pomoc? Doktor je racionální skeptik, ale tragické zkušenosti s podobně postiženým pacientem z loňského roku ho varují před unáhlenými standardními závěry. Ostatně to, že osmiletý Cole Sear skutečně vidí reálně existující duchy, není to největší překvapení, které na Malcolma Crowea čeká... (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Skanor

Skanor (hodnocení, recenze)

Jsem rád, že jsem si nenechal prozradit pointu, jako u Usual Suspects. Nerozumím nechápavým komentářům, za celý film se Malcolm bavil jen s klukem a matka na něj nikdy nezareagovala ani s ním nemluvila. Manželka to samé, když "slavili" výročí, tak řekla jen jednu větu, která do toho zapadala.

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

Já jsem to sledoval poprvé jako děcko a bál jsem po tom, ale teď jsem to dal podruhé a byla to úplná nuda, beze strachu, akce, efekty hrozný, měním hodnocení na 3* :(

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Tak nakonec to nebylo tak šokující jak jsem si někdy v první půl hodině myslel. Tak nějak jsem myslel, že hodinky po tátovi, které nefungují mají spojitost s tím, že Malcolm všude chodí pozdě.. Tedy, že se na konci ukáže, že kluk i Malcolm jsou jedna a tatáž osoba z dvou různých časových rovin..

Přemýšlel jsem o tom, až moc protože je to tak opěvovaný film.. A nakonec docela prostý zvrat, na který jsem přišel už v prvních 20. minutách. Možná za to může to, že už jsem pár podobných děl viděl, ale tady mi to přišlo teda fakt do očí bijící v každé scéně.

vydumnica

vydumnica (hodnocení, recenze)

Mne vrta v hlave, ci ten chlapec TO vedel, tu pointu? Skor si myslim, ze nie, kedze mu prezradil tajomstvo...A vy?

filmator

filmator (hodnocení, recenze)

Uniklo mi, kdo klukovi způsoboval ty modřiny a škrábance. Ti jeho "kamarádi" ze školy?

-Dawe-

-Dawe- (hodnocení, recenze)

Lolos

Stejně si to podle mě užiješ, na poprvé se mi hodně líbila ta pointa ale na podruhé se mi ještě víc líbilo, jak ti to celej film předhazujou a ty si toho stejně nevšimneš :)

Lolos

Lolos (hodnocení, recenze)

Tak už jsem si plánovala nějakou tu dobu mrknout na Šestý smysl.. Zrovna jsem se však dívala na seriál The Office/Kancl (US), kde byli tak hodní a v 3x06 mi prozradili tu zatracenou pointu. Díky moc! :-D

na příspěvěk reagoval -Dawe-

Uživatel Sheffield smazal svůj příspěvek.

betyn

betyn (hodnocení, recenze)

Schuldiner: Jdi do diskuzi a tam ti nekdo poradi..resi se tam toto denne.. ;-)

Schuldiner

Schuldiner (hodnocení, recenze)

Sorry za nehodící se vsuvku, ale nemůžu si pomoci...  Hledám horor, tušim, že mohl bejt natočenej kolem roku 2002 plus minus 4 roky, no a je tam nějakej malej kluk a ten vidí ve tmě duchy nebo nějaký strašáky, takový špičatý obludy, takový zlváštní, schovávají se ve tmě po koutech, u stropu a podobně, už si nepamatuju jestli je jedinej kdo je vidí a nevim vůbec o co tam šlo. Ale bylo to celkem působivý. Hezky udělaný, pokud si dobře vzpomínám. Prohledal sem ČSFD křížem krážem a nemůžu to najít. Předem díky za pomoc od kohokoliv!

Chipsonator

Chipsonator (hodnocení, recenze)

Beckett51: On viděl to co chce, takže mu přišlo normální, s chlapcovou mamkou nemluvil, ani se ona o něm nezmínila před klukem. Nikdo si ho vlastně nevšímal až na kluka.

