Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Davidovo manželství prochází krizí, poslední dobou se mu příliš nedaří a ani psychicky na tom není nejlépe. Přesto má obrovské štěstí. Stane se jediným člověkem, který přežil děsivou havárii vlaku při návratu z New Yorku, kde se pokoušel sehnat lepší práci. Probere se v nemocnici. Z televize se dozví děsivé detaily o smrti skoro sto dvaceti cestujících i o tom, že trosky vlaku se rozlétly na míli daleko. On sám nemá ani škrábnutí. Za pár dní najde za stěračem auta lístek s otázkou: "Byl jste někdy nemocný?" Začne hledat člověka, který mu tam lístek nechal. Je to Elijah, majitel komiksové galerie, který trpí vrozenou vadou mající za následek extrémní křehkost kostí. Elijah hledá někoho, kdo je jeho pravým opakem - člověka nepoškoditelného, nezničitelného. Je přesvědčen, že je to právě David, a považuje ho za komiksového hrdinu, kterému je třeba do cesty stavět různé překážky, na nichž má dokazovat svou nepřekonatelnost. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 125)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Podle mě je právě tenhle film tím nejlepším, co kdy temný Indický bůh atmosféry natočil. Na druhou stranu, právě tenhle film je nejmíň zprofanovaný oproti takovému Šestému smyslu, příliš se o něm nemluví a spíš se na něj zapomíná, což je podle mě velká škoda. Základem je silný příběh a jak je u Shyamalana obvyklé bravůrní zakončení, celé epopeje, při které člověku bude neskutečně mrazit a přitom by to všechno mohlo být tak nádherně pravdivé a neuvěřitelně přesvědčivé. Herecké výkony netřeba dále komentovat. Bruce Willis a Samuel L. Jackson se do svých rolích neskutečně hodili k tomu podpořeni naprosto famózním hudebním doprovodem, který onu už dost temnotemnou atmosféru přivádí do čtvrté dimenze. Já opravdu netuším, co bych k tomu více dodal. Tenhle film je nadpřirozený, není přehnaný a každý si z něj dokáže něco vzít. --- Jestli víš, jak se v komiksech pozná, kdo se stane zloduchem. Je to ten, kdo je opakem hrdiny. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejvíce nedoceněných snímků poslední dekády, který předběhl dobu. Nezapomínejme totiž, že v době vzniku byly komiksové filmy stále ještě vysmívaným a finančně i kvalitami prokletým horkým zbožím, ke kterému se žádné studio nechtělo znát. Pokud jste to viděli jednou a docela se vám to líbilo, zkuste dát Vyvolenému ještě jednu šanci. Je mnohem sofistikovanější, než se na první dobrou může zdát. Třeba vás tedy překvapí svou hloubkou; a i pokud ne, tak se minimálně poučíte, proč se vyhýbat fyzickým kontaktům. A Davidu Dannovi bych doporučil nejezdit k nám do republiky. Tady by hned na Hlaváku musel přijít o rozum. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní hra s našimi očekáváními. Film se nejprve tváří jako mysteriózní thriller s hlavní postavou, která stejně jako divák tápe v neznámu a snaží se věci objasnit, aby se postupně proměnil v komorní alternativu komiksového příběhu o osvíceném a zvláštně nadaném hrdinovi, jenž část mysteriózna s cizí pomocí objasnil a nyní ho čeká historicky daný a nevyhnutelný úděl - hledat úhlavního padoucha. Formálně i herecky je všechno ok, přesně podřízeno požadavkům pozměňujícího se motivačního vývoje Willisovy postavy, a konkrétně kamera s mrazivou hudbou volaly ve své době po nějakém hmotném ocenění, ale opravdu stoprocentně mě příběh vtáhl až poslední cca půlhodinku, do té doby se lehce plácal vyloženě na jednom místě, spoléhajíc výhradně na rozvázání několika načrtnutých motivů v závěrečné dramatické fázi. 75% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Po mě Shyamalanův nejlepší film. V těsném závěsu je ZNAMENÍ (hlavně proto, že jsme ve městě měli ten kruh, poslední dobou mi to vrtá hlavou čím dál víc ;). VYVOLENÝ má úžasnou atmosféru, tak obyčejnou a zároveň tajemnou. Geniální vrstvení příběhu a samotné jeho podání působí jako snímek podle skutečné události. Naprosto uvěřitelně. Neselhává ani ve svém "poselství" a zároveň si drží vysoký standart jako film. Shyamalan by měl opravdu někdy zkusit zfilmovat skutečnou událost. Podle mého by to bylo... rozhodně zajímavé. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě vůbec nevzal. Celou dobu se tváří, že přijde velká bombastická pointa a když se tak stane, tak už to najednou nemá žádný dopad. Proti Šestému smyslu propadák.____ Po druhém shlédnutí musím komentář trochu poupravit, pořád to na mě sice nefunguje tak, jak by asi mělo, ale pokud k Vyvolenému divák přistupuje už s jistou znalostí děje a nahlíží na film spíše jako určitou reflexi komiksového světa a ne jen thriller, který má překvapit, je dojem o dost lepší a řadu věcí teď už určitě můžu docenit. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (45)

  • Ve Smrtonosné pasti 3 řekl inspektor Cobb (Larry Bryggman) detektivu McClaneovi (Bruce Willis), že příští měsíc z něj bude hlídač. V tomto filmu, který měl premiéru o pět let později, říká David Dunn (také Willis, samozřejmě), že dělá hlídače už pět let. (don corleone)

Související novinky

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Herci z Vyvoleného se vrací

Herci z Vyvoleného se vrací

26.09.2017

V lednu 2019 půjde do kina Glass (česky Skleněný), pokračování Vyvoleného a zároveň i Rozpolceného. V novém filmu M. Nighta Shyamalana se samozřejmě objeví Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James… (více)

Vyvolený se konečně dočká pokračování

Vyvolený se konečně dočká pokračování

27.04.2017

17 let! Tak dlouho fandové M. Nighta Shyamalana vyhlížejí dvojku Vyvoleného, která se konečně stává realitou. Ve filmu nazvaném Glass se objeví Bruce Willis i Samuel L. Jackson a premiéra nás čeká 18… (více)

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Reklama

Reklama