X-256: To že viděl co chtěl vidět, on myslel že je to zamknuté jako za starých časů, kdy ještě SPOILER: žil. 

X-256

X-256 (hodnocení, recenze)

Chtěl bych poprosit o radu. Nepochopil jsem tu pasáž, kdy Willis několikrát za film bere za kliku od sklepa, aby nakonec před dveřmi uviděl knížky. Co to má značit?

Beckett51

Beckett51 (hodnocení, recenze)

Tommy91: Mě to taky trochu nedává smysl.... žije se svou ženou dost dlouho a nikdy s ní nepronluvil? Nikdyspolu neměli oběd? Divné.

Tommy91

Tommy91 (hodnocení, recenze)

ako nechápem prečo tu všetci tak precenujete ten záver? jak my potom možte vysvetlit ked bol bruce mrtvy, že sa rozprával z jeho mamou ked prišiel chlapec domov?..btw film paradny len ten zaver aj ked som ho priznám sa nečakal taký, my proste nedava zmysel kedže chlapec mal byt jediny kto ho videl 

Folwar.

Folwar. (hodnocení, recenze)

Tak poprvé jsem film viděl až dnes, pointa byla zhruba po dvaceti minutách jasná, ale i tak je to dobrý film. I když některé věci mi tam přišly až moc odbité.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

Uplně parádní film.To rozuzlení na konci sem vubec nečekal.Shyalaman má prostě dobré filmy.Parádní výkon tam dal Haley Joel Osment a Wilis takejc.Parádní příběh.

movemat

movemat (hodnocení, recenze)

Ako je možne že tí duchovia navštevovali chlapca. Odkiaľ vedeli, že ich vidí a počuje. A tá scéna, keď Willis sedel u chlapcovej mamy tiez moc nedáva zmysel. Jak sa ku nej vlastne dostal.

sniper18

sniper18 (hodnocení, recenze)

Tento film ma určite zaujal, príbeh je veľmi zaujímavý, ale určite ho nepovažujem za horor. Na to pôsobí až moc civilne a tak ani to napätie podľa mňa moc nefunguje. Vrcholom filmu je pre mňa rozhodne scéna s kazetou, tá je perfektná. A naopak záver ma moc nezaujal, dokonca ked´ som film pozeral po niekoľkých rokoch druhýkrát, tak som si vôbec nepamätal, ako sa skončil. Ale Shyamalan sa rozhodne nemá za čo hanbiť a Willis odviedol jeden zo svojich najlepších výkonov. No vrchol oboch je pre mňa rozhodne Vyvolený.

edie sedgwic

edie sedgwic (hodnocení, recenze)

Haley Jel Osment ma viac talentu ako pol Hollywoodu dohromady...a tentoraz sa prekonal aj Bruce Willis a na chvilu si dal pohov od tych svojich akcnych strielacko-porno-nahanaciek...Takisto vyborna myslienka...Proste filmova lahodka...

CRYPT

CRYPT (hodnocení, recenze)

teda musim opravdu uprimne uznat ze rozuzleni tohoto filmu mne opravdu dostalo! Jen mi nejde do hlavy jak jej mohla videt matka toho mladeho chlapce kdyz sedel bruce willis s ni naproti sobe na sedackach, kdyz ten hoch prisel domu... Ale nevadi, kazdopadne mne to opravdu uprimne dostalo - opravdu kvalitni scenar...

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

majesty: Nemůžu jinak než souhlasit ! Ta atmosféra je tak hustá, že by se chvílema dala na mou duši krájet. Nejsi sám, koho dostal ten konec. Bruce Willis ze sebe vydal skutečně maximum. Díky takovýmto snímkům je to jeden z mých nejoblíbenějších herců. Prvotřídní, stoprocentní áčková záležitost. Nesmrtelná filmová klasika :-)

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

genialna atmosfera - s excelentnym koncom vyvolavajucim zimomriavky!! podmienka- pozriet sam, v tme, najlepsie sluchadka na usiach, ziadne rusive zvuky, neprerusovat koli WC, a podobne,. viem ze velmi narocne podmienky, ale tento film je proste fenomenalny... azda este film THE GAME ma podobne dostal svomim koncom..toto je proste klenoT!

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Žralok: To máš pravdu. U tohodle filmu mám já osobně vždycky divnej pocit. Ten film má totiž náboj jako svině ! Sorry za ten výraz, ale je to tak.

Steawi

Steawi (hodnocení, recenze)

Když jsem byl menší,vždycky jsem se hrozně bál se na tohle podívat..Teď už jsem z toho všeho vyrostl a s radostí jsem si to po tak dlouhém čekání pustil..Musím říct,že jsem 2 hodiny (Nebo jak dlouho to trvalo) seděl s otevřenou pusou a při větě pronesené tím chlapcem:"Tak zítra nashledanou", jsem pustil slzu,což se mě běžně nestává..Dost mě překvapil konec..Výbornej film,který po jeho shlédnutí nedostane nikdy z hlavy..

Žralok

Žralok (hodnocení, recenze)

já ten film viděl poprvý asi tak ve dvanácti letech a nedokoukal sem ho. Ne že by se mi nelíbil ale proto že sem se tak hrozně bál :-) znovu sem se k němu vrátil o nějaké 2 roky déle. Strach přetrval ale tentokrát sem ho dokoukal a na konci sem mněl hubu doslova dokořán :-). Pak sem to shlédnul ještě hodněkrát teď je mi 20 a vždycky když na to koukam tak mam takovej divnej pocit a po zádech mi neustále běhá mráz. Jednoznačně 5*

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

xhc: Tak to bezpochyby. Znám ho celej zpaměti a to jsem ho viděl dvakrát. Bruce Willis není žádnej komerční zmetek a tuhle roli dal na 100%.

xhc

xhc (hodnocení, recenze)

film ktory svoje kvality potvrdi bezpochyby v zaverecnych minutach ... zanechal silny dojem, 4*

Drag66

Drag66 (hodnocení, recenze)

Když jsem tenhle film viděl poprvé ve 14. letech, bál jsem se jít spát a měl jsem pořád takový podivný pocit. Když jsem se na tenhle film podíval včera (je mi 20), nebál jsem se, ale ten podivný pocit zůstal. Jako by na mně ten film zanechal nějakou stopu. Vynikající film. Strhující od začátku do konce. 100%, 5 hvězd.

maroo77

maroo77 (hodnocení, recenze)

Asi bych potřeboval tento film vidět ještě jednou, ale rozmýšlel jsem se mezi dvěmi až třemi hvězdičkami nakonec jsem dal tři. Jinak 50 až 60 % dávám tomuto filmu

vincchuppo

vincchuppo (hodnocení, recenze)

Tak, onečně po takové době, jsem se koukl na tento film. A musím uznat, že chvála a ódy, které se na tento snímek sypou ze všech stran, jsou oprávněné. Dávám pět hvězd, byď je to velice kvalitně zpracovaná myšlenka s hlubší a zajímavou pointou.

mandes

mandes (hodnocení, recenze)

pozor spoiler : To Bruce Willis je mrtvý  toto je pointa filmu-To Bruce Willis je mrtvý : konec spoileru

adelkabc

adelkabc (hodnocení, recenze)

jeden z mých nejoblíbenějších filmů... viděla jsem ho tipuji tak 30x...

Mata84

Mata84 (hodnocení, recenze)

Tento film ma vážne dostal! Ako žiadny iný zatiaľ...taká zmes napätia po celý čas, skvelý výkon Haleyho Joel Osmenta a nakoniec ten neuveriteľný záver, to je jednoducho neopakovateľné! Záver som musela dosť dlho predýchavať a vlastne až po viacerých vzhliadnutiach filmu som ho ako tak akceptovala :-)))

Derek

Derek (hodnocení, recenze)

vrchol filmu? rozhovor s mamou v aute. vzdy mam slzy na krajicku!

crown

crown (hodnocení, recenze)

Některé filmy lze vidět jen jednou, na některé se dá podívat víckrát a Šestý smysl musíte vidět víckrát...Poprvné se necháváte strhnout tou úžasnou atmosférou, hereckými výkony, tím, jak je to všechno nové a jiné a konec? Čumíte! Po druhé vidíte detaily, které jste poprvé nezaregistrovali a požitek je snad ještě lepší...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Legraci si nedělal, i když s ním také nesouhlasím. Neznám žádného dalšího režiséra, u kterého by byl tak diametrálně odlišný postoj k jeho filmům. Onehdá se tu dělala anketa "seřďte Shaymalanovy filmy" a co názor to jiné pořadí a hlavně úplně jiné priority. A Šestý smysl v ní určitě nijak nevévodil.

PADDY

PADDY (hodnocení, recenze)

majesty> Nevím kdo to napsal, ale určitě si dělal legraci. Toto je samozřejmě megapecka.

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

neviem kto ale niekto tusim napisal ze SIGNS a UNBREAKABLE je lepsi film ako toto.. Unbreakable je PECKA to ano.. ale ja dufam ze dotycny len srandoval.. 6th sense je masakralna bomba! samozrejme MOJ nazor.. nic viac.

polyneikus

polyneikus (hodnocení, recenze)

petraso: "Dost dobry" to podla mna velmi nevystihuje... Fakt genialny film, tyzden som nemohol spat... ;)

petraso

petraso (hodnocení, recenze)

Dost dobrý film....když vezmu v úvahu,jaký filmy tohoto typu se ted točí!!

 (hodnocení, recenze)

najlepsi film co poznam, film ktoremu nechyba napetie,ten dej za ktory by sa nemusel hanbit ani majster hitchcock.

majesty

majesty (hodnocení, recenze)

najelpsi zaver filmu aky som kedy videl.. toto co s divakom urobil shyamalan sa nepodari len tak.. ved on oklamal cely svet :) ten zaver je hotova pecka. proste ked pride na tu sekundu ked clovek zisti co ma zistit..tak mu spadne sanka. a povie si - tyyyyyyyyyy vole.. ale ved..

Příspěvek byl smazán administrátorem.

horor2

horor2 (hodnocení, recenze)

Co dodat??Slušně natočený film,který je zakončen tak,že nikdo z nás takový konec nečekal

Miki68

Miki68 (hodnocení, recenze)

Každopádně to byl první film, který mě donutil dát si pro příště pozor na jméno Shyamalan v řádku "režie"... A dodnes nelituju.

Související novinky

Horor Ti druzí se dočkají remaku

Horor Ti druzí se dočkají remaku

13.10.2020

Známý horor Ti druzí s Nicole Kidman se dočká remaku. Snímek španělského režiséra Alejandra Amenábara vyprávěl o matce a jejích dvou dětech na konci druhé světové války, kterak čekají, až se otec… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Willis a Shyamalan potřetí

Willis a Shyamalan potřetí

31.01.2014

Po zániku Země a Poslední vládce větru rozhodně nepatří mezi filmy, za které by M. Night Shyamalan sklidil příliš chvály. Pověst mistra napětí si vysloužil spíš Šestým smyslem a Vyvoleným, takže… (více)

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

Eastwood a Damon vidí mrtvé lidi

20.09.2009

Clint a Matt si zjevně padli do oka. V prosinci má premiéru jejich společný „jihoafrický“ projekt Invictus, ve kterém si Morgan Freeman zahraje Nelsona Mandelu a Matt Damon kapitána ragbyového týmu.… (více)

Reklama

Reklama